Trys jaunieji žalgiriečiai dalyvaus Malagoje vyksiančioje NBA stovykloje 0

Net trys Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtiniai sulaukė kvietimo į prestižinę „NBA Basketball Without Borders“ stovyklą. Dovydas Buika, Majus Bulanovas ir Avtandilas Bakhtadze semsis patirties gegužės 31 – birželio 3 d. Malagoje vyksiančiose treniruotėse ir rungtynėse.

Į Ispanijoje vyksiančią „NBA Basketball Without Borders“ stovyklą susirinks 60 geriausių aštuoniolikmečių ir jaunesnių krepšininkų ir krepšininkių iš visos Europos. Kauno „Žalgiriui“ atstovaus didžiausias skaičius krepšininkų tarp visų stovyklos dalyvių.

Jie dalyvaus įgūdžių tobulinimo, atletinių testų, judesių efektyvumo treniruotėse ir 5 prieš 5 rungtynėse, vadovaujami dabartinių ir buvusių NBA, WNBA ir FIBA žaidėjų, legendų ir trenerių, įskaitant Colliną Sextoną iš Jutos „Jazz“ ir Devonte Grahamą iš San Antonijaus „Spurs“.

„Nekantriai laukiame šios „NBA Basketball Without Borders“ stovyklos, – sakė „FIBA Europe“ prezidentas ir buvęs NBA žaidėjas Jorge Garbajosa. – Krepšinis Europoje yra labai populiarus, turime daugybę puikų europiečių žaidėjų NBA lygoje, todėl esame įsitikinę, kad visi dalyviai įgis vertingos patirties, kuri padės jų karjerose tiek aikštelėje, tiek už jos ribų.“

Nuo 2001 m. „NBA Basketball Without Borders“  stovyklose dalyvavo daugiau nei 4300 dalyvių iš 140 šalių ir teritorijų, 119 buvusių stovyklos dalyvių pateko į NBA arba WNBA. NBA yra surengusi 74 stovyklas, kurios iš viso yra vykę 49 miestuose 33 šalyse.

Komentarai