„Žalgirio“ krepšininkams trūko susikaupimo 0

Kauno „Žalgiris“ LKL pirmenybėse patyrė pirmąjį pralaimėjimą. Žalgiriečiai Vilniuje 77:81 nusileido „Lietuvos rytui“. Kodėl kauniečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą, ar nustebino tokia rungtynių baigtis? Tokius klausimus zalgiris.lt uždavė buvusiems žinomiems „Žalgirio“ krepšininkams.

Sergejus Jovaiša, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas: „Tokia rungtynių baigtis manęs nenustebino. „Žalgiris“ pradėjo per anksti švęsti. Dar Arvydo Sabonio gimtadienis buvo, kurį Maskvoje lydėjo ažiotažas. Žalgiriečiams trūko visiško susikaupimo. Kai labai reikdavo, jie susikaupdavo, bet tik trumpam. Beveik iškrito iš žaidimo Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas.
Manau, kad kelionė į Maskvą, ten vyravusi šventinė nuotaika, uždėjo antspaudą. O vilniečių niekas neslėgė. Be to, tos rungtynės nebuvo labai svarbios. Jei LKL čempionams būtinai reikėtų pergalės, jie ją būtų iškovoję. Kažin, ar reguliariajame čempionate „Lietuvos rytui“ dar pavyks įveikti „Žalgirį“, jei kauniečiai rungtyniaus susikaupę.
Kai kurie „Žalgirio“ krepšininkai žaidė žemiau galimybių. Kaip visada, pagirti galima veteraną Arvydą Sabonį. Be jo žalgiriečiams būtų liūdna. Maloniai nustebino „Lietuvos ryto“ atstovas Simas Jasaitis. Kažin, ar kas tikėjosi, kad jis taip sėkmingai rungtyniaus. O iš Aarono Lucaso visada galima laukti gero žaidimo“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Krito į akis tai, kad „Lietuvos ryto“ krepšininkai buvo labiau užsidegę, labiau troško pergalės. Jie buvo kupini ambicijų ir noro nugalėti.
Kai kurie žalgiriečiai, tarkim Dainius Šalenga, dabar nėra tokios geros sportinės formos, kaip sezono pradžioje. Be to, žaidžiant su „Lietuvos rytu“ reikia geriau išnaudoti Arvydą Sabonį.
LKL čempionams po mačo Maskvoje buvo sunku susikaupti. Su CSKA „Žalgiris“ sužaidė gerai. Maskvoje vykęs didžiulis ažiotažas neigiamai atsiliepė žalgiriečiams. Vilniuje jie neatrodė labai susikaupę, kai kurie rungtyniavo ne iš visų jėgų – tarsi atlikinėjo pareigą. Kauniečiai neturėjo didelės motyvacijos, nes supranta, kad LKL superfinalas dar toli.
Ramūno Šiškausko netektis sostinės klubui nebuvo labai didelė blogybė, nes dabar „Lietuvos ryto“ lyderis nėra geros sportinės formos“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Pagrindinė „Žalgirio“ pralaimėjimo priežastis – skirtingas komandų nusiteikimas. Realiai Kauno komanda yra stipresnė už „Lietuvos rytą“. Žalgiriečiai pasąmonėje taip ir galvoja. Jiems truputį trūko susikaupimo, o vilniečiai buvo labai „užsivedę“. Toks nusiteikimas kovoti kartais tampa šeštu žaidėju ir tada komanda padaro daugiau, negu gali.
Kita vertus, nereikia pamiršti Jono Kazlausko vaidmens. Šis treneris sugeba išnaudoti visas galimybes. Jis pažįsta „Žalgirio“ komandą, žino Arvydo Sabonio galimybes, yra puikiai išnagrinėjęs žalgiriečių žaidimą. „Lietuvos rytas“ su J.Kazlausku gali daug ką įveikti, tai gera komanda. Be to, šį kartą sostinės krepšininkus lydėjo ir sėkmė“.

Virginijus Jankauskas, buvęs žalgirietis: „Mane nustebino tokia rungtynių baigtis. Net negalėjau pagalvoti, kad „Žalgiris“ pralaimės. „Lietuvos ryto“ krepšininkai labiau troško pergalės, buvo labiau „užsivedę“. Kai kauniečiams įsižiebė kovos dvasia, buvo jau per vėlu.
„Žalgiriui“ trūko kovingo nusiteikimo. Vienas Sabas rungtynių nelaimės. O vilniečiams dar ir sekėsi. „Lietuvos rytas“ parodė, kad gali sėkmingai rungtyniauti ir be savo lyderio Ramūno Šiškausko. Vis dėlto, šis „Lietuvos ryto“ laimėjimas tik laikinas

Komentarai