Graikų barjeras įveiktas ir antrąkart 0

Kauno žalgiriečiai ir antrosiose Eurolygos B grupės rungtynėse šiame sezone buvo pajėgesni prieš Atėnų AEK (Graikija) komandą. Šįkart „Žalgiris“ Sporto halėje graikus nugalėjo 81:71 (27:19, 22:16, 8:19, 24:17).
Kauniečių gretose nesulaikomas buvo Tanoka Beard, kurio sąskaitoje 25 taškai ir net 18 atkovotų kamuolių. Ainars Bagatskis pelnė 19 taškų (tritaškiai 5/9), Mindaugas Timinskas – 18 (8 atkovoti ir 4 perimti kamuoliai), Dainius Šalenga – 8 (6 rezultatyvūs perdavimai bei 4 perimti kamuoliai), Paulius Jankūnas – 6, Simonas Serapinas – 3, Darjušas Lavrinovičius – 2.
Varžovų gretose 25 taškus įmetė N.Chatzis, 16 – S.Nicevič (4 blokuoti metimai), 9 – J.Bailey, 7 – N.Zisis, 5 – Q.Lollis, 4 – A.Glyniadakis, 3 – S.Nikolaidis, 2 – D.Kus.

AEK vyriausiasis treneris Fotios Katsikaris po mačo teigė, jog yra labai mažai galimybių nugalėti, kai gerai žaidi tik dešimt minučių. “Kauno klubas yra pajėgesnis už mus, tad norėdami iškovoti pergalę mano žaidėjai turėtų rungtyniauti labai gerai, kontroliuoti žaidimą, laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių. Taip pat protingai žaisti puolime, priimti teisingus sprendimus. Deja, taip rungtyniavome tik trečiajame kėlinyje”, – apgailestavo F.Katsikaris.

Pasak “Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos, prieš susitikimą nuotaiką jam sugadino Robert’o Pack’o trauma. “Tačiau mes turime tokią žalgirietišką savybę – kuo mums sunkiau, tuo mes geriau žaidžiame. Nelengva buvo ir žaisti su “Maccabi”, kadangi sirgo V.Ginevičius. Esu sužavėtas D.Šalengos ir M.Timinsko žaidimu. Gerai, kad pagaliau į rikiuotę yra grižę A.Bagatskis, D.Lavrinovičius, S.Serapinas. Visi žaidėjai kovėsi iš visų jėgų ir išplėšėme pergalę”, – kalbėjo A.Sireika.

Komentarai