Pergalę lėmė gera gynyba ir puikus R.Packo žaidimas 0

Kauno „Žalgirio“ pergalę prieš Atėnų AEK komandą lėmė patikima gynyba ir puikus legionieriaus Roberto Packo žaidimas. Taip mano krepšinio treneriai, mūsų tinklapiui komentavę Eurolygos rungtynes tarp AEK ir „Žalgirio“, kurias 86:76 laimėjo LKL čempionai.

Ramūnas Cvirka, Kauno „Hidruvos-Atleto“ vyriausiasis treneris: “Žalgiris“, įveikęs Atėnų AEK komandą 10 taškų skirtumu, pagerino savo įvaizdį, kuris po pralaimėjimo Tel Avivo „Maccabi“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“ buvo šiek tiek suprastėjęs.
Graikijos komanda labai netaikliai mėtė iš toli, todėl žalgiriečiams buvo paprasta gintis, jie galėjo susigrūsti po krepšiu.
Malonu, kad „Žalgirio“ įžaidėjas Robertas Packas demonstruoja vis geresnį žaidimą. Sunkiais momentais jis ėmėsi iniciatyvos, įmesdavo pats, atiduodavo perdavimus komandos draugams. Matosi, kad amerikietis gali ir įmesti, ir prasiveržti. Jei R.Packas ir toliau taip rungtyniaus, galėsime teigti, kad „Žalgiris“ įsigijo tokį krepšininką, kokio norėjo.
Neblogai sužaidė Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas. Vis dėlto tenka pastebėti, kad be legionierių LKL čempionų komanda atrodytų liūdnai, ypač Eurolygoje.
Daugiau tikėjausi iš Artūro Javtoko. Kol kas jis naudos komandai beveik neduoda, yra visiškai nepastebimas. Nėra skirtumo, kas aikštėje – A.Javtokas ar Martynas Andriuškevičius. Vidas Ginevičius Atėnų olimpinėse žaidynėse atstovavo Lietuvos rinktinei, o daro tokias vaikiškas klaidas. Jas pavadinčiau tiesiog nedovanotinomis“.

Linas Šalkus, Vilniaus „Sakalų“ vyriausiasis treneris: „Žalgiriečiams nebuvo kur trauktis, nes jie buvo pralaimėję dvejas iš eilės rungtynes – Eurolygoje „Maccabi“ komandai, LKL čempionate – „Lietuvos rytui“. Kai taip atsitinka, žaidėjams užverda sportinis pyktis.
Viena iš „Žalgirio“ sėkmės priežasčių – patikima gynyba. Kai reikėjo, kauniečiai labai sėkmingai gynėsi aikšte. Negalima nepaminėti ir gero Roberto Packo žaidimo. Atėnų AEK komanda paliko blankų įspūdį, jai aiškiai trūko traumuotų M.Pelekano ir S.Ničevičiaus. Ir žiūrovų pagalbos aikštės šeimininkai beveik nejuto, nes tribūnos buvo pustuštės.
Dar negalima tvirtinti, kad R.Packas jau apsiprato „Žalgiryje“. Tai bus matyti dar po vienerių Eurolygos rungtynių. Amerikietis kamuolio nevarinėdavo, tai darė Mindaugas Timinskas. R.Packui jau 35 metai, jam būtų sunku ir varinėti kamuolį, ir pelnyti taškus. Vis dėlto reikia pasirinkti – arba jis įžaidėjas, arba taškų rinkėjas.
Sunku prognozuoti kaip „Žalgiriui“ seksis ateityje ir kaip toli kauniečiai nukeliaus. Reikia stengtis kuo daugiau rungtynių laimėti savo aikštėje. Žinoma, tokių grandų kaip „Maccabi“ nenugalėsi, bet yra daug „Žalgiriui“ įveikiamų komandų. Kitas rungtynes kauniečiai žais su Liublianos „Olimpija“, kurią pavadinčiau neprognozuojama ekipa“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Rustedos“ vyriausiasis treneris: „Kauniečiai su Atėnų AEK žaidė geriau nei su Tel Avivo „Maccabi“. Žinoma, nėra ko lyginti Izraelio ir Graikijos komandų meistriškumo, jis labai skiriasi. „Žalgiris“ nedemonstravo labai kokybiško krepšinio. Mūsiškiai laimėjo individualių Roberto Packo pastangų dėka. Jam neblogai talkino ir komandos draugai. Kaip ten bebūtų, „Žalgirio“ pergalė pelnyta, svečiai žaidė geriau už aikštės šeimininkus.
AEK – silpna komanda. Ji neįmesdavo iš toli, dažnai pramesdavo iš po krepšio. Neabejoju, kad AEK bus B grupės autsaiderė. Gal Graikijos ekipai ir pavyks laimėti vienas kitas varžybas, bet daug pergalių ji tikrai neiškovos. „Žalgiris“ niekuo nenustebino, nieko naujo nepademonstravo, bet tokio lygio komandą kaip AEK privalėjo įveikti. Ši pergalė turėtų mobilizuoti ekipą, laikinai netekusią Ainaro Bagatskio, Simono Serapino, Darjušo Lavrinovičiaus.
Didelė problema – Artūro Javtoko žaidimas. Geriau rungtyniauti turėtų ir Vidas Ginevičius, Dainius Šalenga. Mane džiugina jaunasis Martynas Andriuškevičius. Jis žaidžia drąsiai. Patiko ir Paulius Jankūnas.
„Žalgirio“ perspektyvas vertinu gerai. Netikiu, kad kauniečių žaidimas galėtų prastėti. Kai grįš traumuoti žaidėjai, LKL čempionai gerokai sustiprės. Žalgiriečiai gali įveikti ir Pezaro „Scavolini“, ir Liublianos „Olimpija“ krepšininkus. Manau, jog „Žalgirio“ galimybės patekti į kitą Eurolygos turnyro etapą yra net didesnės nei buvo pernai, nes B grupėje stipresnės yra tik „Maccabi“, „Barcelona“ ir Sienos MdP komandos“.

Komentarai