LKL reguliariojo sezono apdovanojimai žalgiriečiams: nuo MVP iki geriausio individualaus pasirodymo 0

3840x530

Pirmadienį paskutines „Betsafe–LKL“ reguliariojo sezono rungtynes Prienuose sužaidę žalgiriečiai atkrintamąsias pasitinka būdami pirmi jau septintąjį sezoną iš eilės.

Martino Schillerio auklėtiniai reguliariajame sezone pralaimėjo tik triskart. Po pastarosios nesėkmės „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną užbaigė 12 pergalių iš eilės ir jau trečiadienį pradės ketvirtfinalio seriją su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Pasitinkant būsimas atkrintamąsias, „Žalgiris Insider“ platformoje išdalijami virtualūs apdovanojimai žalgiriečiams atsižvelgiant tik į jų pasirodymą „Betsafe–LKL“ čempionate.

Komandos MVP – Marius Grigonis

Žvelgiant tik iš vieno požiūrio kampo, į komandos MVP titulą reguliariojo sezono metu gali drąsiai pretenduoti net trys žalgiriečiai: Marius Grigonis (15,3 naud. bal.), Thomasas Walkupas (14,5 naud. bal.) ir Joffrey Lauvergne (14,2 naud. bal.), kurių renkamo naudingumo balo statistika buvo beveik identiška.

Tiesa, geriausias gali būti tik vienas ir šįkart MVP etiketę priklijuosime M.Grigoniui. Rasime ir argumentų. Universalusis „Žalgirio“ gynėjas šiame „Betsafe–LKL“ sezone vidutiniškai renka po 13,4 taško, atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 1,8 kamuolio. M.Grigonis – pirmas „Žalgirio“ žaidėjas nuo Jameso Andersono laikų (2014–2015 m.), kuris per rungtynes per visą reguliarųjį sezoną rinko 13 ar didesnį taškų vidurkį. Be to, žalgirietis komandoje buvo nepralenkiamas ne tik pagal taškus ar naudingumo balų vidurkį, bet ir pagal išprovokuojamas pražangas – 3,6 (lygoje – dešimtas) bei per rungtynes išmetamus baudų metimus – 3,3 (lygoje – dvyliktas),

Kaunietis pirmą kartą karjeroje „Betsafe–LKL“ reguliarųjį sezoną užbaigė patekęs į simbolinį „50-40-90” klubą, į kurį patenka žaidėjai dvitaškius realizuojantys geresniu nei 50-ies, tritaškius – 40-ies, o baudų metimus – 90-ies procentų taiklumu. M.Grigonis tik keturiskart šiame sezone surinko vienženklį taškų kraitį, o geriausią susitikimą sužaidė vasario 9-ąją, kai į „Pieno žvaigždžių“ krepšį Kaune pelnė 26 taškus ir surinko 36 naudingumo balus. Abu rodikliai – geriausi Mariaus karjeroje LKL čempionate.

MVP lygio kreivę išduoda ir į viršų šovusi statistika lyginant su ankstesniais sezonais. M.Grigonis sužaidė savo geriausią sezoną „Betsafe–LKL“ karjeroje.

Visą žalgiriečių apdovanojimų tekstą, kuriame ir sezono pasirodymas ar metų netikėtumas, galite perskaityti „Žalgiris Insider“ platformoje: https://insider.zalgiris.lt.

Komentarai