„Žalgiris“ rungtynėms su „Pamesa“ buvo nepasirengęs 0

Kauno „Žalgiris“ rungtynėms su Valensijos „Pamesa“ buvo visiškai nepasirengęs. Kauniečiai šį sezoną Eurolygoje sužaidė blogiausias rungtynes. Taip mano zalgiris.lt kalbinti krepšinio specialistai.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje sužaidė blogiausias sezono rungtynes. Buvo tiesiog nemalonu žiūrėti. Pirmą kartą per visą istoriją norėjosi išjungti televizorių. Kauniečiai išėjo rungtyniauti visiškai nepasirengę. Nei psichologiškai, nei taktiškai. Atrodė, kad jie dvi savaites nesitreniravo. Treneriai rungtynėms su Valensijos „Pamesa“ komandos neparengė. Panašu, kad „Žalgiris“ galvojo, jog vis tiek reikės laimėti Tel Avive, todėl šių varžybų nelaikė labai svarbiomis.
„Žalgiris“ turi galingiausią priekinę liniją Europoje, tačiau pralaimėjo kovą dėl kamuolių. Arvydas Sabonis vos kelis kartus atsidūrė po krepšiu. O juk kauniečiai turi pagrindinį dėmesį skirti vidurio puolėjams, perduoti jiems kamuolį. A.Sabonis per rungtynes turėtų įmesti apie 25 taškus, Tanoka Beardas – 20. Tačiau Kauno krepšininkai mėtė iš toliau, užuot mėginę atiduoti kamuolį savo aukštaūgiams.
Labai liūdna, bet tenka konstatuoti, kad A.Sabonis sezono pradžioje geriau kovodavo po krepšiais, atiduodavo geresnius perdavimus, dažniau pasižymėdavo blokuodamas metimus. Iš žalgiriečių nė vieno negalima pagirti. Tokio „Žalgirio“ aš dar nemačiau. Nebuvo jokių derinių, jokios taktikos, jokios drausmės. Apie gynybą geriau patylėti. Atrodė, kad rungtyniauja visai ne „Žalgiris“, o kažkokia nežinoma komanda. Treneriai jos nevaldė, krepšininkai nekovojo.
Krepšininkai privalo tvardytis ir negauti nesportinių pražangų, nes jos paverčiamos taškais. Reikia būti drausmingiems. Jei žaidėjai ir treneriai bus savikritiški, jie ištaisys klaidas. Bet aš tuo abejoju. Po tokių rungtynių sunku tikėtis, kad „Žalgiris“ gali laimėti Tel Avive“.

Sergejus Jovaiša, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, pasaulio ir Europos čempionas: „Žiūrėti žalgiriečių žaidimą buvo labai nesmagu, nes jie žaidė klaikiai. Kauniečiai buvo visiškai nepasirengę rungtynėms. Jie netikėjo, kad Stambulo „Ulker“ gali įveikti „Maccabi“ ir truputį padėti „Žalgiriui“. Jei mūsiškiai būtų laimėję, jie į Izraelį vyktų turėdami aštuonių taškų persvarą. Manau, kad turėti tokią atsargą yra geriau nei jokios.
Kalčiausi, kad taip atsitiko – Antanas Sireika ir Arvydas Sabonis. Jie nenuteikė komandos kovai. Panašu, kad žalgiriečiai, rengdamiesi varžyboms su „Pamesa“, ramiai pasižiūrėjo vaizdo įrašą, pavalgė ir nuėjo miegoti, nes galvojo, kad kaip nors laimės. Mane nuvylė ne atskiri „Žalgirio“ žaidėjai, o blogas bendras pasirengimas. Noriu pastebėti, kad Lietuvos treneriai geriausiai moka teisintis, bet kartais pamiršta apie pasirengimą varžyboms.
Ispanijos komanda paliko labai gerą įspūdį. Vertinu „Pamesa“ vyriausiąjį trenerį P.Olmosą, kuris propaguoja greitą krepšinį. Jo auklėtiniai beveik užsimerkę žino, ką daryti.
„Žalgiriui“ liko lemiamos varžybos Tel Avive su „Maccabi“. Prognozuoju, kad Sabas pakils iš pelenų, sutelks komandą ir „Žalgiris“ rimtai susikaus su „Maccabi“. Aš tikiu Arvydu. Jis turi „užsivesti“. Tik jokiu būdu kauniečiams aikštėje negalima pradėti nervintis, pernelyg emocingai reaguoti į teisėjų švilpukus. Tikiu, kad žalgiriečiai vienu tašku įveiks varžovus“.

Virginijus Jankauskas, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas: „Žalgiriečiai su „Pamesa“ rungtyniavo tragiškai. Nėra jokios abejonės, kad jie sužaidė blogiausias sezono varžybas. Tokios komandos šiemet neteko matyti. „Žalgiris“ darė daug klaidų, blogai gynėsi, perlaikydavo kamuolį, silpnai kovojo po krepšiais, neišsprendė A.Rigaudeau problemos. Kauniečiai neperduodavo kamuolio Arvydui Saboniui. Tik Arvydą gal dar galima pagirti, kuriam beveik 40 metų, o jis dar keliais šliaužioja. Kiti nusipelnė kritikos.
Ką kalbėti apie Dainių Šalengą? Žmogus treniruojasi du kartus per dieną, o jo mesti kamuoliai net neliečia lanko. Ar aukštos klasės krepšininkas gali taip žaisti? Jis blaškosi po aikštę sutrikęs, rankas nuleidęs. Ką nuveikė Ainaras Bagatskis? Jį pakvietė į komandą todėl, kad tikėjosi taiklių tolimų metimų. Tačiau „auksinė ranka“ nieko nepademonstruoja.
„Žalgirio“ žaidimas buvo chaotiškas. Net keista, kad per savaitę viskas taip staigiai pasikeitė, nes su Stambulo „Ulker“ kauniečiai rungtyniavo kaip iš natų. Atrodė, kad su „Pamesa“ žaidžia visai kito lygio komanda, absoliučiai neprimenanti „Žalgirio“. Nepasakyčiau, kad varžovai demonstravo puikų krepšinį. Jie žaidė paprastai, išvengė vaikiškų klaidų, pastatydavo užtvaras. To užteko pergalei.
Netikiu LKL čempionų sėkme Tel Avive. Suprantu, kad vyrai Izraelyje kovos, nenuleis rankų, bet ten vyraus „Žalgiriui“ labai nepalanki atmosfera. Jau vakar teisėjai „smaugė“ kauniečius, o kas bus Tel Avive? Viską reikia vertinti realiai. Būtų puiku, jei aš suklysčiau“.

Komentarai