Fenerbahce stifles Zalgiris in Playoffs opener 40

Fenerbahce Istanbul showcased a stellar defensive performance to start the EuroLeague Playoffs, beating visiting Zalgiris Kaunas 76-43 to take control of their best-of-five series.

Nikola Kalinic led Fenerbahce with 16 points, Marko Guduric had 13, and Erick Green netted 12 points in a victory.

Marius Grigonis was the only Zalgiris scorer in double figures with 10 points.

Guduric and Aaron White each scored first 5 points for their respective teams, including a triple apiece, before the visitors used a three-pointer from Arturas Milaknis during a 0-8 run to take a 9-13 lead. Fenerbahce’s Jan Vesely and Nicolo Melli already found themselves in foul trouble, but Kalinic hit a jumper and Luigi Datome a corner triple to restore the hosts’ lead, 15-13 after 10 minutes.

A triple from Kalinic kept Fenerbahce in front before the same player added a pair of layups to extend the margin. Three-pointers form Ali Muhammed and Guduric pushed the difference to double figures, 31-19. Grigonis had a tough runner to end an 8-0 run, but Muhammed nailed another three and Guduric drove the baseline for a huge dunk as Fenerbahce finished the quarter with a 7-0 run to open a 38-21 halftime lead.

Zalgiris held the hosts without a field goal for more than 3 and a half minutes to start the third quarter, but when Kalinic ended the drought, he increased the margin to 42-24. Grigonis had a three-point play and Leo Westermann nailed a baseline jumper to cut into the deficit, but Kalinic knocked down a three-pointer and Kostas Sloukas drove to the basket as the difference went up to 49-30. Green extended it some more and Melih Mahmutoglu hit a last-second triple to give Fenerbahce a 59-35 lead going into the fourth quarter.

The margin kept growing as Green and Datome hit from long range. Green’s jumper-plus-foul made it 68-39. Fenerbahce never stopped, kept the intensity even when players from the end of the bench took the floor and registered a huge win.

 

Comments

  1. 15min

    uzuosti krauja zalgiris gali smogti turkams per atsiverusia zaizda

  2. 15min

    gintaras krapikas apie zalgiri ketvirtfinalyje prognozes yra juokingos

  3. 709

    Gero ir drausmingo krepsinio linkeciau komandai. Ziurovams dziugiu akimirku ir laimingo vakarp!!!

  4. sakalas

    Gyvai rodo cia – https://bit.ly/2KIU2Ec

  5. Zygis

    Krepšinis gyvai: http://seeonline.net/sporto-kanalai/tvplay-sports/
    Palaikome Zalgiri visi kartu

  6. 56y

    Kolkas pizda bet tikiuos susitaisysim

  7. opa

    nu ne su prienais losem

  8. opa

    nepataikom

  9. Viskas

    21 pirmauja fener

  10. Nera lygiu

    Kaip sake vysniauskas cia ne maccabi oly kad tokios spurtus atkirpt ne kaip 35 taskai po 3 tiesiog daug klaidu ne isnaudotos progos

  11. Neral lygiu zalgiris

    Kaip sake vysniauskas cia ne maccabi oly kad tokios spurtus atkirpt ne kaip 35 taskai po 3 tiesiog daug klaidu ne isnaudotos progos

  12. Skestam

    Paluzo tiesiog isjungti lyderiai Davies leo woltersas walk up as tritaskiu nepataikom

  13. Fenercbache

    Reguliariam imetem 61 tai kiek siendien imesim

  14. Fenercbache

    Sluoka uzdengem datome bet pilnas talento rezervo buvo kam

  15. opa

    lazkaip gaila kad 30 tasku galim baigt

  16. Uzmete

    Kai mes patys nesumetemmetimu ir geru patys kosmaras 4 kelini 43 taskai

  17. asd

    zinau kad varzovas pats rimciausias, bet cia jau visiska geda. gal geriau jau butu zaide su neptunu, nes visai iseje is ritmo

  18. 709

    Nenusiminkim bus tu pergaliu deje ne siandien

  19. 3,4 kelini

    Pochui neprapisom dar nk

  20. 43

    jaske jega, net 43! taškus imetė lyderiam.
    Šlovė jaskei, algą pakelkit

  21. Hyper

    Kavaliauskas -8 PIR… Gaila nera Jankio

  22. Obradoviciui

    4 jau nereikejo remtis pagrindiniais zaidejais

  23. Saras

    Kai jau palike jaunima iskirus woltersa thompsona walkupa vistiek klaidos nepataikyta

  24. Fenercbache

    3 4 jau buvo viskas lengvaI bet zaidejai supras kad zalgirieciaI nepasiduosbus supike

  25. zalgiris

    Bet kaip ir dauguma sako zalgiris jau padare darba patekdamI I top 8 daugiau ne galima tiketis

  26. zalgiris

    Tiesiog visa galva buvo fenereache pranasesnI gynyba kieta zalgirieciai neturejo sansu

  27. zalgiris

    KetvirtadienI bent jau reik tiketis geresniu progu isnaudot ir tasku bent virs 70

  28. zalgiris

    Nusivyles grigonis esame geresni nei siendien parodeme

  29. zalgiris

    48 valandas pakeistI zalgirio veiduI turitis jasikevicius ivyko tai ko bijjojome labiausiai

  30. ???

