Bergždžios amžinai perspektyvių pastangos 0

Ketverius metus LKL finalo dvikovos tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ buvo atkaklios ir intriguojančios. Deja, to negalima pasakyti apie šių metų finalą, nes „Žalgiris“ ir trečią kartą sutriuškino vilniečius – 98:77. Į sostinės ekipą surinkti gabūs krepšininkai iš visos Lietuvos taip ir neišaugo perspektyvių žaidėjų marškinėlių. Vilniečiai nesugeba grumtis su labiau patyrusiais žalgiriečiais. Sostinės komanda atrodo nepasitikinti savo jėgomis. Mūsų tinklapio kalbinti krepšinio specialistai atkreipė dėmesį į tai, kad „Lietuvos ryto“ ekipoje jauni vaikinai netobulėja taip, kaip galėtų.

Alvydas Šidlauskas, buvęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas: „Žalgiris“ su „Lietuvos rytu“ žaidžia kaip katė su pele. Komandų meistriškumo skirtumas didžiulis, todėl LKL finalo serija baigsis „sausu“ rezultatu. Ir Tanoka Beardas, ir Edas Cota nori namo. Koks malonumas rungtyniauti, kai komanda laimi 20 taškų skirtumu?
Pastebėjau, kad jauni, perspektyvūs krepšininkai „Lietuvos ryto“ ekipoje nesugeba atsiskleisti. Kas pasidarė su Ramūnu Šiškausku? Mindaugas Lukauskis anksčiau lyg ir gerai žaidė, bet dabar – blogai. Jauni vaikinai, atėję į Vilniaus komandą, negauna pakankamai laiko žaisti ir psichologiškai žlunga, jiems nebelieka psichologinio pasitikėjimo.
Mažeikių „Naftos“ lyderis Artūras Jomantas pasirašė sutartį su „Lietuvos rytu“. Gabaus vaikino laukia panašus likimas kaip Sauliaus Kuzminsko, Tomo Delininkaičio. Jis pasėdės ant suolo, o vėliau gal bus parduotas. A.Jomantui būtų kur kas naudingiau rungtyniauti „Žalgiryje“. Kauno komandoje jis sparčiau tobulėtų. O žaisdamas „Lietuvos ryte“ A.Jomantas susivienodins su M.Lukauskiu“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Rungtynių pradžioje „Žalgirio“ krepšininkai nebuvo tinkamai nusiteikę, todėl pirmuosius du kėlinukus vyko lygi kova. Bet per pertrauką kauniečiai padarė rimtas išvadas. Treneriai turbūt pasakė žaidėjams: „Vyrai, nejuokaukite“.
Šioje serijoje trečiosios rungtynės žalgiriečiams buvo sunkiausios. Pagaliau vilniečiai, išskyrus Ramūną Šiškauską, geriau pataikė. R.Šiškauskas žaidė tragiškai. Jis prametė visus septynis tritaškius, pataikė vos 4 iš 11 dvitaškių.
„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ – skirtingo meistriškumo komandos. Nėra ką ir lyginti. Vilniečiams labai trūksta Jono Kazlausko rankos. Klubo vadovai neapgalvotai pasielgė atsisakydami jo paslaugų. Aš manau, kad po šio sezono „Lietuvos ryto“ vadovai vėl keis trenerius. Tai pajutau perskaitęs vieną „Lietuvos ryto“ straipsnio pavadinimą. Bet ką vilniečiai gali pakviesti? Iš kur paimti tokio lygio trenerį kaip J.Kazlauskas? Nebent susigrąžinti patį J.Kazlauską. Bet jam ambicijos tikriausiai neleistų grįžti į komandą.
Gaila, bet ši LKL finalo serija bus trumpa. Prognozuoju, kad ketvirtosios rungtynės bus ir paskutinės“.

Sergejus Jovaiša, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, pasaulio ir Europos čempionas: „Žalgirio“ komanda netoli tikslo, ji gerai važiuoja. „Lietuvos ryte“ yra daug problemų. Akivaizdu, kad sostinės ekipai labai trūksta Jono Kazlausko. Trenerio pasitraukimo rezultatus matome. LKL finale atkaklios kovos nėra, daug įdomiau vyksta varžybos dėl trečiosios vietos.
„Lietuvos rytas“ vykdo tokią politiką – pakviesti žaidėją tam, kad jis nepatektų į konkurentų klubą. Kaip perspektyvus krepšininkas tobulėja Vilniaus komandoje – kitas klausimas. „Lietuvos ryte“ stipriai patobulėjo tik Arvydas Macijauskas, kuris dabar žaidžia Ispanijoje. Bet tada ekipą treniravo J.Kazlauskas. Kodėl taip prastai atrodo Ramūnas Šiškauskas? Gal yra kažkokios vidinės problemos. Apskritai, visa „Lietuvos ryto“ komanda nebetiki savimi, ji demoralizuota. Manau, kad ekipai bus ieškomas naujas treneris, gal net iš užsienio“.

Komentarai