„Žalgiris“ tapo nesustabdomas net Eurolygos čempionams 0

Pasveikus traumuotiems žaidėjams, kauniečiai demonstruoja brandų krepšinį

Išgijus traumuotiems krepšininkams, Kauno „Žalgiris“ tampa visai kita komanda nei buvo sezono pradžioje. LKL čempionai pasidarė grėsmingu varžovu bet kuriam Europos klubui ir šį sezoną Eurolygoje gali nuveikti daug. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklalapiui komentavę „Žalgirio“ pergalę prieš Eurolygos čempionus Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Atvirai prisipažinsiu, nesitikėjau kauniečių pergalės Tel Avive. Pažiūrėjus į „Maccabi“ sudėtį, atrodė nerealu įveikti Eurolygos čempionus jų aikštelėje, nes komandą audringai palaiko dešimt tūkstančių žiūrovų. Manau, kad nedaug kas tikėjosi žalgiriečių sėkmės. Mūsiškių pergalę pavadinčiau sensacinga.
Kauno krepšininkai žinojo, kad jei ir pralaimės, didelių priekaištų nesulauks. Svečiai rungtyniavo drąsiai, pasiaukojamai. Visi sužaidė aukščiau galimybių. Lemiamais momentais žalgiriečiai sugebėjo įmesti ir baudas.
Be jokios abejonės, „Maccabi“ nesitikėjo tokio puikaus LKL čempionų žaidimo. Varžovai žinojo, jog reikia laukti gero žaidimo iš Tanokos Beardo, bet tikriausiai nesitikėjo, jog taip sėkmingai gali kovoti Simonas Serapinas, Paulius Jankūnas, Darjušas Lavrinovičius. Visi „Žalgirio“ vyrai verti didžiausios pagarbos, nenoriu nė vieno išskirti. Labai drąsiai rungtyniavo traumą išsigydęs S.Serapinas. Šio vaikino laukia puiki ateitis. D.Lavrinovičius taip pat neseniai pradėjo žaisti, bet kovojo puikiai.
„Maccabi“ komandai trūko vidurio puolėjo Nikola Vujčičiaus, nes jis tikrai yra jėga. Vis dėlto ne tai lėmė aikštės šeimininkų pralaimėjimą. Izraelio ekipa pernelyg pasitikėjo savo jėgomis, krepšininkai galvojo, kad jie yra geresni už žalgiriečius, todėl gan atsainiai gynėsi.
Nesupratau, kodėl mačo pabaigoje kauniečiai kirsdavo per rankas Šarūnui Jasikevičiui. Jis labai taikliai mėtė baudas. Laimei, baudas įmesdavo ir žalgiriečiai. Priešingu atveju varžybų baigtis galėjo būti kitokia“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Manęs visiškai nenustebino nei puikus „Žalgirio“ žaidimas, nei iškovota pergalė. Aš dar sezono pradžioje tvirtinau, kad Kauno komandos galimybės didelės ir ji turi patekti į kitą Eurolygos turnyro etapą.
„Žalgiris“ gerai žaidžia su aukšto lygio ekipomis todėl, kad turi didelę motyvaciją ir nejaučia atsakomybės, jei pralaimės. Taip galima paaiškinti žalgiriečių pergales prieš galingas komandas. O kai varžovai būna silpnesni, galvojama, kad juos būtina įveikti. Tada atsiranda įtampa, kuri krepšininkus veikia neigiamai.
Dabar, kai visi vyrai išsigydė traumas, „Žalgiris“ yra gerai subalansuota ekipa. Snaiperis Ainaras Bagatskis turi ne prastesnį pakaitalą – Simoną Serapiną. Simonas, išsigydęs traumą, žaidė labai ryžtingai ir naudingai. Tą patį galima pasakyti ir apie Darjušą Lavrinovičių, kuris sugebėjo deramai pakeisti penkias pražangas gavusį Tanoką Beardą. Turbūt nereikia sakyti, ar Darjušas susitvarkė su užduotimi. Tą puikiausiai rodo rungtynių rezultatas. Negadino vaizdo ir jaunasis Martynas Andriuškevičius. T.Beardui palikus aikštę, buvo atsiradęs nerimas, bet pamatėme, kad „Žalgiryje“ yra kam žaisti.