    Sakiau ir sakysiu: žalgiriečiai – šaunuoliai. Top 8 – puikus pasiekimas, kurio jau mažai kas tikėjosi. O šiandien… visi žinome, su kokia komanda ir kur mūsų “Žalgiris” žaidė, tad viskas suprantama…
    Erzina tik tokie “sirgaliai”: kai komanda laimi – ditirambus gieda, kitą dieną – jau su žemėm maišo. Ir kiek jų daug, deja… Komandai tokių “sirgalių” nereikia. Geriau turėti tik keletą, bet tikrų…
    O žalgiriečiams: nusiraminkite, atsipalaiduokite, vyrai. Jūs jau padarėte tai, kas atrodė neįmanoma.
    Mes Jus mylime, palaikome, ir viskas bus gerai. ❤️

  31. Darius

    blogiausios sezono rungtynės. Vaizdas buvo slogus, komanda visai sutrikusi. Keistai atrodė, kai net dideliu skirtumu pralaiminėdami vis rezgė ilgas atakas, o ištempę tas atakas iki 20 sek vis tiek nesusikurdavo jokios progos metimui. Didžiulis smūgis buvo šiandien, pamatėme, kiek dar daug trūksta, kad pagalvoti apie teigiamą rezultatą, net nesakau apie pergalę. Žiauru.

  32. realybe

    0:3

  33. Gytis

    Na, bet Kavaliauskas pasirodė tragiškai :)

  34. Beko

    Visi “ekspertai” pasakojo priekine linijoje pas mus pranasumas, Veselis nedaug zaide, prancuzo juju net nera, O Daviso naudingumas- 1, Thompsono -4, Antano -8. Cia nebaisu, cia tragiska. Du kelinius po 8 taskus tepelnyti sugebeti reikia, Kazin ar kas cia apskaiciuos ar po Saro ar reklaminiu minutiniu pertraukeliu sekadavo rezultatyvi zalgirieciu ataka.

  35. kad

    sunku suprasti kodel taip sudege, jokio spaudimo nebuvo , niekas ten ju per daug neisjunge, tiesiog buvo mase neteisingu sprendimu puolime ir kamuolys matyt keturkampis kad taip nepataike, turejo daug progu metimams bet nemesdavo o toliau zaisdavo vienas nuo kito stumdydami atsakomybe, zodziu jei butu pralaimeje kitaip tai nebutu siek tiek slogu po tokio akibroksto , tiesiog dabar sunku patiketi kad galima kazka istaisyti, manau klaida buvo nukeltos su neptunu , butu islaike ritma ir neatrodytu taip baisiai, taciau vis tiek zalia balta forever!

  36. Darius

    Straipsnis prieš šį vis dar labai skambus, sako mes nekantraujame stoti į mūšį ! O kai reikėjo muštis, kovinė dvasia apleido. Obradovičius turėjo didelių bėdų po krepšiu ir laukė, kad Šaras konstruos puolimą būtent arčiau krepšio per aukštus ir puikiai tam pasiruošė, mūsų 3 aukšti Thompsonas, Davies ir Kavaliauskas pataikė 2 dvitaškius iš 13 ir priedo, kad nebūtų mažai, dar padarė 10 klaidų. Neįtikėtina, sakytum jų aukšti puikiai žaidė, bet Veselis buvo nulinis, o Ahmet Duveroglu taip pat sužaidė tik vidutiniškai. Šitaip gavęs į kaulus Šaras prieš Obradovičių turi nusiimti kepurę ir padaryti išvadas kaip užpulti krepšį, jei prieš tavo didelius labai gerai ginasi, kai tik reikia, visada eina į pagalbą, dvigubina gynybą prieš metimą. Nieko nepavyko, sutriko, o 4 kėliny tik atbuvo aikštelėje, nes rankšluosčio krepšinyje juk neišmesi ant grindų. Čia kiti vis dar gyvena praeities pergalėmis, o mes papuolėme į top 8. Nuostabu. Bet nesinori, kad Feneris mus čia suvoluotų ir dar per tą vietą, kur atseit turime prieš juos pranašumą.

  37. .....

    Baisu. Taip apsišikt prieš visą Europą. Gal geriau nereikėjo mums tų atkrintamųjų. Pergalės ir nelabai tikėjausi, bet kad šitaip apsijuoks……

  38. Kazys

    Trys metimai iš toli – mažoka….

  39. 15min

    Kosmaras stambule krutines klaidos ir atsakomasis smugis

  40. Darius

    Kas idomu, tai dabar norint i ketveriuke, reikes nugaleti Fenerbachus 3 kartus is likusiu 4 rungtyniu.