Dar viena bauda „Žalgiriui“… 0

Vasario 16 d. A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centras gavo oficialų raštą iš Eurolygos, kuriuo pranešama, jog drausmės teisėjas Jose Manuel Meirim išnagrinėjo š.m. sausio mėn. 26 d. žaistų rungtynių tarp Kauno “Žalgirio” ir Pezaro “Scavolini” komisaro pastabą – “paskutinę pagrindinio rungtynių laiko minutę ir per pertraukėlę žiūrovai du kartus metė butelius ir monetas į aikštelę” – ir priėmė sprendimą nubausti Kauno klubą pinigine bauda(pagal Eurolygos drausminių nuostatų 35 punkto paragrafą g). Taip pat buvo atsižvelgta į faktą, kad Kauno klubas šį sezoną jau buvo nubaustas dėl to pačio nusižengimo rungtynių namų arenoje metu.

Taikant sankcijas, buvo kreipiamas dėmesys tiek į objektyvius, tiek ir į subjektyvius nusižengimo elementus, taip pat ir į žalą, kurią toks elgesys padarė pačios Eurolygos, turnyro organizatorių, krepšinio bei sporto įvaizdžiui” – J.M.Meirim. Remiantis drausmės teisėjo išvada, A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centrui” buvo skirta 3000 Eurų bauda.

Šį sezoną tai jau antras kartas, kai dėl nevaldomų sirgalių emocijų visų mūsų mylima komanda turi mokėti baudas. Deja, nei skardinės, kurios iš Jūsų rankų lėkė į aikštelę, nei mūsų sumokami pinigai teisėjų sprendimų jau įvykusių ir būsimų rungtynių metu tikrai nepakeitė ir nepakeis. Vienintelis dalykas kas gali pasikeisti, tai mūsų klubo ir sirgalių įvaizdis Europoje. Stipriausios Europos krepšinio lygos vadovai tikrai nepamirš nei vieno tokio incidento, o jiems pasikartojus ne kartą, legendinis Lietuvos krepšinio klubas gali sulaukti daug rimtesnių sankcijų nei kelių tūkstančių eurų bauda. Įdomu kaip atrodytų rungtynės visiškai tuščioje Kauno sporto halėje, arba kaip komanda jaustųsi namų rungtynes žaisdama ne savo arenoje? Įdomu, ar atsirastų sirgalių ne tik mėtančių skardines, bet ir tokių, kurie padėtų surinkti kelis kartus didesnę sumą pinigų? Be to, visiems itin mylintiems emocingai palaikantiems “Žalgirį” Eurolygos rungtynių metu nereiktų pamiršti, kad Kauno klubo sutartis su stipriausia krepšinio lyga baigsis jau po kito sezono.

Tad būkime vieningi ir neleiskime kitiems elgtis taip, kad kentėtume visi. Mes dar kartą prašome visų Jūsų supratimo.

UAB A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centro administracija

Komentarai