„Žalgiris“ pralaimėjo Madrido „Real“ 0

Kauno „Žalgiris“ šiandien Ispanijoje draugiškose rungtynėse nusileido Madrido „Real“ 73:82 (24:22, 19:26, 20:14, 10:20).
M.Timinskas įmetė 15 taškų, T.Beard ir A.Javtokas – po 13, P.Jankūnas (11 atkovotų kamuolių) ir A.Bagatskis – po 11, S.Serapinas – 5, A.Aleksandrovas – 3, V.Ginevičius – 2 (9 rezultatyvūs perdavimai bei 4 klaidos).
Varžovų gretose L.Bullock ir F.Reyes pelnė po 19 taškų, A.Fotsis – 11.
Kauno klubo gretose nerungtyniavo vidurio puolėjas Arvydas Sabonis.

“Žalgirio” vyriausiojo trenerio asistentas Gintaras Krapikas, Ispanijoje pavaduojantis plaučių uždegimu sergantį Antaną Sireiką, mūsų tinklalapiui teigė, jog liko patenkintas komandos žaidimu. “Juk tai buvo tik pirmosios mūsų rungtynės šiame sezone. Ir dar su tokiu galingu varžovu. “Real”, atėjus į klubą treneriui B.Maljkovič’iui, subūrė labai gerą komandą. Ypač stipri gynėjų grandis, kurios pavydėti gali dauguma Eurolygos komandų. Geriau pirmąjį mačą būtų žaisti su silpnesniu varžovu, bet ir šiandien tikrai neblogai atrodėme. Nekart susitikimo eigoje pirmavome, o persvarą varžovai įgijo pačioje ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai leidome pažaisti mūsų jaunimui”, – sakė G.Krapikas.
Pasak jo, pernai LKAL lygoje žaidę G.Navickas, M.Andriuškevičius ir A.Aleksandrovas jaudinosi debiutuodami pagrindinėje komandoje prieš tokį garsų varžovą, tačiau jų negalima kaltinti dėl pralaimėjimo. Juolab, kad jie netaip daug ir rungtyniavo. Kol kas dar nėra aišku kada į aikštelę išbėgs A.Sabonis, kadangi jis dar visiškai neseniai pradėjo treniruotis ir ruoštis sezonui.
Kitas kauniečių varžovas rugsėjo 17-ąją dieną bus Sevilijos „Caja San Fernando“.

PASTABA: naudojant tinklalapio informaciją, nuoroda į zalgiris.lt yra būtina.

Komentarai