LKL aukso žiedai prognozuojami „Žalgiriui“ 0

Ketvirtadienį prasidės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalas tarp nuolatinių varžovų – Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“. Komandos kovos dėl aukso žiedų ir „Mažeikių naftos“ skirtos pusės milijono litų premijos. Bus rungtyniaujama iki keturių pergalių.
Žalgiriečiai LKL čempionų vardus yra iškovoję aštuonis kartus, „Lietuvos ryto“ krepšininkai – du. Šiame sezone „Žalgiris“ vilniečius įveikė tris kartus (77:73, 74:73, 93:75). Vieną kartą pergalę šventė sostinės komanda (81:77).
Zalgiris.lt tinklalapis pasiteiravo, ką apie artėjančią stipriausių šalies komandų dvikovą galvoja Lietuvos krepšinio treneriai. Visi apklausti specialistai nedvejodami pergalę skyrė „Žalgiriui“. Jie pabrėžė, kad Kauno ekipa užsigrūdino Eurolygos turnyre ir savo gretose turi pergalių garantą – Arvydą Sabonį.

Vladas Garastas, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas: „Žalgiriečiai yra pranašesni, dalyvaudami Eurolygos varžybose jie pakėlė savo meistriškumą, nes rungtyniavo su stipriais varžovais. „Lietuvos ryto“ komanda nėra tokio lygio kaip „Žalgiris“, vilniečiai nesugebėjo patekti į ULEB taurės pusfinalį. Dauguma Vilniaus krepšininkų yra jauni, jie tik už poros metų bus geri žaidėjai.
Žinoma, didelį vaidmenį suvaidins sportininkų charakteriai. Tačiau „Žalgiris“ turi Arvydą Sabonį. Dabar „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas dar negali jam pasipriešinti. Kol A.Sabonis rungtyniaus, R.Javtokui bus sudėtinga. Po krepšiu Robertas Sabui nėra baisus. Paskutiniosios LKL reguliariojo sezono rungtynės tarp šių komandų baigėsi lengva kauniečių pergale. „Žalgiris“ yra stipresnis, bet jis tai turės įrodyti aikštėje. Žiūrovai norėtų atkaklios kovos, nebūtų įdomu, jei atsitiktų taip, kaip Eurolygos finale. Manau, kad žalgiriečiai finalo seriją laimės 4:1″.

Linas Šalkus, Vilniaus „Sakalų“ vyriausiasis treneris: „Aš nesitikiu intrigos. Rezultatas man aiškus. „Žalgiris“ laimės 4:1, o gal ir 4:0. Kauniečiai žaidė Eurolygoje, užsigrūdino, o „Lietuvos rytas“ rungtyniavo ULEB taurės varžybose, kurios yra gerokai žemesnio lygio. Vilniaus komandoje yra tik trys aukštesnio meistriškumo krepšininkai — Robertas Javtokas, Ramūnas Šiškauskas ir Aaronas Lucasas. Kiti – eiliniai LKL žaidėjai. Jie geresni už „Sakalų“ ar „Naftos“ krepšininkus, bet nieko nepasiekę.
„Žalgiriui“ daug duoda vien Arvydas Sabonis. Juk jis išrinktas į geriausių Eurolygos žaidėjų penketuką. Jei Sabas neapsirgs, negaus traumos, kauniečiams LKL finale problemų nebus. R.Javtoko negalima lyginti su A.Saboniu, Robertui dar viskas priešaky“.

Ramūnas Butautas, Šiaulių „Šiaulių“ vyriausiasis treneris: „Tikėtis didelės intrigos nelabai realu. Šios dvikovos favoritas aiškus – „Žalgiris“. Kauno komanda yra labiau patyrusi, žaidėjai užsigrūdino kovodami Eurolygoje. „Lietuvos rytas“ – jauna, perspektyvi, ambicinga ekipa, bet pergalei vien gerų norų neužtenka. „Žalgiris“ įveiks varžovus 4:1 arba 4:2. Tačiau nenustebčiau, jei kauniečiai LKL finalo seriją laimėtų 4:0″.

Rūtenis Paulauskas, Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris: „Žalgiris“ – viena stipriausių Europos komandų. Labai nedaug trūko, kad kauniečiai būtų patekę tarp keturių geriausių Eurolygos ekipų. Objektyviai vertinant, „Lietuvos rytas“ yra silpnesnis už kauniečius. Žalgiriečiai nuo sezono pradžios progresavo, rungtyniavo su kur kas stipresniais varžovais. Eurolygoje ir ULEB taurės turnyre kovojančios komandos — skirtingo meistriškumo.
Traumą patyrė „Lietuvos ryto“ žaidėjas Simas Jasaitis, iš ekipos atleisti du legionieriai, pasikeitė treneris. Vis dėlto sostinės komandos jaunimas yra ambicingas ir savo aikštėje gali laimėti. Prognozuoju „Žalgirio“ pergalę 4:2″.

Gintautas Obelevičius, Kauno „TOPO centro-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Jei Arvydas Sabonis žais visas rungtynes, „Žalgiris“ LKL finalą laimės 4:0. „Lietuvos rytas“ gali laimėti nebent vienerias varžybas. Vilniaus komandoje nėra krepšininko, kuris galėtų uždengti A.Sabonį. Jauni „Lietuvos ryto“ žaidėjai neblogi, bet per svarbiausius mačus jie nesugebės kaip lygūs su lygiais kovoti su patyrusiais žalgiriečiais.
Pernai sostinės klubas turėjo Arvydą Macijauską. Jis buvo komandos vedlys. A.Macijausko išėjimas labai susilpnino „Lietuvos rytą“. Nemažą įtaką serijos baigčiai turės ir labai patyrusio, sumanaus trenerio Jono Kazlausko praradimas. Jauni sostinės ekipos vyrukai neturėtų „įkasti“ „Žalgiriui“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Rustedos“ vyriausiasis treneris: „Intriga gali užsimegzti tik per vienerias rungtynes, bet ne per visą finalo seriją. Dėl galutinio rezultato aš neabejoju. Garantuoju 90 proc., kad pergalę švęs „Žalgiris“. „Lietuvos rytas“ gali laimėti nebent vieną mačą. Jei prireiktų daugiau rungtynių, būtų įdomiau. Vilniaus ekipa man patinka, jai atstovauja jauni, perspektyvūs vaikinai. Tačiau sostinės krepšininkai yra akivaizdžiai silpnesni už LKL čempionus.
„Žalgiris“ turi puikų vidurio puolėją Arvydą Sabonį. Jei Sabas nerungtyniautų, tada atsirastų intriga ir nežinia, kuri komanda laimėtų. A.Sabonis – „Žalgirio“ pergalių garantas, todėl dvikovos baigtis turėtų būti aiški“.

Komentarai