„Žalgiris“ – ne eilinė Europos komanda 0

Kauno „Žalgiris“ vakar Eurolygos B grupės rungtynėse iškovojo ketvirtąją pergalę, namie įveikdamas Novo Mesto „Krka“ (Slovėnija) ekipą 98:75.

Buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Darius Laskys po susitikimo pasidžiaugė, jog į „Žalgirį“ sugrįžus Arvydui Saboniui, Kauno klubas vėl tapo rimtu varžovu Eurolygos favoritams. „Slovėnijos čempionai yra eilinė Europos komanda. Malonu, kad tokie varžovai negali rimčiau pasipriešinti kauniečiams. Tai parodo aukštą „Žalgirio“ lygį. „Krka“ yra jauna komanda, dar nedemonstruojanti stabilaus žaidimo. Tačiau manau, jog išvykoje žalgiriečiams teks žaisti iš visų jėgų“, – mūsų tinklalapiui teigė D.Laskys.

Kito buvusio žalgiriečio Virginijaus Jankausko nuomone, rungtynių nugalėtojas buvo aiškus dar mačui neprasidėjus. „Nors varžybų pradžia buvo tokia, kokios niekas nesitikėjo. Matyt, kauniečiai išėjo nusiteikę įveikti slovėnus be didesnių pastangų. Tačiau jau nuo antrojo kėlinuko viskas vyko pagal tokį scenarijų, kokio visi ir tikėjosi. Reikia pripažinti, jog „Žalgiris“ persvėrė rezultatą tik į aikštelę išėjus A.Saboniui. Nors rezultatas yra malonus, bet rungtynės nebuvo gražios žiūrovo akiai“, – sakė V.Jankauskas.
Nepaisant „Žalgirio“ pergalės, buvęs žalgirietis pastebėjo ir trūkumų kauniečių žaidime. „Gynėjai ir šiose rungtynėse niekaip nesugebėjo laiku perduoti kamuolio A.Saboniui. Taip atsitinka jau nebe pirmose rungtynėse. Taip pat nepatiko M.Beričiaus noras tapti mačo didvyriu. Rungtynėse su „Maccabi“ jis norėjo įmesti lemiamą tritaškį susitikimo pabaigoje, gi šiame mače stengėsi pelnyti šimtąjį tašką, tačiau iš pradžių sužingsniavo, o paskui jo skuboti metimai buvo netaiklūs. Gynyboje kauniečiai per daug taškų leido įmesti vengrui Martonui Baderiui, kuris nėra aukšto lygio žvaigždė“, – kalbėjo V.Jankauskas.

Komentarai