“Mažosios Eurolygos” žaidėjai atostogauja ir ruošiasi naujoms kovoms 0

Šiuo metu MEL čempionate paskelbta pertrauka. Į aikšteles komandos sugrįš sausio 7 d. Tad galima apibendrinti praeitų metų rezultatus ir nubrėžti gaires ateinančių metų kovoms.
Taip jau sutapo, kad paskutinės keturios 2003m. MEL varžybos tapo pirmosiomis Kauno apskrities čempionato II etapo rungtynėmis. A.Sabonio krepšinio mokykloje kovojo dvi stipriausios Kauno rajono komandos prieš dvi stipriausias Kėdainių miesto komandas. Tenka pripažinti, kad kėdainiečiai buvo stipresni. Garliavos J.Lukšos gimnazijos komanda žaidė su Kėdainių “Ryto” v.m. komanda. Rezultatu 68:54 nugalėjo Kėdainių “Ryto” v.m. Rezultatyviausiai žaidė: J.Lukšos gim. V.Kazlauskas – 18 tšk., Kėd.”Ryto” v.m. V.Raščiauskas – 18 tšk., D.Gudaitis – 17 tšk. Po šių rungtynių į aikštę išbėgo Domeikavos v.m. ir Kėdainių “Aušros” v.m. krepšinio ekipos. Ir vėl stipresni buvo krepšininkai iš Kėdainių, kurie įveikė savo varžovus rezultatu 63:59 Šiose rungtynėse pasižymėjo: Domeikavos v.m. A.Milaknis – 32 tšk., o Kėdainių “Aušros” v.m. M.Lekečinskas – 23 tšk.
Tuo tarpu „Kaustos“ sporto komplekse savo krašto garbę gynė Raseinių ir Kaišiadorių vidurinių mokyklų komandos. Raseinių “Šaltinio” v.m. mokyklos komanda, nors ir pralaimėjusi tris pirmuosius kėlinius, ketvirtame sugebėjo palaužti Kaišiadorių V.Giržado v.m. krepšininkus. Rezultatyviausiai šiose rungtynėse žaidė: Šaltinio v.m. V.Bauža, pelnęs 35 tšk. ir E.Kripas – 12 tšk., V.Giržado v.m. komandoje rezultatyviausias buvo M.Karpavičius – 25 tšk. Kitose rungtynėse į aikštę išbėgo Ariogalos v.m. ir Kruonio v.m. krepšininkai. Kruonio komandai nepavyko atsirevanšuoti už savo kraštiečius. Jie pralaimėjo rungtynes rezultatu 40:75. Rezultatyviausiai žaidė Kruonio v.m. I.Kasiliauskas – 17 tšk., Ariogalos v.m. K.Mickūnas – 14 tšk.
Kauno miesto mokyklų rinktinių žaidėjai atostogauti išėjo sužaidę po tris rungtynes, išskyrus Petrašiūnų v.m. ir Šančių v.m. komandas, kurios tarpusavio rungtynėse atidarė 4 turą, tačiau jokios staigmenos nepateikė, nes Petrašiūnų v.m. įtikinamai nugalėjo rezultatu 102:41. Staigmena galime laikyti drausmingą Petrašiūnų v.m. sirgalių elgesį. Už tai “Mažoji eurolyga” jiems labai dėkoja.
Pasibaigus trims turams komandų rikiuotė lieka panaši kaip ir po antrojo. A grupėje be pralaimėjimų žengia jau minėta Petrašiūnų v.m. ir Rasos gim. komandos. Šios dvi komandos susitiks sausio 14 d. po šių rungtynių ir paaiškės kuri komanda A grupėje užims pirmą vietą. Dėl kitų dviejų kelialapių į atkrintamasias varžybas kovos S.Lozoraičio, „Aukuro“ v.m. ir J.Jablonskio gim. komandos.
B grupėje visas žaistas rungtynes laimėjo S.Nėries ir „Eigulių“ v.m. krepšininkai. Šios komandos susitiks vasario 11 d. Šios rungtynės greičiausiai nulems 1 ir 2 vietos laimėtojus šioje grupėje. 3-4 vietas pretenduoja užimti „Kalniečių“, „Sargėnų“ ir „Pilėnų“ v.m. komandos.
C grupėje nepralaimėjo šiame sezone taip pat dvi komandos. „Vyturio“ v.m. ir „Dainavos“ v.m. dvikova įvyks sausio 21 d. Po šių rungtynių komanda, užimsianti lentelėje pirmą vietą, greičiausiai liks joje iki pat varžybų grupėje pabaigos. Dar įnirtingesnė kova laukia „Saulės“ gim., „Nemuno“ v.m. ir „Jėzuitų“ gim. krepšininkų, kurie kovos dėl 3-4 vietų šioje grupėje.
D grupėje be pralaimėjimų žengia net trys komandos: tai „Šilainių“ v.m., „Purienų“ v.m. ir „Milikonių“ v.m. komandos. Šios trys komandos greičiausiai ir pasidalins 1-3 vietas šioje grupėje. Į atkrintamasias varžybas iš šios grupės dar gali patekti J.Dobkevičiaus v.m. komanda.

Rezultatyviausių žaidėjų sąrašas po trijų turų atrodo taip:
1. M. Kalnietis (Rasos gim.) – vid. 60 tšk.
2. Š. Zablockis (J.Dobkevičiaus v.m.) – vid. 43,7 tšk.
3. K.Normantas („Milikonių“ v.m.) – vid. 41,3 tšk.
4. V.Lašas (S..Lozoraičio v.m.) – vid. 32,5 tšk.
5. A.Statkevičius (Sargėnų v.m.) – vid. 30,3 tšk.

Komentarai