„Lietuvos rytas“ prieš „Žalgirį“ nukėlė kepurę 0

Pirmosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ nesužavėjo nei krepšinio specialistų, nei aistruolių. „Seniai nematėme tokių neintriguojančių finalo varžybų“, – skirstydamiesi iš Sporto halės kalbėjo žiūrovai.
Gerai rungtyniavę žalgiriečiai labai lengvai įveikė beviltiškai žaidusį „Lietuvos rytą“ – 90:75. Kauniečių pranašumas buvo toks akivaizdus, kad Arvydas Sabonis paskutinius tris kėlinukus komandos draugų žaidimą galėjo stebėti nuo suolelio. Iš mūsų tinklalapio kalbintų žmonių vilniečių žaidimu labiausiai piktinosi patyręs krepšinio treneris Rimantas Endrijaitis: „Profesionalai turi gerbti žiūrovus“.

Rimantas Endrijaitis, Joniškio „Žiemgalos-Šiaurės vilko“ vyriausiasis treneris: „Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai net negalvojo laimėti, jie buvo nusiteikę pralaimėti. Tarp LKL lyderių nebuvo jokios kovos. Aš tikrai tikėjausi kitokių varžybų, maniau, kad aikštelėje vyks rimta kova. Iš Vilniaus komandos gerą įspūdį paliko tik jaunasis Tomas Delininkaitis. Ateityje iš jo turėtų išaugti geras gynėjas. Man buvo malonu stebėti T.Delininkaičio žaidimą. Iš nugalėtojų patiko Mindaugas Timinskas, Tanoka Beardas, Edas Cota.
Antrosios finalo rungtynės Vilniuje turėtų būti kitokios. „Lietuvos rytas“ negali atrodyti taip beviltiškai. Klubo vadovai turi kalbėti su žaidėjais. Jei krepšininkai neklauso trenerių, privalės klausyti klubo vadovų. Reikia gerbti žiūrovus, susirinkusius į Halę, susėdusius prie televizorių. Krepšinis Lietuvoje turi būti gerbiamas ir profesionalai privalo tai daryti. „Lietuvos rytas“ taip beviltiškai pralaimėti negali. Būtinai reikia įsikišti klubo vadovams“.

Sergejus Jovaiša, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, pasaulio ir Europos čempionas: „Tikėjausi „Žalgirio“ pergalės. Kauniečiai žaidė laisvai, nesusikaustę. Solidžiai rungtyniavo Mindaugas Timinskas, komandai gerai vadovavo įžaidėjas Edas Cota. Anksčiau žalgiriečiams per rungtynes su „Lietuvos rytu“ iškildavo problemų puolant. Šį kartą jų nebuvo.
„Lietuvos ryto“ žaidimą galima įvertinti taip: palaida bala. Vilniečių puolimas buvo visiškai nesuderintas. Svečiai norėjo priešintis, bet jiems nesisekė. Sostinės ekipa neturi lyderių. Ramūnas Šiškauskas neatrodė panašus į lyderį. Matėsi, kad nervinasi Robertas Javtokas ir Andrius Šležas. Kažkokių naujovių nepastebėjau. „Žalgirio“ žaidimas kur kas solidesnis, krepšininkai atrodo susiklausę. Patiko puolėjas Artūras Javtokas, kuris gerai orientavosi kaip kovoti su buvusiais bendražygiais. Nė apie vieną žalgirietį negalėčiau atsiliepti blogai. Nėra tokių, kuriuos reikėtų peikti.
Vilniuje tikuosi rimtos kovos. Nemanau, kad „Žalgiris“ finalo seriją lengvai laimės 4:0. Kita vertus, Arvydas Sabonis nori greičiau išeiti atostogų, todėl jis komandą laikys kovinėje parengtyje“.

Mindaugas Arlauskas, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Pirmąsias LKL finalo rungtynes galima pavadinti ir savotiškomis žvalgytuvėmis. Bet rezultatas mane tikrai nustebino. Nemaniau, kad vilniečiai pralaimės tokiu dideliu skirtumu. Tikėjausi kur kas atkaklesnės kovos.
„Žalgirio“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis žaidė tik pirmajame kėlinuke. Kauno komandos treneriai matė, kad „Lietuvos rytas“ nesugeba rimčiau pasipriešinti, todėl vėliau jo neleido į aikštę. Juo labiau kad kiti žalgiriečiai rungtyniavo labai gerai, susikaupę, neleido varžovams priartėti. Mačo rezultatas logiškas. Jis atspindi prastą sostinės krepšininkų žaidimą.
Manau, kad sekmadienį Vilniuje kova bus atkaklesnė. Vis dėlto serijos rezultatas netaps 1:1, o bus 2:0″.

Vidas Ginevičius, „Žalgirio“ gynėjas: „Šį kartą mūsų komanda žaidė geriau už varžovus, tačiau negalima teigti, kad LKL finalą laimėsime lengvai.
Mes labai gerai sužaidėme antrojo kėlinuko antrąją pusę – apsigynėme, po greitų atakų pelnėme daug taškų, todėl atitrūkome. Tada pasidarė lengviau žaisti. „Lietuvos ryto“ krepšininkams labai nekrito. Tačiau tai nereiškia, kad jie netaikliai atakuos ir per kitas rungtynes. Manau, jog sekmadienį Vilniuje vyksianti dvikova bus pati sunkiausia.
Kiek finale prireiks rungtynių? Aš nemėgstu prognozuoti. Norėčiau, kad jų reikėtų kuo mažiau“.

Komentarai