„Žalgiris“ žaidė didmeistriškai 0

Kauno „Žalgiris“ pademonstravo kovingą, akiai malonų krepšinį, o LKL čempionų vyriausiasis treneris Antanas Sireika sumaniai vadovavo komandai, drąsiai keitė žaidėjus. Taip teigia krepšinio specialistai, mūsų tinklapiui komentavę Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir Sienos „Montepaschi“.

Modestas Paulauskas, buvęs ilgametis „Žalgirio“ žaidėjas, olimpinis čempionas: „Buvome visi nustebinti puikiu kauniečių žaidimu Barselonoje, vėliau Italijoje „Žalgiris“ vėl atrodė prasčiau. Vakarykštis mačas vėl nuteikė labai teigiamai. Žinoma, nebuvo viskas idealu, trečiajame kėlinuke komanda „įkrito į duobę“ ir varžovai įgijo devynių taškų persvarą. Tačiau vyrai greitai išsikapstė. Puiki gynyba, Mindaugo Timinsko ir Dainiaus Šalengos tritaškiai privertė „Montepaschi“ krepšininkus klysti, jie pradėjo netaikliai mėtyti.
Manęs visiškai nenustebino „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Antano Sireikos sprendimas starto penkete leisti rungtyniauti jaunajam Martynui Andriuškevičiui, nes Paulius Jankūnas prieš tai keletą varžybų žaidė blankiai. Šį kartą ir P.Jankūnas, ir M.Andriuškevičius jautėsi tvirtai, paliko neblogą įspūdį.
Pastaruoju metu daug kas pradėjo galvoti, kad A.Sireika negali sėkmingai vadovauti komandai. Vakar „Žalgirio“ strategas tai paneigė. A.Sireikos vadovavimas buvo labai aukšto lygio. Tą aš norėčiau akcentuoti. Ketvirtajame kėlinyje treneris įleido Ainarą Bagatskį, kuris pataikė du tritaškius. Treneris dažnai keitė žaidėjus, drąsiai bandė įvairias sudėtis. Už tai A.Sireiką reikia pagirti.
„Montepaschi“ komandai atstovaujantis lietuvis Mindaugas Žukauskas man niekada nepaliko labai gero įspūdžio. Eurolygoje jis yra vidutiniokas. Mindaugas ginasi gerai, atlieka juodą darbą, bet jis padarė dvi labai šiurkščias klaidas“.

Sergejus Jovaiša, pasaulio ir Europos čempionas, Anykščių „Puntuko-Jarimpekso“ vyriausiasis treneris: „Po vakarykščių rungtynių miegojau kaip kūdikis. „Žalgiris“ pademonstravo didmeistrišką krepšinį, treneriai, keisdami žaidėjus, neprašovė pro šalį. Kauniečiai išspaudė viską, ką gali. Jie įveikė vieną geriausių Europos ekipų, sugebėjo atlaikyti škvalą, todėl galime ploti delnais. Reikia dėkoti visiems krepšininkams, o ypač Tanokai Beardui, kuris, turėdamas tris pražangas, sugebėjo ne tik išsilaikyti, bet ir būti vienu iš svarbiausių griovėjų.
Džiugu, kad visi „Žalgirio“ vyrai išlaikė įtampą, nemalonus momentas, kai „Montepaschi“ atitrūko, buvo greitai likviduotas. Tai rodo komandos charakterį. Aš dar sezono pradžioje sakiau, kad „Žalgirio“ negalima nurašyti. Netrukus Kauno ekipą papildys Darjušas Lavrinovičius. Turint tiek žaidėjų ir lydint sėkmei, galima įveikti bet ką.
Man patiko žalgiriečių kibi aikštės gynyba, pridariusi varžovams nemalonumų. Aikštės šeimininkai labai gerai kontratakavo, pelnė lengvų taškų. Galima teigti, kad visi vyrai svariai prisidėjo prie pergalės. Visi atliko po vieną rimtą dūrį italams į paširdžius. Vakarykštis LKL čempionų žaidimas man patiko net labiau nei pademonstruotas su „Barcelona“, nes pamatėme ir gerą gynybą, ir puolimą. Nenustebau, starto penkete pamatęs Martyną Andriuškevičių. Martynas jaudinosi, bet savo užduotį atliko, jis pagąsdino varžovus. Vėliau aikštėje pasirodęs Paulius Jankūnas atrodė šviežias ir pastebimas. Tik vieno dalyko aš nesuprantu: kodėl teisėjai Kaune nemėgsta „Žalgirio“?
Kitas rungtynes mūsiškiai žais su grupės autsaideriais Vilerbano ASVEL krepšininkais. Tai pavojinga ekipa, labai svarbu, kad žalgiriečių neapimtų atsipalaidavimo nuotaikos“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Šį sezoną tai buvo vienos geriausių „Žalgirio“ varžybų. Visi Kauno komandos krepšininkai rungtyniavo rezultatyviai, kovingai, taikliai mėtė. Savo darbą puikiai atliko lyderiai – Tanoka Beardas ir Robertas Packas. Kai R.Packas tik atvyko, apie jį girdėjosi įvairiausių atsiliepimų. Dabar matome, kad amerikietis jau adaptavosi ir yra stabilus, patikimas žaidėjas.
Mūsiškiai sugebėjo primesti svečiams savo žaidimo stilių. „Žalgiris“ gerai ginasi aikšte ir dažnai varžovams pridaro problemų. Taip atsitiko ir vakar. Aikštės gynyba davė gerą rezultatą. „Montepaschi“ krepšininkai nepataikė tritaškių, nesugebėjo atsiskleisti. Tiesą sakant, iš Sienos komandos tikėjausi daugiau. Maniau, kad varžovai pataikys iš toli, demonstruos greitesnį krepšinį. Man „Montepaschi“ nepaliko pasaulinio lygio ekipos įspūdžio, ji nėra Eurolygos finalinio ketverto komanda. Ankstesniais metais „Montepaschi“ atrodė geriau.
Kai svečiai buvo įgiję persvarą, žalgiriečiai nesutriko, pataikė kelis svarbius metimus, kurie psichologiškai labai paveikė varžovus. Su tokia sudėtimi „Žalgiris“ sužaidė labai gerai. Man patinka Martynas Andriuškevičius. Jis tikrai padarė savo darbą. Teisėjai Martynui buvo negailestingi, nes jis jaunas. Tačiau ateityje M.Andriuškevičiaus žaidimas „Žalgirio“ rezultatams turės kur kas didesnę įtaką, nes vaikinas progresuoja ne dienomis, o valandomis. Kol kas jam trūksta svorio ir patirties.
Netrukus prie „Žalgirio“ komandos prisidės Darjušas Lavrinovičius ir Simonas Serapinas. Tada treneriams bus sudėtingiau krepšininkams padalinti žaidimo minutes. Jei LKL čempionai ir toliau demonstruos tokį žaidimą, neabejoju, kad jie pateks į antrą etapą. Į finalinę ketveriukę iškopti bus gerokai sunkiau. Linkiu „Žalgiriui“ ir toliau taip rungtyniauti, neabejoju, kad Halėje daugės žiūrovų“.

Komentarai