A.Sireika: „Linkiu teisėjams būti profesionalais“ 0

Šiandien 21.10 val. Izraelyje dėl kelialapio į ULEB Eurolygos „Finalinio ketverto“ varžybas susikaus „Maccabi“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Vakar vėlai vakare Tel Avive įvyko spaudos konferencija, skirta šiam susitikimui.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika joje teigė, jog kauniečiai Tel Avive jaučiasi kaip namie. „Juk ne pirmą kartą čia žaisime. Jaučiamės gana saugiai. Aikštelėje stengsimės būti prefesionalais, o to ypač palinkėčiau mačo arbitrams. Praėjęs turas buvo nevykęs abiems komandoms, nes mintys jau sukosi apie šias rungtynes. Stengsimės žaisti kuo paprasčiau ir kuo efektyviau“, – kalbėjo A.Sireika.
Žalgiriečių taktinių gudrybių neišdavė ir Mindaugas Timinskas. „Žaisime taip kaip mums bus geriau. Nenorėčiau išskirti nė vieno varžovų žaidėjo. Šarūnas Jasikevičius gali būti labai pavojingas, bet jei jam seksis. Tai bus svarbiausios rungtynės abiems komandoms Eurolygoje šiame sezone. Norėdami laimėti mes turime būti tvirti psichologiškai, nes susitikime su „Pamesa“ mus valdė emocijos“, – sakė M.Timinskas.

„Maccabi“ vyriausiojo trenerio asistentas David Blatt pasveikino „Žalgirį“ atvykus į Tel Avivą. „Malonu, jog kauniečiai vadovavosi šaltu protu. Abiems komandoms tai bus sezono rungtynės. Mes gerai pažįstame vieni kitus. Pirmuosiuose susitikimuose primetėme savo žaidimo stilių, laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, todėl ir iškovojome pergales. Trečiajame mače savo sąlygas jau diktavo „Žalgiris“, – kalbėjo D.Blatt.
Pasak jo, „Maccabi“ žaidėjams gali sutrugdyti didelis ažiotažas, kuris tvyro Tel Avive. Žydai savo žaidimą grįs gera gynyba, nes tik tokiu atveju sėkmingas būna ir puolimas. „Maccabi“ komandoje nėra lyderių, nes Tel Avivo klubas žaidžia komandinį žaidimą. Ir, aišku, tikisi laimėti.

Komentarai