Zalgiris inks Sabeckis and loans Valinskas 11

Zalgiris Kaunas shook up its backcourt by signing guard Donatas Sabeckis from Siauliai and sending Paulius Valinskas away on loan.

Sabeckis (1.98 meters, 25 years old) led the Lithuanian League in assists with 6.9 per game last season along with 9.9 points, 3.8 rebounds and 1.3 steals in 40 games. The deal is for one season with an option for a second season.

The Kaunas native Sabeckis began his professional career with JAZZ-Diremta Kaunas in the lower leagues before moving to Suduva Marijampole. He signed with Siauliai in 2016.

Valinskas (1.90 meters, 22 years old), who appeared in 25 EuroLeague games for Zalgiris last season, will spend 2018-19 with Lietkabelis Panevezys where he will play a bigger role. He is expected to return to Zalgiris for the 2019-20 campaign.

Comments

  1. SAMB

    Labai protingas ejimas abiem bus i nauda

  2. 709

    Manau bus geras tandemas su Biruciu turetu gautis. Jaska dar paslifuos ju zaidima ir gali padaryti staimena varzovams. Valinskui sekmes Panevezyje ir daug zaidimo laiko linkiu

  3. kesukazzz

    Vau !!! Puiki naujiena, džiugu, kad Žalgiris suteikė galimybę Sabeckiui pakilti į aukštesnį lygį, tai yra Eurolygą. Reiškias ne veltui, daug kartų komentaruose vis rašiau, kad galėtų Žalgiris su Sabeckiu sutartį pasirašyti, nes šis vaikis tikrai puikiai sužaidė pastaruosius sezonus ir patobulėjo kaip žaidėjas. Šaras tikiu iš jo padarys dar geresnį žaidėją. Aplamai, džiugu, kad Žalgiris įvertino Sabeckio tobulėjimą per paskutinius metus. Visdėlto ne veltui jaunuolis pirmavo LKL pagal asistus, papuolė į LKL naudingiausių žaidėjų penketuką, tikrai jis vertas būti Žalgiryje ir linkiu, jam nenustoti tobulėti pas puikų trenerį Šarą.

  4. s

    geras sprendimas. kadangi su busimais pagrindiniais izaidejais daug neaiskumo, matyt norima bent kazkiek apsidrausti, vietoje valinsko imant labiau patyrusi, universalesni, gerai matanti aikste gyneja

  5. Ohoho

    Sito tai nesitikejau

  6. Darius

    25 m ir vis dar jaunuolis, vaikis ? Baik juokus.

  7. ziuresim

    kaip cia bus gal bent lkl gales normaliai suzaisti , nes valinskas net lkl nepazaisdavo , be galvos visai zmogus, laksto o kaip muse po aiskte be jokios minties, gaila tik kad pas kadziuli o ne pas maksvyti .

  8. martynas gebenas

    Kelios komandos siekia pasiskolinti martyna gebena zalgiris neskuba

  9. laukiam

    tai laukiam nekantriai izaidejo pajegaus staigaus

  10. sireika

    sireika tiki sabeckio galimybemis didziausias dziaugsmas kai mano aukletinis zaidzia zalgirije

  11. sezonas

    kada zalgiris prades pasiruosima idomu ar saras jau rengiasi gryzt is atostogu jokiu ziniu dar is zalgirio naujienu