E.Kunteras: „Nesirengiame kelti baltos vėliavos“ 0

Šiandien po pietų į Vilniaus oro uostą atskrido rytdienos Kauno „Žalgirio“ varžovė Eurolygos turnyre Vilerbano ASVEL (Prancūzija) komanda.
ASVEL krepšininkai yra aiškūs B grupės autsaideriai. Per trylika Eurolygos turnyro rungtynių jie iškovojo tik dvi pergales. ASVEL yra įveikusi „Žalgirį“ (85:83) ir Liublianos „Olimpija“ (61:54). Abi pergales Prancūzijos ekipa pasiekė pirmajame rate. Antrajame rate Vilerbano komanda pralaimėjo visas šešerias rungtynes.

„Dabar mes pagrindinį dėmesį skirsime Prancūzijos čempionatui, nes Eurolygos turnyras mūsų komandai jau baigtas. Nepaisant to, nesirengiame kelti baltos vėliavos. Labai norėtume rytoj Kaune iškovoti pergalę ir garbingai baigti varžybas.
Aš savo auklėtiniams sakiau, kad reikia sustabdyti „Žalgirio“ puolimą. Kauno komanda gali pelnyti daug taškų, todėl mums reikia būti labai atsargiems ir pabandyti priversti varžovus rungtyniauti lėčiau. Jei pavyks sužaisti taip, kaip norime, galime tikėtis sėkmės“, – sakė ASVEL vyriausiasis treneris Ermanas Kunteras. Anot jo, jei ASVEL rungtyniautų A grupėje, ji būtų patekusi į TOP-16.

„Mums patiktų Eurolygos varžybas baigti pergale Kaune. Sėkmė krepšininkams suteiktų pasitikėjimo savo jėgomis. Aš prisimenu pirmąjį ASVEL ir „Žalgirio“ mačą Vilerbane. Tada mes laimėjome dviejų taškų persvara, nes sugebėjome uždengti Kauno komandos lyderį Tanoką Beardą (jis pelnė tik 11 taškų. – zalgiris.lt). Su mumis amerikietis nesužaidė gerai.
Puikiai žinome, kad T.Beardas yra vienas geriausių JAV vidurio puolėjų, rungtyniaujančių Europoje. Reikės pasistengti apriboti laisvę jam ir „Žalgirio“ įžaidėjui Robertui Packui“, – teigė vyriausias ASVEL krepšininkas Makanas Dioumassi.

Komentarai