J.Andersonas: „Kiekviename mače kovojame tik dėl pergalės“ 0

Erikas Kirvelaitis, „Basketdream.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgiris“ iškovojo jau trečiąją pergalę Eurolygoje. Šį kartą kauniečių auka tapo Kazanės „Unics“ komanda, kurią Kauno sporto halėje žalgiriečiai įveikė 77:71.

Po praėjusią savaitę nesėkmingai susiklosčiusių rungtynių su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu „Žalgirio“ lyderio vaidmenį vėl perėmė Jamesas Andersonas.

25 metų 198 cm ūgio amerikietis į „Unics“ krepšį įmetė net 27 taškus (6/12 dvit., 2/5 trit., 9/9 baud.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuoliu, 4 kartus suklydo, išprovokavo 7 pražangas ir surinkęs 38 naudingumo balus pretenduoja tapti naudingiausiu savaitės žaidėju.

Po rungtynių J.Andersonas džiaugėsi iškovota pergale bei puikiu sirgalių palaikymu.

– Kokios buvo pagrindinės pergalės priežastys šį vakarą? „Basketdream.lt“ puslapis paklausė J.Andersono.
– Gynyba. Tai yra pagrindinis žaidimo aspektas į kurį turime koncentruotis visą sezoną. Viena pagrindinių priežasčių – puikių metikų: Keitho Langfordo ir Curtiso Jerrellso stabdymas. Rungtynių pradžioje jie žaidė gerai, tačiau vėliau mūsų gynėjai su jais susitvarkė.

– Praėjusią savaitę prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą pelnėte vos du taškus, šįkart pasirodymas buvo kur kas geresnis. Kodėl?
– Tai buvo skirtingos situacijos. Turkijoje mane puikiai stabdė, turėjau bėdų dėl asmeninių pražangų. Šį vakarą buvo visai kitokios rungtynės, nuo pat jų pradžios stengiausi būti agresyvus ir tai man puikiai pavyko.

– Kaip vertini savo pasirodymą?
– Gerai. Dar turiu šiokių tokių problemų su klaidomis, tačiau stengiuosi jas kuo greičiau ištaisyti. Ši pergalė priklauso ne man, tai buvo puiki komandinė pergalė.

– K.Langfordas vėl sužaidė gerą mačą: gynėjas pelnė 24 taškus. Kas daro jį tokiu nesustabdomu?
– Jis yra puikiai žinomas, talentingas metikas. Nors gynyba prieš jį buvo pakankamai gerai, K.Langfordas pataikė daug sudėtingų metimų. Metimai iš sudėtingų situacijų – tai jo stichija.

– Kaip vertinate rungtynių atmosferą, kuri buvo Kauno sporto halėje?
– Tai buvo kažkas fantastiško. Sirgaliai atliko svarbų vaidmenį šiose rungtynėse, jie padėjo mums iki pat rungtynių pabaigos išlikti susikoncentravusiems. Tokių sirgalių turėtų pavydėti kiekviena komanda.

– „Žalgiris“ įsitvirtino A grupės antrojoje pozicijoje. Ar nepakito komandos tikslai?
– Ne. Mes turime ir toliau dirbti treniruotėse, tobulėti, kiekviename mače kovoti tik dėl pergalės. Esu įsitikinęs, jog taip dirbdami galėsime kovoti dėl aukščiausių pozicijų.

Komentarai