„Žalgirio“ pabėgėlis kompensuos padarytą skriaudą, „Respublika“ 1

Tadas LAURYNAS

Skandalingai iš Kauno "Žalgirio" pabėgęs 20 metų 218 centimetrų krepšininkas Giedrius Rinkevičius kitą sezoną gali vilkėti Madrido "Real" (Ispanija) klubo marškinėlius.
Prieš kelerius metus be "Žalgirio" vadovų žinios G.Rinkevičius išvyko į JAV. Pernai jis buvo tarp 2002 metų NBA naujokų biržos kandidatų, tačiau po "Žalgirio" vadovų laiško NBA lygos komisarui Deividui Sternui, FIBA ir NCAA vadovybei per naujokų biržą šio žaidėjo pavardė nebuvo ištarta.
"Žalgirio" vadovai turi dokumentus, liudijančius, kad G.Rinkevičių su "Žalgirio" krepšinio klubu tebesieja 2000 metų rugsėjo mėnesį pasirašyta sutartis. Prieš tai jis ketverius metus mokėsi Arvydo Sabonio krepšinio mokykloje Kaune. Komanda jam reguliariai mokėjo sutartą atlyginimą kaip profesionaliam žaidėjui, mokėjo už jo operacijas bei reabilitaciją, o jis 2001-ųjų vasarą išvyko į Jugtines Valstijas, nepaisydamas savo įsipareigojimų ir nieko nepranešęs komandai.
Metus pasimokęs JAV vidurinėje mokykloje, G.Rinkevičius mėgino patekti į Misūrio universitetą, tačiau neįvykdęs akademinių reikalavimų neteko teisės žaisti aukštosios mokyklos krepšinio komandoje. Praėjusį sezoną Rinkevičius praleido "Collin Country" koledže. Per rungtynes jis vidutiniškai pelnė po 3,6 taško ir kamuolį atkovojo 2,5 karto.
Nenusisekus karjerai JAV, vidurio puolėjui atstovaujanti krepšinio agentūra "Interperformances" pradėjo rūpintis G.Rinkevičiaus ir "Žalgirio" santykių normalizacija.
Per agentūrą lietuvis pateko ir į "Real" akiratį. Krepšininkas Madrido klubo treneriams padarė neblogą įspūdį.
Pasak "Žalgirio" klubo generalinio direktoriaus Gino Rutkausko, jau senokai jie palaikė netiesioginius kontaktus su G.Rinkevičiaus atstovais. Direktorius teigė, jog yra susitarimas, pagal kurį "bus ištaisytos žaidėjo padarytos klaidos". Tad jei žaidėjas pasirašys sutartį su kuriuo nors klubu, "Žalgiriui" padaryta žala bus kompensuota finansiškai.

Komentarai

  1. Andrius

    Maladiec !