Po įspūdingos pergalės – pakili nuotaika 0

Kauno „Žalgiris“ vakar Eurolygos turnyre iškovojo įspūdingą pergalę, savo aikštėje 98:75 sutriuškinęs Novo Mesto „Krka“ krepšininkus. Todėl po rungtynių švytėjo ir žiūrovai, ir Kauno ekipos žaidėjai.

„Žalgirio“ drabužinėje buvo visai kitokios nuotaikos nei po mačo su Tel Avivo „Maccabi“. Linksmai nusiteikęs sėdėjo ir Arvydas Sabonis. Paklaustas, ar rungtynių starto penkete nepradėjo todėl, kad šią savaitę sirguliavo ir dar nelabai gerai jaučiasi, A.Sabonis atsakė: „Tai sprendžia treneris. Aš sirgau porą dienų, gulėjau lovoje. Iš jos – tiesiai į balių. Pajutau, kad dar nėra jėgų“.
Varžybų pradžioje svečiai žaidė sėkmingai. Ar Arvydo tai nenustebino? „Žiūrėjome vaizdo įrašą ir matėme, kad pradžioje „Krka“ gerai kovojo ir su Malagos „Unicaja“. O mes varžybas pradėjome nesusikaupę. Vėliau susiėmėme, pradėjome gerai gintis, antroje rungtynių pusėje sėkmingai puolėme. Iš visų komandų, kurios šį sezoną buvo atvykusios į Kauną, „Krka“ yra silpniausia“, – teigė „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

Kauno ekipai atstovaujantis amerikietis Tanoka Beardas buvo pakilios nuotaikos: „Sužaidėme labai gerai. Taip jau seniai nerungtyniavome. Aš visada esu kovingas, darau viską, kad laimėtų komanda. Taip elgiausi ir šiandien“.
„Žalgirio“ legionierius Miroslavas Beričius taip pat švytėjo: „Šiandien atrodžiau įkvėptas? Ką, anksčiau buvo kitaip? Manau, kad sužaidžiau pagal galimybes. Tiesiog visa komanda gerai kovojo, geriau išnaudojo mane, todėl visiems sekėsi“.
Puolėjas Artūras Javtokas antras rungtynes iš eilės pradėjo starto penkete. „Džiaugiuosi, kad treneriai manimi pasitiki. Tačiau aš greitai prisirenku pražangų, todėl sutrumpinu savo žaidimo laiką. Ar treneriai iš manęs reikalauja gerai gintis? Visur reikia žaisti gerai – ir gynyboje, ir puolime. Prieš kelionę į Maskvą mūsų nuotaikos geros. Reikia laimėti“, – sakė A.Javtokas.

Dainius Šalenga, paklaustas, ar buvo sunerimęs, kai varžovai įgijo 10 taškų persvarą, atsakė: „Mes prieš „Maccabi“ pirmavome 12 taškų, bet pralaimėjome. Šiuolaikiniame krepšinyje toks skirtumas, ypač varžybų pradžioje, nieko nereiškia. Kas kita, jei tokiu skirtumu atsiliktume likus žaisti penkioms minutėms“.
D.Šalenga teigė, kad „Krka“ krepšininkai gan anksti susitaikė su pralaimėjimu ir nuleido rankas. „Maniau, kad bus sunkesnės rungtynės, nes jie su Sienos „Montepaschi“ ir Malagos „Unicaja“ žaidė gerai. „Krka“ rungtyniauja Eurolygoje, todėl galvojau, kad ji atrodys rimčiau“, – tvirtino žalgirietis.
Pačiam Dainiui šį kartą nelabai krito. „Daug varžybų, jaučiu, kad jau reikia pertraukėlės. Netrukus bus galima truputį pailsėti, susikaupti, atgauti jėgas“, – sakė D.Šalenga.

„Krka“ aukštaūgis Martinas Mihajlovičius, paklaustas, kodėl jo komanda pralaimėjo, šyptelėjo: „Atsakymas labai paprastas – „Žalgiris“ šį kartą žaidė kur kas pranašiau. Aikštės šeimininkai geriau kovojo po krepšiais, taikliau mėtė. Tuo, kad mūsų komanda pralaimėjo, nereikia stebėtis. Mes atvykome pasipriešinti, laimėti tikrai nesitikėjome, nes Kauno ekipa už mus gerokai galingesnė“.

Komentarai