LKL čempionai už varžovus taikliau mėtė tritaškius, laimėjo kovą po krepšiais. Tai ir lėmė pergalę, nes gynyboje abi komandos turėjo problemų. Iš „Maccabi“ klubo tik Šarūnas Jasikevičius ir Anthony Parkeris rungtyniavo rezultatyviai. Dviejų žaidėjų pastangomis laimėti sunku. Privalėjo geriau žaisti Maseo Bastonas, silpnai atrodė Yanivas Greenas. Todėl „Žalgiriui“ buvo lengviau.
„Žalgiris“ – stipri komanda. Aš neabejoju, kad ji gali daug pasiekti net ir be Arvydo Sabonio“.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Žalgirio“ pergalė prieš „Maccabi“ – geriausia Kalėdinė dovana. Geresnės nesugalvosi. LKL čempionai tampa vis geresne ir grėsmingesne ekipa. Nepaprastai maloniai nustebino Simonas Serapinas, kaip liūtas kovėsi Darjušas Lavrinovičius. „Žalgirio“ suolelis pailgėjo, pagerėjo ir žaidimas bei rezultatai.
Kauno komandos strategas Antanas Sireika labai gerai kaitaliojo gynybos sistemas. Pirmajame kėlinuke žalgiriečiai gynėsi aikšte. Tai nepasiteisino. Kai kauniečiai pradėjo gintis asmeniškai, varžovai sutriko. A.Sireika į aikštę išleido savotišką starto penketą. S.Serapinas, rungtynes pradėjęs nuo pirmos minutės, pradžioje nepasižymėjo. Tačiau vėliau jam buvo kur kas lengviau įsitraukti į žaidimą, nes vaikinas jau buvo apšilęs. Šįkart sunkiau sekėsi Martynui Andriuškevičiui, nes „Maccabi“ aukštaūgiai yra labai staigūs, dinamiški. Martynui toks žaidimas netiko.
Kai penktą kartą prasižengė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Tanoka Beardas, pagalvojau, kad jį gali deramai pakeisti D.Lavrinovičius, nes Darjušas daug geriau ginasi už T.Beardą. Labai gerai, kad Tanoka turėjo atsisėsti ant atsarginių žaidėjų suolelio. Kodėl? T.Beardas save pradėjo laikyti nepakeičiamu. Vakar amerikietis įsitikino, kad „Žalgiryje“ yra vaikinų, galinčių jį pakeisti.
Galiu tvirtinti, kad Izraelio ekipai trūko aukštaūgio Nikola Vujčičiaus. Po krepšiais žalgiriečiai darė tai, ką vargu ar sugebėtų, jei aikštelėje būtų N.Vujčičius. Daugiau buvo galima laukti iš Maseo Bastono, tačiau jį mūsiškiai sugebėjo uždengti. Beje, per antrąjį kėlinuką žalgiriečiai gynėsi puikiai.
Malonu, kad gerai žaidė Mindauskas Timinskas, kuris atliko daug juodo darbo. Buvo naudingas ir Ainaras Bagatskis. Dabar „Žalgiris“ demonstruoja gerą krepšinį ir tikrai vertas patekti į kitą etapą. Įsitikinęs, kad po Naujųjų metų LKL čempionų žaidimas dar pagerės, nes visi žaidėjai pasveiko, tik jiems dar reikia įgyti geresnę sportinę formą. Žalgiriečių puolimas jau dabar geras, reikia tik pagerinti gynybą ir sumažinti klaidų skaičių. Manau, kad komandoje turėtų būti žaidėjų, kurie specialiai rengtųsi dengti varžovų lyderius. Galiu konstatuoti, kad dabartinis „Žalgiris“ – visai kita komanda nei buvo sezono pradžioje“.

Komentarai