M.Žukauskas norėtų sulaukti sveikinimų iš pirmojo trenerio 0

Šiandien vidudienį į Vilniaus oro uostą atskrido rytdienos Kauno „Žalgirio“ varžovė Eurolygos turnyre Sienos „Montepaschi“ (Italija) komanda. Iš Vilniaus į Kauną Sienos krepšininkai autobusu atvažiavo 15 val. 30 min. ir apsistojo „Kauno“ viešbutyje.
Per penkerias Eurolygos turnyro rungtynes „Montepaschi“ iškovojo tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Žalgiriečių sąskaitoje – dvi pergalės. Beje, pernai Kaune „Žalgiris“ turėjo pripažinti Italijos ekipos pranašumą – 73:75.

„Kauniečiai šį sezoną savo aikštėje dar nepatyrė pergalės džiaugsmo, todėl rytoj labai norės tai padaryti. „Žalgiris“ – gera komanda, savo gretose turinti jaunų ir talentingų krepšininkų, tokių kaip Martynas Andriuškevičius. Mes turime būti labai gerai pasirengę varžyboms ir kovoti visas 40 minučių. Mūsų komandai labai svarbu laimėti ir padidinti pasitikėjimą savo jėgomis“, – sakė „Montepaschi“ vyriausiasis treneris Carlo Recalcati.

„Montepaschi“ žalgiriečius yra įveikęs visus keturis kartus. Ar svečiai ir vėl pasirengę nuskriausti LKL čempionus? „Žinoma. Visi nori laimėti. Mes atvykome į Kauną pergalės, tikimės, kad „Žalgirį“ nugalėsime ir penktą kartą“, – šypsojosi buvęs žalgirietis, dabar vilkintis „Montepaschi“ marškinėlius, Mindaugas Žukauskas.
Anot jo, „Žalgiriui“ trūksta aukštaūgių. „Arvydas Sabonis – didelė jėga, bet niekas nežino, kada jis žais. Kauniečiai dėl aukštaūgių trūkumo turi problemų, mes pasistengsime tuo pasinaudoti“, – sakė M.Žukauskas. Paklaustas, kas jo komandai kels daugiausia problemų, Mindaugas atsakė: „Daug kas gali pridaryti nemalonumų. Manau, kad mums problemų gali pridaryti penki ar šeši krepšininkai, o pavojingiausi yra amerikiečiai Tanoka Beardas ir Robertas Packas. Jiems gerai talkina komandos kapitonas Mindaugas Timinskas ir Dainius Šalenga“.
Praėjusiais metais po rungtynių Kaune „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika su pergale turėjo pasveikinti buvusį savo auklėtinį. Ar M.Žukauskas rytoj nenorėtų savo pirmajam treneriui atsilyginti tuo pačiu? „Ne, nenorėčiau. Būtų malonu ir rytoj sulaukti sveikinimų iš pirmojo trenerio“, – šypsodamasis atsako buvęs žalgirietis. Anot jo, „Montepaschi“ krepšininkai savaitgalį apmaudžiai pralaimėjo Italijos pirmenybių rungtynes Kantu „Vertical Vision“ ekipai, todėl dabar kupini ambicijų reabilituotis. „Mūsų grupėje tokia situacija, kad nuo antrosios iki paskutinės vietos niekas neaišku, todėl pergalė mums labai reikalinga“, – teigė M.Žukauskas.

„Įsitikinęs, kad mūsų laukia sunkus mačas. Man visada patiko Lietuvos komandų žaidimas – tiek rinktinės, tiek klubų. Ketvirtadienį „Montepaschi“ komandai nebus lengva“, – tvirtino Sienos ekipos aukštaūgis Giacomo Galanda.

Komentarai