Lyg M.Brownas halėje įsimėtęs A.Milaknis: „Iš jo daug išmokau“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Eurolygos ketvirtojo turo rungtynėse su Kazanės „Unics“ du kėlinius akylai saugotas varžovų, Artūras Milaknis prabilo trečiajame. Jau pirmoje kėlinio atakoje jis išlindo iš užtvaros, gavo perdavimą ir smeigė pirmą taiklų tritaškį.

Netrukus A.Milaknis pataikė dar kartą, po kelių minučių trečią tritaškį smeigė iš beveik aštuonių metrų, o nesibaigus kėliniui pridėjo ir ketvirtą tolimą metimą.

Įsimėtęs Kauno „Žalgirio“ snaiperis per trečią kėlinį pelnė visus savo 14 taškų ir taikliais metimais drebino Kauno sporto halės sienas.

– Artūrai, kas lėmė šios dienos pergalę? – „BasketNews.lt“ po rungtynių paklausė A.Milaknio
– Žaidimo plano laikymasis. Gal pirmoje rungtynių pusėje nesisekė gynyba prieš Keithą Langfordą, žinome, kad jis stiprus individuliai, ir sunku sulaikyti, bet leidome jam įsijausti ir tada tokį žaidėją sunku sustabdyti. Bet gerai, kad nesupanikavome ir rungtynių pabaigoje užtikrintai šventėme pergalę.

– Antroje pusėje įsimėtėte, pataikydamas 4 tritaškius iš eilės. Kas padėjo įsibėgėti?
– Taip gavosi. Pirmus kėlinius žaidžiame ant vienų žaidėjų, kitus ant kitų. Taip gaunasi. Tiesiog įmečiau savo metimus.

– Iš šono žiūrint, ta tritaškių serija priminė laikus, kai čia, halėje, Marcusas Brownas taip fantastiškai pataikydavo. Pačiam M.Brownas yra žmogus, iš kurio praeityje mokėtės, ar ne?
– Taip, jis paliko neišdildomą įspūdį. Kai jis čia žaidė, buvau dar jaunas, o jis, nors ir buvo į karjeros pabaigą, bet jo profesionalumas ir žaidimo skaitymas buvo aukščiausio lygio. Man tai davė daug pamokų.

– Kokį įspūdį paliko sugrįžimas į sporto halę?
– Nerealus jausmas, viskas išlikę. Atrodo, kad niekur ir nebuvome išėję. Smagu, daug žiūrovų, ta atmosfera, tas karštis… Labai smagu.

Komentarai