„Žalgiris“ – tarp grupės favoritų 0

Daugkartinis LKL čempionas Kauno „Žalgiris“ jau žino, su kokiom komandom teks grumtis pirmajame ateinančio Eurolygos sezono etape. Kauniečiai rungtyniaus B grupėje. zalgiris.lt pasidomėjo, kaip krepšinio specialistai vertina žalgiriečių varžovus, kokios mūsų komandos galimybės iškopti į kitą Eurolygos turnyro etapą.

Vladas Garastas, buvęs šalies rinktinės ir „Žalgirio“ treneris, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas: „Šiemet „Žalgirio“ grupėje kur kas mažiau tokių galingų komandų, kokių buvo pernai.Vis dėlto dabar dar sudėtinga spręsti apie ekipų galimybes, nes komandos dar tik komplektuojamos. Gandų yra įvairių. Vieną dieną išgirsti, kad kuris nors krepšininkas atstovaus vienam klubui, kitą – kitam.
Sunku pasakyti, kaip atrodys dabartinė Eurolygos čempionė Tel Avivo „Maccabi“ komanda, tačiau ją reikėtų priskirti prie grupės favoričių. Manau, kad „Žalgirio“ klubo vadovai irgi pasistengs, kad ekipa nebūtų silpna. Arvydas Sabonis nori, kad ateinantį sezoną žalgiriečiai kovotų finaliniame ketverte. Tikriausiai jis ir pats dar žais, o aplink Arvydą lipdyti komandą kur kas lengviau.
Net neabejoju, jog kauniečiai iš B grupės iškops į kitą etapą. Praėjusį sezoną „Žalgiris“ rungtyniavo labai stiprioje grupėje, tačiau sugebėjo iš jos prasimušti. Tik apmaudu, jog vėliau žalgiriečiams pritrūko sportinės laimės. Gal ateinantį sezoną jiems seksis geriau, juk ir Sabas žadėjo revanšą“.

Sergejus Jovaiša, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, pasaulio ir Europos čempionas: „Grupės nepavadinčiau silpna. Prieš kurią iš septynių komandų „Žalgiris“ galėtų lengvai laimėti išvykoje? Aš tokios ekipos B grupėje nematau.
Jei „Žalgiriui“ atstovaus Arvydas Sabonis, mūsiškių galimybės patekti į TOP-16 varžybas yra labai didelės. Gerai, kad pirmosios varžybos Kaune vyks su Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkais. Jos bus prestižinės, sukels milžinišką susidomėjimą. Manau, kad Izraelio klubas, šiemet tapęs Eurolygos čempionu, ateinantį sezoną nebus toks galingas, truputį atsitrauks atgal.
„Žalgirį“ pavadinčiau vienu B grupės favoritu, pajėgiu kautis net dėl vietos finaliniame ketverte. Pastaraisiais metais sėkmingai rungtyniauja ir Sienos „Montepaschi“ komanda. Vis dėlto dabar sunku kalbėti apie ekipų galimybes, nes dar tiksliai nežinoma, kokie krepšininkai joms atstovaus“.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Iš visos grupės matau tik vieną silpnesnę komandą – Vilerbano ASVEL. Kitos yra stiprios, galima pralaimėti bet kuriai, todėl grupę pavadinčiau labai stipria. „Žalgirio“ galimybės priklausys nuo to, kokius žaidėjus surinks. Jei liks Arvydas Sabonis, Edas Cota, Mindaugas Timinskas, bus labai gerai. Aš tikiu, kad Sabas atstovaus „Žalgiriui“ ir kitą sezoną. Nesuprasčiau jo, jei pasielgtų kitaip. Juk pats Arvydas viešai užsiminė apie revanšo troškimą.
Sunku pasakyti, kokiais žaidėjais pasipildys kitos grupės ekipos, ar Eurolygos čempionas Tel Avivo „Maccabi“ išsaugos Šarūną Jasikevičių. Kad ir kaip būtų, prie favoritų priskirčiau Izraelio klubą. „Montepaschi“ neturi žvaigždžių, bet demonstruoja gerą komandinį žaidimą. Jei rungtyniaus Sabas, net neabejoju, jog „Žalgiris“ pateks į kitą turnyro etapą. Bet jei Arvydas nutartų nebežaisti, tada jau kita kalba.
Praėjusį sezoną „Žalgiris“ gerai žaidė, bet nepasiekė to, ką galėjo. Mačą „Maccabi“ komandai žalgiriečiai pralaimėjo ne tik dėl trenerio klaidų, bet ir dėl krepšininkų atsipalaidavimo. „Žalgirio“ strategas Antanas Sireika yra ne tik tobulėjantis, bet ir savikritiškas treneris. Tuo jis skiriasi nuo Jono Kazlausko. Todėl A.Sireikos treniruojama komanda gali daug pasiekti“.

Komentarai