„Kauno Žalgirio“ pozicija dėl LFF Supertaurės finalo įvykių 2

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas, reaguodamas į LFF Supertaurės finalo įvykius, kreipėsi į Lietuvos futbolo federaciją (LFF) ir Lietuvos futbolo teisėjų asociaciją (LFTA) su prašymu pateikti išsamų paaiškinimą dėl teisėjų priimtų sprendimų rungtynių metu ir skirti nuobaudas rungtynėse dirbusiems bei grubiai klydusiems asmenims.

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas sąmoningai laukė viešo LFF bei LFTA pripažinimo dėl rungtynių metu padarytos grubios klaidos, galėjusios turėti įtakos dvikovos pabaigai. Pasak šio pranešimo, rungtynių metu dirbę ir grubiai suklydę asmenys bus suspenduoti.

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas po rungtynių taip pat svarstė teikti protestą, tačiau to daryti negalėjo pagal LFF Drausmės kodekso 32-ąjį ir 89-ąjį straipsnius. Remiantis jais:  

  1. Rungtynių teisėjo aikštėje priimami sprendimai yra galutiniai ir negali būti drausminių organų peržiūrimi. 
  2. Negali būti pateikti protestai dėl rungtynių teisėjo priimtų sprendimų rungtynių metu.

„Drausmės kodeksas yra toks, koks yra, tad rungtynių protesto teikti negalėjome net to norėdami – rungtynių metu priimti teisėjų sprendimai negali būti keičiami. Kaip bebūtų, nesiruošiame visko taip paprastai palikti ir sieksime, kad atsakingos institucijos ir asmenys prisiimtų atsakomybę. Jaučiame pareigą kovoti už save, už klubą ir už visus „Kauno Žalgirio“ gerbėjus“, – sakė klubo prezidentas Mantas Kalnietis.

„Kauno Žalgirio“ klubas LFF ir LFTA taip pat pateikė prašymą futbolo bendruomenę viešai informuoti apie vasario 26 d. minėtose LFF Supertaurės rungtynėse dirbusių teisėjų darbo įvertinimą bei jiems skirtas sankcijas.

Komentarai

  1. Kaunietis tikras

    Tai cia viskas OK, taip ir reikejo pasielgti – gal ateityje pavyks isvengti tokiu atveju… Taciau as nepritarciau toms samokslo teorijoms, kurias cia pradejo kai kurie komentuojantys sirgaliai – „pavoge pergale“, „reikejo juk istraukti VZ“ etc. As nepamirstu to, kad tik LFF istatai mums isvis suteike teise zaisti siame mace – mes pernai netapome nei cempionais, nei taures laimetojais (taureje tai net finale nezaideme), todel pagal logika ta Supertaure isvis be grajaus galejo buti atiduota VZ, nes jie ir ten ir ten buvo laimetojai. Bet net ir cia man ne pagrindine esme – liudniausia tai, kad visas graju valde VZ, musu islyginamasis ivartis per prideta laika buvo greiciau atsitiktinumas, o ne metodinio spaudimo rezultatas, ju geriausi zmones visa galva geresni uz musu geriausius, o jie juk paskutinius grajokus tik pries kelias dienas pasirase, todel susizaide maziau uz mus. Zodziu ir siais metais cempionais tapti bijau sansu nera, na duok Dieve as busiu neteisus…

  2. Saulius

    Nesigilinant į niuansus: Kauno Žalgiris apvogtas.