A.Sireika: „Tokio arbitrų darbo dar nesu matęs“ 0

Kauno „Žalgiris“ pirmosiose Eurolygos Top-16 varžybų rungtynėse Sporto halėje nusileido Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) komandai 73:84 (20:26, 22:15, 7:13, 24:30). Pirmuosius du kėlinukus vyko lygi kova, tačiau antroje susitikimo pusėje varžovai įgijo persvarą ir ją išlaikė iki mačo pabaigos.
Kauniečių gretose 17 taškų įmetė Mindaugas Timinskas (6 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai), po 13 – Tanoka Beard (8 atkovoti kamuoliai) ir Dainius Šalenga, 11 – Simonas Serapinas, 8 – Darjušas Lavrinovičius (7 atkovoti kamuoliai), 5 – Vidas Ginevičius (4 perimti kamuoliai), 4 – Paulius Jankūnas, 2 – Robert Pack.
„Panathinaikos“ ekipai po 16 taškų pelnė Michael Batiste ir Ibrahim Kutluay, 15 – Jaka Lakovič (5 rezultatyvūs perdavimai), 10 – Fragiskos Alvertis, 8 – Lonny Baxter, 6 – Dimitrios Diamantidis, 5 – Vlado Scepanovič, 4 – Nikos Chatzivrettas, po 2 – Patrick Femerling ir Kostas Tsartsaris.

“Dar prieš rungtynes sakiau, kad graikų ekipa yra galinga ir gerai žaidžia gynyboje, turi ilgą atsarginių suoliuką. Mes, norėdami laimėti, turėjome sužaisti labai gerai, o „Panathinaikos“ – žemiau savo galimybių. Labai gaila, bet šiandien buvo ne mūsų diena. Šįkart varžovų „mašina“ buvo galingesnė. Tačiau noriu pasakyti, jog tokio teisėjų darbo nesu matęs nė per vienas Eurolygos rungtynes. Nesuprantami arbitrų sprendimai išmušė mus iš vėžių. Kaip gali nepasiduoti emocijoms R.Pack‘as, kai varžovas stumia jį į nugarą, o pražanga skiriama mūsų įžaidėjui? Arba varžovas čiuožia su kamuoliu per visą baudos aikštelę, tačiau žingsniai nėra fiksuojami. Tuo tarpu mūsų žaidėjams tik slystelėjus iškart švilpiamas taisyklių pažeidimas. Negaliu pasakyti, kad šiandien gerai žaidėme, tačiau kaip kritikuoti savo krepšininkus, jeigu taip skirtingai traktuojamos taisyklės? Manes pažįstami teiraujasi kuo mes nusikaltome, kad mums taip teisėjauja“, – po rungtynių piktinosi „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

„Kaip ir tikėjomės, šiandieninė dvikova mums buvo sunki. Žinojome, jog „Žalgiris“ stiprus puolant, sėkmingai rengia greitas atakas, taikliai meta tritaškius metimus. Tad stengėmės gerai gintis, tačiau per pirmus du kėlinukus žalgiriečiai kontraatakomis pelnė 16 taškų. Po pertraukos mes laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, sėkmingai žaidėme prieš kauniečių zoninę gynybą. Kova vyko taškas į tašką, tad galutinis mačo skirtumas galbūt yra net per didelis. Tai labai svarbi pergalė, tačiau antrasis etapas dar tik prasideda“, – kalbėjo „Panathinaikos“ vyriausiasis treneris Željko Obradovič‘ius.
Pasak jo, arbitrai savo darbą atliko normaliai. „Juk ketvirtajame kėlinyje vienu metu mes buvome surinkę penkias pražangas, o „Žalgiris“ – tik vieną“, – teigė graikų komandos strategas.

Komentarai