Pergalės kalviai – jauni žaidėjai 0

Kauno „Žalgiris“ pergalę išplėšė puikiai rungtyniavusių jaunų žaidėjų Martyno Andriuškevičiaus ir Simono Serapino dėka. Taip mano krepšinio specialistai, zalgiris.lt komentavę Eurolygos varžybas tarp „Žalgirio“ ir Pezaro „Scavolini“ komandų.

Vladas Garastas, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas: „Pezaro „Scavolini“ – stipri komanda, turinti galingą priekinę liniją. Neseniai ji sugebėjo įveikti Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus, todėl nereikia stebėtis, kad „Žalgiriui“ ilgai teko vytis varžovus. Kai iki ketvirtojo kėlinuko pabaigos likus dviem sekundėms dviem taškais pirmavo svečiai, buvo visokių minčių. Tačiau kauniečiai kovojo iki galo, žinojo, ką daryti. Kai „Žalgiris“ išlygino rezultatą, buvo aišku, kad per pratęsimą pergalę švęs aikštės šeimininkai. Laimėti per pratęsimą – labai geras bruožas.

„Žalgirį“ „ištraukė“ jaunimas – Martynas Andriuškevičius ir Simonas Serapinas. Labai džiaugiuosi, jog šie vaikinai pasirodė iš gerosios pusės, kad Lietuvoje yra talentingų ir sparčiai tobulėjančių krepšininkų. Labai gerai, kad M.Andriuškevičius per pratęsimą nepabijojo mesti tritaškio, nes laimi tik drąsūs. Martynas įrodė, kad yra vertas pasitikėjimo, gali gerai žaisti. Ne tik gali, jis jau ir žaidžia gerai. Labai svarbūs buvo ir S.Serapino metimai. Malonu, kad „Žalgirio“ treneris pasitiki jaunais vaikinais.

Iš varžovų man patiko suomis Hanno Mottola. Mačo pradžioje labai rezultatyviai rungtyniavo Jamesas Pennas, bet vėliau žalgiriečiai jį sugebėjo uždengti“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ žaidė blogai, prastai pataikė. Pasyvus buvo Dainius Šalenga, nekaip atrodė Darjušas Lavrinovičius. Vėliau treneris teisingai pasielgė neleisdamas į aikštę Ainaro Bagatskio, nes latvis savo jau atžaidė. Gerai, kad trečiajame kėlinyje buvo prisimintas Simonas Serapinas. Jam nebuvo lengva įsilieti į žaidimą, bet vaikinas įrodė, kad gali kovoti, jam rankos nedreba. Reikėtu šiuo krepšininku pasitikėti ir ateityje.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje mes, „Žalgirio“ veteranai, galvojome, kad pergalę švęs „Scavolini“, nes varžybos buvo beveik pralaimėtos. Tačiau kauniečiams nusišypsojo laimė. Po Tanokos Beardo metimo visi lengviau atsikvėpėme. O per pratęsimą žalgiriečiai žaidė kaip ant sparnų. Ne tik mane, bet ir visą Halę bei trenerius nustebino tolimas Martyno Andriuškevičiaus metimas. Mačiau kaip jie susiėmė už galvų. Tačiau nugalėtojai neteisiami. Tikriausiai M.Andriuškevičius pataiko ir per treniruotes.

Galėčiau teigti, kad „Žalgiris“ pergalę išplėšė M.Andriuškevičiaus ir S.Serapino dėka. Jei aš būčiau treneris, S.Serapinas aikštelėje praleistų daugiau laiko, nes jis ne tik gerai puola, bet ir agresyviai ginasi.

Šį kartą prastai rungtyniavo Dainius Šalenga. Jis atrodė nepasirengęs mačui. Užuot atakavęs, Dainius stengdavosi perduoti kamuolį kitiems. Per dažnai klydo įžaidėjas Robertas Packas. Amerikiečio sprendimai kartais būdavo nelabai logiški. Jis atakuodavo prieš tris ar net keturis varžovus. Vis dėlto „Žalgiriui“ jis padėjo. Savo darbą atliko T.Beardas. Pačių geriausių žodžių nusipelnė Mindaugas Timinskas. Šį sezoną jo meistriškumas išaugo, Mindaugas visada veda savo komandą į priekį ir įrodo, kad yra vertas kapitono vardo. Iš Italijos klubo patiko suomis Hanno Mottola, amerikietis Jamesas Pennas ir slovėnas Marko Miličius. Tai, kad dėl traumos nerungtyniavo Charlesas Smithas, „Žalgiriui“ buvo tikrai naudinga“.

Ramūnas Cvirka, Kauno „Hidruvos-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Svečiai ilgai pirmavo, nes primetė sau naudingą žaidimą, darė mažiau klaidų. „Scavolini“ komanda buvo gerai išanalizavusi „Žalgirio“ derinius, neleido kauniečiams žaisti greitai. Žalgiriečiams geriau sekasi, kai jie rungtyniauja greitai, o poziciniame žaidime komanda atrodo silpniau.

Likus 2,3 sek. Italijos ekipa turėjo dviejų taškų persvarą. Tikrai nepamaniau, jog jau viskas prarasta. Per tiek laiko galima persivaryti kamuolį beveik per visą aikštę.

Per pratęsimą tritaškį metė vidurio puolėjas Martynas Andriuškevičius. Tai — jaunų žaidėjų bruožas. Gerai, kad kamuolys įkrito. Jei neįmestų, Martynui būtų nelabai kaip. M.Andriuškevičius gerai gynėsi, porą kartų blokavo, atliko daug juodo darbo. Jis neblogai tvarkėsi su Hanno Mottola. Gerai kovojo ir Simonas Serapinas. Kai „Žalgirio“ senbuviams nesisekė įmesti, Simonas parodė pavyzdį. Jo taiklūs metimai svečiams buvo siurprizas. Italai snaiperiškų metimų tikriausiai tikėjosi iš Ainaro Bagatskio.

Pagyrimo verti beveik visi žalgiriečiai. Sunkiais momentais komandą į priekį vesdavo Mindaugas Timinskas. Šįkart silpniau rungtyniavo Dainius Šalenga, pernelyg individualiai žaidė Robertas Packas. Jautėsi, kad varžovams trūksta susižeidusio lyderio Charleso Smitho. Truputį daugiau taškų pelnė H.Mottola, Jamesas Pennas ir Marko Miličius, bet Ch.Smitho taškų „Scavolini“ komandai trūko. Iš svečių man geriausią įspūdį paliko įžaidėjas J.Pennas – greitas, sugebantis prasiveržti, labai retai klystantis, puikiai valdantis komandą“.

Komentarai