Be šansų 0

Kauno “Žalgiriui” norint iškovoti LKL aukso žiedus teliko pasiekti dar vieną pergalę. Trečiosiose LKL finalo rungtynėse žalgiriečiai prieš Vilniaus “Lietuvos rytą” buvo pajėgesni 98:77 (23:24, 19:19, 30:20, 26:14) ir pirmauja serijoje iki keturių pergalių 3-0. Vilniečiai tesugebėjo pasipriešinti tik pirmoje susitikimo pusėje. “Žalgiriui” T.Beard pelnė 21 tašką (7 atkovoti kamuoliai), įspūdingais dėjimais žiūrovus džiuginęs D.Šalenga – 20, A.Sabonis – 19 (9 atkovoti kamuoliai), M.Timinskas – 13 (4 rezultatyvūs perdavimai), A.Bagatskis – 9, S.Serapinas – 8, E.Cota – 5 (7 rezultatyvūs perdavimai), V.Ginevičius – 3.
“Lietuvos ryto” gretose A.Lucas įmetė 25 taškus (6 rezultatyvūs perdavimai), R.Javtokas – 19 (9 atkovoti kamuoliai), S.Jasaitis – 9, R.Šiškauskas (4 rezultatyvūs perdavimai) ir P.Čiukinas – po 8, A.Šležas – 5, T.Delininkaitis – 3.

“Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra teigė, jog pirmoje rungtynių pusėje vilniečiai buvo labiau nusiteikę kovai, tad mačas klostėsi jiems palankiai. “Tačiau antroje susitikimo pusėje prasidėjo bėdos. Nesugebėjom susikurti patogių progų atakuoti kauniečių krepšį, kartais nepataikydavom ir laisvi, dažnai vaikiškai klydom. Jau trečiame kėlinyje žalgiriečiai įgavo pagreitį ir pradėjo didinti persvarą. Kitaip nei prieš tai žaistose rungtynėse, nepalūžome rungtynių pradžioje ir ilgiau sugebėjome atsilaikyti, nors vėl nusileidome nemažu skirtumu. Esu patenkintas mūsų žaidėjų nusiteikimu, tik liūdna, kad savo žaidimo neatranda lyderis R.Šiškauskas. Mums trūksta jo gero žaidimo. Manau, jog laimėti seriją jau yra nerealu, bet tikiuosi, kad pavyks iškovoti bent vieną pergalę”, – sakė K.Kemzūra.

“Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika prieš susitikimą žalgiriečiams sakė, kad “Lietuvos rytas” jau nebeturi ką prarasti ir kovos iš paskutiniųjų. “Džiaugiuosi, kad pasibaigus rungtynėms viskas yra gerai, tačiau pirmuosius du kėlinukus teko pasijaudinti. Varžovai drąsiai atakavo krepšį, pasiaukojamai kovojo dėl atšokusių kamuolių. Tačiau mes sužaidėme ramiai, gerai gynėmės ir padedami A.Sabonio, kuris atidavė visas jėgas, iškovojome pergalę”, – rungtynes komentavo A.Sireika. Jis tikisi, kad ketvirtajame mače šeštadienį Vilniuje žalgiriečiai neatsipalaiduos ir nesuteiks progos “Lietuvos rytui” pasinaudoti paskutine galimybe iškovoti pergalę šioje serijoje.

Komentarai