„Olimpija“ treneris džiaugiasi, kad „Žalgiriui“ nepadės A.Sabonis 0

Šiandien 14 val. 30 min. Vilniaus oro uoste nusileido lėktuvas, atskraidinęs Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija) krepšininkus. Rytdienos Kauno „Žalgirio“ varžovai Eurolygos varžybose atskrido viena valanda vėliau nei buvo numatyta. „Olimpija“ komanda apsistojo Kaune, „Kauno“ viešbutyje.
Liublianos komanda Eurolygos turnyrą pradėjo nesėkmingai. Ji pralaimėjo abejas rungtynes: 68:77 Pezaro „Scavolini“ ir 69:83 „Barcelona“ krepšininkams. Žalgiriečiai žaidė sėkmingiau: 75:102 pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“ ekipai ir 86:76 įveikė Atėnų AEK klubą.

„Mes jau pamiršome pralaimėjimą „Barcelona“ komandai. Per tas rungtynes mūsiškiai gerai žaidė tris kėlinukus. Mes žinome, kad įveikti „Žalgirį“ jo aikštelėje bus labai sunku, tačiau sieksime pirmosios pergalės. Mūsų vaikinai turės pasistengti sustabdyti kauniečių smogiamąją jėgą. Ta jėga – trys krepšininkai: komandos kapitonas Mindaugas Timinskas, amerikiečiai Tanoka Beardas ir Robertas Packas“, – sakė „Olimpija“ vyriausiasis treneris Sašo Filipovskis.
Jis džiaugėsi, kad LKL čempionams dar neatstovaus vidurio puolėjas Arvydas Sabonis. „Mums pasisekė, kad nežais A.Sabonis, nes su juo „Žalgiris“ po krepšiais būtų tikras monstras“, – teigė S.Filipovskis. Svečių treneris sakė, kad per pastarąsias Adrijos lygos rungtynes „Olimpija“ bandė puolimą prieš aikštės gynybą ir tai komandai gerai sekėsi.

„Olimpija“ jau ne ta komanda, su kuria „Žalgiris“ žaidė prieš porą metų. Aš šioje ekipoje rungtyniauju ketvirtą sezoną ir galiu pasakyti, kad ji kiekvienais metais labai pasikeičia, kasmet komandą palieka šeši ar net septyni krepšininkai. Adrijos lygoje mums gerai sekasi, tačiau Eurolygos turnyras – kas kita. Eurolygoje mes sugebame gerai žaisti tik 30 minučių“, – teigė „Olimpija“ sunkusis kraštas Vladimiras Boisa.

Trečią sezoną Liublianos klubui atstovaujantis gynėjas Marino Bazdaričius mano, kad rytdienos dvikovos favoritai yra žalgiriečiai. „Jie žais savo aikštėje, todėl mūsų laukia sunkus mūšis. „Žalgiris“ jau yra iškovojęs vieną pergalę, o mes dar tik bandysime ją pasiekti. Jei norime nugalėti, negalime daryti tokių klaidų, kokias darėme per varžybas su Pezaro „Scavolini“ ar „Barcelona“. Turime būti drąsūs ir gerai sužaisti visas 40 minučių“, – aiškino M.Bazdaričius.

Komentarai