Traumų išretinti turkai rimčiau nepasipriešino 0

Kauno "Žalgiris" Eurolygos TOP-16 varžybų ketvirtajame ture Sporto halėje užtikrintai antrąkart nugalėjo Stambulo "Ulker" (Turkija) 95:72 (23:15, 24:22, 25:18, 23:17). Kauniečių gretose D.Lavrinovičius įmetė 17 taškų, D.Šalenga – 15, A.Sabonis – 14 (12 atkovotų kamuolių bei 5 rezultatyvūs perdavimai), M.Timinskas – 11, G.Gustas ir T.Beard (9 atkovoti kamuoliai) – po 10, E.Cota – 8 (7 rezultatyvūs perdavimai ir 4 perimti kamuoliai), S.Serapinas – 5, A.Bagatskis – 3, A.Lepinaitis – 2. Varžovų ekipoje P.Naumoski įmetė 17 taškų, V.Mrsič – 14, J.Blair – 11, M.Booker ir T.Acik – po 10, M.Guler – 8, F.Solak – 2.

“Ulker” vyriausiasis treneris Erginas Atamanas po susitikimo teigė, jog aikštelėje kovojo dvi skirtingos komandos. “Kauniečiai turėjo motyvaciją, nes turi labai geras galimybes patekti į “Finalinio ketverto” varžybas. Tuo tarpu mes jau neturime jokių galimybių ten rungtyniauti. Be to, mums trūko traumuotų I.Kutluay, E.Rentzias bei H.Yildirim. Tad rezultatas atspindi dabartinę komandų padėtį. Kauniečiai nuo pat pradžių žaidė greitai ir mes tik pirmajame kėlinyje sugebėjome palaikyti tokį tempą. Mūsų žaidėjai yra gerokai mažiau patyrę, todėl vėliau skirtumas augo ne “Ulker” naudai ir mes pralaimėjome. Žalgiriečiai žaidė labai gerai ir linkiu jiems patekti į “Finalinio ketverto” turnyrą. Taip pat turiu pripažinti, jos Sporto halėje vyravo labai puiki atmosfera”, – kalbėjo E.Atamanas.

“Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika, nepaisant iškovotos pergalės 23 taškų skirtumu, neliko patenkintas komandos žaidimu. “Prieš rungtynes perspėjau savo žaidėjus, jog nežiūrint to, kad turkai nėra iškovoję pergalių, mačas nebus lengvas pasivaikščiojimas. Tačiau žalgiriečiai ne visiškai tai suprato. Pabrėžiau, kad “Ulker” pagrindinis ginklas – tritaškiai metimai. Pirmajame kėlinyje varžovai pataikė ne vieną tritaškį iš eilės, o mes nė karto neprasižengėme. Tolimesnė rungtynių eiga parodė, kad jėgos buvo nelygios, bet rūbinėje pasakiau, jog žaidėme blogai. Galime pasidžiaugti tik tuo, kad iškovojome pergalę. Žaidimu nesu patenkintas"” – sakė A.Sireika.
Pasak jo, D.Lavrinovičius ir S.Serapinas startiniame penketuke išėjo neatsitiktinai, nes į jį papuola krepšininkai taktiniais sumetimais bei demonstruojantys geriausią formą per treniruotes. D.Lavrinovičius ir S.Serapinas per treniruotes atrodė ne ką prasčiau už savo konkurentus.

Komentarai