Valensijos „Pamesa“ treneris nežada sudėti ginklų 0

Šiandien po pietų į Karmėlavos oro uostą atskrido Kauno "Žalgirio" varžovai Eurolygoje Valensijos "Pamesa" krepšininkai. Lėktuvas su Ispanijos komanda nusileido pusvalandžiu anksčiau nei buvo laukta. Rytdienos "Žalgirio" varžovai apsistojo "Kauno" viešbutyje.

"Pamesa" į Lietuvą atskrido ne pačios geriausios nuotaikos. Mat ULEB Eurolygos drausmės komisijos teisėjo Jose Manuelio Meirimo sprendimu komandai už neatvykimą į Tel Avivą žaisti su "Maccabi" įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:20. Paklaustas, ar nusivylęs tokiu sprendimu, "Pamesa" vyriausiasis treneris Paco Olmosas atsakė: "Žinoma, kad nusivylęs. Dabar Izraelyje ne pats tinkamiausias laikas žaisti krepšinį. Bet aš nieko negaliu pakeisti, nes esu tik treneris ir mano pareiga – treniruoti komandą, rengti ją varžyboms".
P.Olmosas teigė, kad Ispanijos klubas ketina Eurolygai pateikti apeliaciją dėl, jo nuomone, neteisingo sprendimo. "Tačiau dabar ir aš, ir krepšininkai negalvoja apie skandalą, susijusį su "Maccabi". Mes galvojame tik apie rytdienos rungtynes su Kauno "Žalgiriu". "Pamesa" – profesionali komanda, ji labai rimtai rengėsi mačui su Lietuvos čempionais. Tikiu, kad mes įveiksime "Žalgirį", nes nusiteikę kovoti iš visų jėgų", – sakė P.Olmosas.
Paklaustas, ar komandoje nėra traumuotų krepšininkų, "Pamesa" strategas atsakė: "Deja, yra. Šiaip taip surinkome devynis žaidėjus iš pagrindinės komandos, o vieną paėmėme iš jaunimo ekipos". Varžovų ekipoje į Kauną netavyko Pedro Llompart, Federico Kammerichs bei senokai traumą besigydantis Alessandro Abbio.
Savo aikštėje Valensijos komanda žaidė gerai ir įveikė "Žalgirį". Ar "Pamesos" treneris ir Kaune tikisi panašaus scenarijaus? "Tikimės žaisti sėkmingai, tačiau scenarijus kažin ar bus toks pat, nes visos rungtynės būna skirtingos. Savo aikštėje mes labai gerai gynėmės, puikiai kovojome po krepšiais. Visi žino, kad po krepšiais su "Žalgiriu" grumtis labai sunku", – tvirtino varžovų ekipos strategas.
P.Olmosas mano, kad rytdienos varžybos svarbesnės "Žalgiriui", nes kauniečiai turi didesnes galimybes patekti į Eurolygos finalinį ketvertą. Vis dėlto jis "nenurašo" ir savo komandos: "Kadangi mūsų klubas paduos apeliaciją, mums išlieka nedidelės teorinės galimybės tapti grupės nugalėtojais ir patekti į finalinį ketvertą. Mūsų komanda darys viską, kad į jį patektų".

Komentarai