Penktadienį Žalgiris TV eteryje – J.Andersonas, T.Dimša, R.Reddingas ir J.McLeanas 0

Per pastaruosius dešimt metų Berlyno ALBA klubas tik trečią kartą žaidžia Eurolygoje, bet visus šiuos pasirodymus vokiečiai pažymėjo patekimu į „Top 16“ etapą. Jų tikslas – pirmą kartą prasibrauti į Eurolygos ketvirtfinalį. Šiems siekiams barjerą ruošia Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, kurie penktadienį namuose mes iššūkį Berlyno komandai.

Kiekvienų Eurolygos namų rungtynių dieną Žalgiris TV siūlo mėgautis pokalbiais su būsimais mačo dalyviais. Artėjant šio sezono pirmajam „Top 16“ namų susitikimui, po du abiejų varžovų krepšininkus tradiciškai buvo galima išvysti tiesioginėje transliacijoje.

Po rytinės „Žalgirio“ treniruotės Žalgiris TV studijoje su žiūrovais bendravo kauniečių lyderis Jamesas Andersonas, kurį neseniai Eurolygos klubų vadovai apklausoje priskyrė prie geriausių Europoje žaidžiančių amerikiečių. Be klausimų apie krepšinį, J.Andersonas taip pat atskleidė, kaip reagavo į litų pasikeitimą į eurus.

Iškart po jo dėmesio sulaukė ir Tomas Dimša. Jaunasis žalgirietis prieš savaitę šventė savo 21-ąjį gimtadienį ir pastaruoju metu iš trenerių sulaukia didesnio pasitikėjimo.

Tuo tarpu Berlyno ALBA vardas pasaulio krepšinio žiniasklaidoje nuskambėjo dar prieš oficialių varžybų pradžią. Spalio mėnesį Berlyne vokiečiai draugiškose rungtynėse sugebėjo įveikti NBA čempionus. Net ir žaidę stipriausios sudėties San Antonijo „Spurs“ krepšininkai turėjo pripažinti ALBA pergalę 94:93. Ją lėmė paskutinę sekundę pataikytas sudėtingas Jamelo McLeano dvitaškis.

Būtent šis sunkiojo krašto pozicijoje žaidžiantis amerikietis prieš prasidedant ALBA treniruotei „Žalgirio“ arenoje užsuko į Žalgiris TV studiją.

Po 14,5 taško ir po 5,9 atkovoto kamuolio Eurolygoje renkantis J.McLeanas išsiskiria stabilumu. Iš 11 rungtynių jis tik vieneriose nesurinko dviženklio naudingumo balų skaičiaus, o reguliariajame sezone pagal naudingumą visoje lygoje jis nusileido tik Belgrado „Crvena Zvezda“ vidurio puolėjui Bobanui Marjanovičiui.

Žalgiris TV eteryje taip pat buvo galima išvysti „gyvą“ interviu su Reggie Reddingu. Šis ALBA gynėjas pagal rezultatyvumą (vid. po 12,6 tšk.) ir kovą dėl kamuolių (vid. po 5 atk. kam.) nusileidžia tik J.McLeanui.

„Žalgirio“ ir ALBA rungtynių pradžia – 19.45 val. Po mačo Žalgiris TV eteryje bus galima žiūrėti ir tiesioginę transliaciją iš spaudos konferencijos.

Komentarai