„Ulker“ meistriškumu neprilygo „Žalgiriui“ 0

Kauno „Žalgiris“ meistriškumu gerokai pranoko Stambulo „Ulker“ krepšininkus, rungtyniavusius be lyderių Ibrahimo Kutluay ir Eftimio Rentzio. Pasiteisino LKL čempionų komandos stratego Antano Sireikos drąsus sprendimas į starto penketą įtraukti Darjušą Lavrinovičių ir Simoną Serapiną, kurie žaidė puikiai. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklapiui komentavę „Žalgirio“ ir „Ulker“ varžybas, kurias 95:72 laimėjo kauniečiai.

Vladas Garastas, buvęs ilgametis „Žalgirio“ ir šalies rinktinės vyriausiasis treneris, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas: „Turkijos komanda be savo lyderių Ibrahimo Kutluay ir Eftimio Rentzio meistriškumu neprilygo žalgiriečiams. Akivaizdžiai matėsi, kad „Žalgiris“ – geresnė komanda. Mūsiškiams problemų nekilo nuo pat rungtynių pradžios. Neaiškus buvo tik vienas klausimas – kokiu skirtumu aikštės šeimininkai laimės.
Mane truputį nustebino Kauno ekipos trenerių sprendimas į starto penketą išleisti Darjušą Lavrinovičių ir Simoną Serapiną. Tačiau kažkada reikia „pailginti suoliuką“. Kadangi „Ulker“ atvyko be lyderių, atsirado gera proga išbandyti žaidėjus, daugiausia laiko praleidžiančius ant suolo. D.Lavrinovičius ir S.Serapinas rungtyniavo labai gerai, tarsi būtų nuolat kovoję Eurolygos varžybose. Jie pateisino pasitikėjimą, todėl galima teigti, kad trenerių sprendimas leisti jiems žaisti nuo pat pradžių, buvo teisingas.
Dainius Šalenga panašiai žaidė ir anksčiau, tačiau nepataikydavo. O „Ulker“ krepšį D.Šalenga atakavo taikliai. Tai džiugina. Galiu pasakyti, kad visi žalgiriečiai atrodė pavojingi, sugebėdavo pelnyti taškus. Taip rungtyniaujantį „Žalgirį“ norėtųsi matyti visada. Jei kauniečiai ir toliau demonstruos tokį žaidimą, jie gali tikėtis vietos finalo ketverte“.

Valerijus Tichonenka, buvęs Maskvos CSKA treneris: „Man „Žalgirio“ žaidimas paliko gerą įspūdį. Komanda iškovojo įtikinamą pergalę, ji rungtyniavo gerokai pranašiau už „Ulker“ krepšininkus. Tačiau nemanau, kad ši pergalė turėjo didelės įtakos galutinei turnyro lentelei. Esu įsitikinęs, kad grupės nugalėtojas paaiškės po Tel Avivo „Maccabi“ ir „Žalgirio“ rungtynių.
„Ulker“ komandai neatstovavo lyderiai I.Kutluay ir E.Rentzias. Vis dėlto nemanau, kad jie būtų pakeitę rungtynių eigą. „Žalgiris“ yra stipresnė komanda už Stambulo ekipą“.

Ramūnas Butautas, Šiaulių „Šiaulių“ vyriausiasis treneris: „Antano Sireikos sprendimas leisti į starto penketą Darjušą Lavrinovičių ir Simoną Serapiną buvo rizikingas. Bet įvykiai aikštėje parodė, kad jis visiškai pasiteisino. S.Serapinas puikiai žaidė aukšto lygio varžybose.
„Žalgiris“ pagirtinai ir puolė, ir gynėsi. Pagaliau gerai rungtyniavo Dainius Šalenga. Jautėsi, kad svečiams trūko lyderių – I.Kutluay ir E.Rentzio. Tačiau Turkijos komanda ir be jų turi gerų krepšininkų, todėl tai visiškai nemenkina įspūdingos LKL čempionų pergalės.
Tiesą sakant, aš nemaniau, jog žalgiriečiai laimės tokiu dideliu skirtumu. Tikėjausi pamatyti truputį atkaklesnę kovą. Galvojau, kad „Žalgiris“ laimės 10 – 15 taškų persvara. Bet kauniečiai varžovus pranoko visais žaidimo komponentais. Malonu buvo žiūrėti puikiai rungtyniaujančius žalgiriečius. Kauno krepšininkams lieka tik palinkėti tokio žaidimo per lemiamas rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Antanas Sireika pasižymi tuo, kad dažnai priima drąsius sprendimus – leidžia rungtyniauti mažiau patyrusius ar visai nepatyrusius krepšininkus. Tuo jis pasižymėjo dar dirbdamas Šiauliuose. Kita vertus, taip elgtis treneris turi pagrindo, nes mato, kaip kuris žaidėjas atrodo per treniruotes.
Darjušo Lavrinovičiaus ir Simono Serapino pasirodymas starto penkete buvo drąsus ir tikriausiai daugeliui netikėtas sprendimas. Bet jis buvo teisingas, nes varžovai į Kauną atvyko neturėdami motyvacijos. Tai jautėsi per varžybas, nes „Ulker“ krepšininkai tikrai nekovojo taip, kaip per lemiamas varžybas.
Visi žalgiriečiai, pabuvoję aikštėje, pelnė taškus. Tai geras ženklas. Jauni žaidėjai „Žalgiryje“ tobulėja, nes komandoje yra puikių, patyrusių krepšininkų. Vien Arvydas Sabonis ko vertas. Be to, geras komandos vyriausiasis treneris. Jei Kauno ekipa išlaikys dabartinę sudėtį, kitą sezoną turės puikią komandą. Mane labai maloniai nustebino Darjušas Lavrinovičius. Iš jo išaugs labai aukštos klasės žaidėjas. Labai patiko ir Simonas Serapinas, kuris sparčiai tobulėja. Atsigavo Dainius Šalenga, jis jau sugebėjo pataikyti ir iš toliau. Gerai, kad A.Sireika leido D.Šalengai žaisti, nes jei būtų Dainių pasodinęs ant suolo, galėtų jį visiškai sužlugdyti.
Prieš rungtynes tvirtai tikėjau, kad „Žalgiris“ laimės bent dešimties taškų skirtumu. Vis dėlto tokios didelės persvaros nelaukiau. Galima konstatuoti, kad „Ulker“ be I.Kutluay ir E.Rentzio meistriškumu gerokai nusileidžia „Žalgiriui“. Stambulo ekipos vidurio puolėjai yra ribotų galimybių, jie prisibijojo Arvydo Sabonio. Iš varžovų pradžioje išsiskyrė P.Naumoskis, pataikęs tris tritaškius, bet vėliau jis išsikvėpė.
„Žalgiris“ dabar išgyvena pakilimą. Žaidėjai spėjo pajusti galimybes ir įgavo pasitikėjimo savo jėgomis. Jie gali daug pasiekti“.

Komentarai