Sulaužė negerą tradiciją 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Šį sezoną Kauno „Žalgiris“ Eurolygos turnyre laimėdavo kas antras rungtynes. Vakar kauniečiai sulaužė nusistovėjusią „tvarką“. Jie 81:71 įveikė Atėnų AEK klubą ir iškovojo antrąją pergalę iš eilės. Tuo, kad pavyko išsukti iš užburto rato, džiaugėsi ir „Žalgirio“ krepšininkai.

„Mums pergalę lėmė tai, kad demonstravome komandinį žaidimą, nesistengėme taškų pelnyti individualiomis pastangomis. „Žalgirio“ treneriai prieš mačą krepšininkus puikiai nuteikė psichologiškai. Tas nuteikimas sunkiais momentais padėjo nepalūžti. Ypač sunku buvo trečiajame kėlinuke, kai komandas skyrė tik trys taškai. Noriu pagirti Vidą Ginevičių, kuris puikiai perdavinėjo kamuolius, Mindaugą Timinską, šauniai žaidusį puolime.
Dabar mūsų sąskaitoje pergalių daugiau nei pralaimėjimų. „Žalgiris“ turi puikius šansus patekti į kitą etapą“, – sakė rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Tanoka Beardas, į AEK krepšį įmetęs net 25 taškus.

„Ar šį sezoną sužaidžiau geriausias rungtynes? Geriausios dar laukia ateityje (juokiasi). Tiesą pasakius, likau patenkintas ir savo, ir komandos draugų žaidimu“, – teigė Kauno ekipos snaiperis Ainaras Bagatskis, pelnęs penkis tritaškius.
Ketvirtojo kėlinuko pradžioje, kai „Žalgiris“ pirmavo vos keturiais taškais, A.Bagatskis pataikė du tritaškius iš eilės ir kauniečiai nutolo. Ar treneris liepė mesti? „Ne, aš pats nutariau imtis iniciatyvos, nes atsidūriau toje vietoje, iš kurios galiu pataikyti“, – tvirtino A.Bagatskis.

„Man nepavyko pelnyti taškų, bet tuo labai stebėtis nereikėtų, nes dėl ligos nesportavau 14 dienų, prieš šias varžybas treniravausi tik dvi dienas.
Trečiasis kėlinukas mums susiklostė nesėkmingai, nes truputį atsipalaidavome. Tačiau ketvirtąjį kėlinuką pradėjome labai energingai. Sunkiu momentu du kartus iš toli pataikė Ainaras Bagatskis. Jo metimai buvo mūsų spurto pradžia“, – sakė „Žalgirio“ įžaidėjas Vidas Ginevičius.

„Susirinko labai daug žiūrovų, nes prieš tai išvykoje įveikėme Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus. Mums būtų gėda pralaimėti komandai, kurią esame nugalėję svečiuose.
Kartais rungtynes pradedame vangiai. Bet kai kada ir beždžionė iš medžio iškrenta. Šiandien mačą pradėjome gerai, susikaupę. Truputį trūko Roberto Packo, bet nieko tokio, sugebėjome prisitaikyti.
Varžovai žaidė taip, kaip mes jiems leidome. Mes nugalėjome, todėl galiu teigti, kad mūsų taktika buvo pranašesnė. „Žalgiris“ rungtyniavo geriau už AEK. Iki šiol laimėdavome tik kas antras rungtynes. Džiaugiuosi, jog pagaliau pavyko iškovoti antrąją pergalę iš eilės“, – teigė žalgirietis Dainius Šalenga.

„Per pirmuosius du kėlinukus susikrovėme nemažą persvarą, gal todėl po pertraukos išėjome į aikštę truputį apsimiegoję. Tačiau ketvirtajame kėlinuke susigriebėme ir laimėjome. Tai yra svarbiausia. Reikšminga ir tai, kad nepakartojome tradicijos – laimėti tik kas antras varžybas“, – džiaugėsi „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.

„Šį kartą sėdėjau ant suolelio ir komandai niekuo nepadėjau. Tikiuosi padėti kitą kartą. Labai sunku sėdėti ant atsarginių suolelio, aš negaliu prie to priprasti ir niekada nepriprasiu. Reikia žaisti, reikia norėti, reikia įrodyti, kad galiu. Kol neįrodysiu, niekas į aikštę neleis. Man dar būtina sutvirtėti fiziškai, nes Eurolygoje fiziškai visi galingesni. Teks nemažai padirbėti su fizinio rengimo treneriu Aleksandru Kosausku“, – sakė Kauno ekipos aukštaūgis Martynas Andriuškevičius.

Komentarai