„Kauno Žalgirio“ varžovas pasirengime – Rygos komanda 0

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas vasario 12 dieną sužais jau penktąsias kontrolines rungtynes prieš artėjantį 2022-ųjų sezoną. VDU Sporto centro stadione (Studentų g. 9A, Akademija) žalgiriečiai išmėgins jėgas su Rygos „Metta“ ekipa iš Latvijos.

Tai bus pirmoji proga kauniečiams gyvai pamatyti atsinaujinusią „Kauno Žalgirio“ ekipą – į 15 valandą prasidėsiančias rungtynes aistruoliai bus įleidžiami nemokamai.

2006-aisiais įkurtas futbolo klubas 2011-aisiais triumfavo antroje Latvijos futbolo lygoje, o nuo 2012-ųjų varžosi stipriausioje kaimyninės Latvijos futbolo lygoje. Praėjusiame sezone tarp devynių klubų finišavo septintoje pozicijoje, o tai yra jau ne pirmą kartą klubo istorijoje pasiektas ir geriausias klubo pasiekimas. Tiesa, 2021-aisiais du klubai Latvijoje sezono neužbaigė.

Ilgą laiką šis klubas bendradarbiavo su Latvijos universitetu ir daugiausiai dėmesio skyrė Latvijos jaunimui. Nors prieš ketverius metus klubo ir universiteto keliai išsiskyrė, jaunų Latvijos futbolininkų integracija į vyrų futbolą ir toliau išlieka vienu iš pagrindinių šio klubo tikslų.

Praėjusiame sezone „Metta“ komandos vyriausiu futbolininku buvo 27-erių Glebs Kluskins, kuris 2020-aisiais dar rungtyniavo Lietuvoje, Marijampolės „Sūduvos“ ekipoje. Beje, komandoje pernai buvo vos trys legionieriai iš Japonijos, Nigerijos ir Ganos.

Pasirengimas sezonui

Šeštadienio varžovams tai bus jau septintasis išbandymas pasirengimo sezonui metu. Rygos ekipa kontroliniuose mačuose 3:1 įveikė „Daugavpils“, 1:0 palaužė „Riga-2“ ir 4:1 sutvarkė Talino „Floros“ ekipą. Tai pačiai „Flora“ komandai „Metta“ taip pat pralaimėjo 0:3, RFS klubui nusileido 0:2, o „Djurgarden“ klubui iš Švedijos nusileido 1:3.

Daugiausiai problemų varžovams kontrolinių susitikimų metu iki šiol kėlė Latvijos jaunimo rinktinių puolėjai Artjoms Puzirevskis ir Bruno Melnis – 19-mečio ir 18-mečio sąskaitose jau yra po tris tikslius smūgius.

Nuo praėjusių metų ekipai vadovauja 44-erių specialistas iš Latvijos Andrejs Gluščuks.

Paskutinį kartą „Kauno Žalgirio“ ir Rygos „Metta“ ekipų keliai susidūrė prieš dvejus metus. Tada kauniečiai kaimyninės šalies komandą draugiškose rungtynėse įveikė rezultatu 3:0, o įvarčiais pasižymėjo ir dabar ekipai atstovaujantys Gratas Sirgėdas ir Karolis Šilkaitis.

Komentarai