„Žalgirio“ problema – per trumpas suolelis 0

Antrajame Eurolygos etape Kauno „Žalgiris“ pergalių dar neiškovojo. Vakar LKL čempionai patyrė trečiąją nesėkmę iš eilės. Jie nusileido Bolonijos „Climamio“ komandai. Mūsų tinklalapio kalbinti krepšinio specialistai mano, kad žalgiriečiams neleidžia laimėti per trumpas atsarginių suolelis. Pagrindiniams žaidėjams nėra lygiavertės pamainos.

Sergejus Jovaiša, pasaulio ir Europos čempionas, Anykščių „Puntuko-Jarimpekso“ vyriausiasis treneris: „Rungtynių pabaigoje „Žalgiris“ lyg ir turėjo žvirblį rankoje, bet vyrams pritrūko susikaupimo. Tiesą sakant, italai buvo labiau verti pergalės. Tačiau reikia pagirti ir žalgiriečius, nes jie kovėsi iki pat galo.
Akivaizdu, kad „Žalgirio“ per trumpas suolelis, todėl nelabai yra ką kaltinti. Komandos pagrindiniams žaidėjams nėra lygiavertės pamainos. Trūksta atakuojančio gynėjo, lengvojo krašto puolėjo, net vidurio puolėjo. Kai Tanoka Beardas prisirenka pražangų, jo nėra kam pakeisti. Žaistų Arvydas Sabonis, situacija būtų kitokia.
Aikštėje trumpai buvo Darjušas Lavrinovičius, Simonas Serapinas, Ainaras Bagatskis, Martynas Andriuškevičius. Tačiau treneris jų ir negalėjo ilgiau laikyti aikštėje. Šį kartą nesisekė ir Vidui Ginevičiui. O pavargę pagrindiniai žaidėjai negali gerai rungtyniauti. Robertas Packas pavargo, jis negalėjo „ištempti“ viso mačo. Kita vertus, R.Packas nėra stabilus žaidėjas. Man jau sezono pradžioje kėlė įtarimą tai, kad amerikietis pakeitė labai daug klubų. Vakar Robertas rungtyniavo gerai, bet mačo pabaigoje pasirodė nekaip.
Antrajame Eurolygos etape „Žalgiriui“ pasidarė sunkiau, nes kauniečių niekas nebelaiko autsaideriais, visi nori iš jų atimti tašką. O pirmajame etape laikė autsaideriais, todėl LKL čempionai nubaudė stiprias komandas jų aikštelėse.
„Žalgiriui“ iškopti į ketvirtfinalį liko tik teorinės galimybės. Tačiau nereikėtų nuleisti rankų. Būtų negražu antrojo etapo varžybas baigti be pergalių. Linkiu kauniečiams kauptis kitiems titulams, nes dar yra LKL ir BBL čempionatai“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Mūsiškiams labai nepalankiai susiklostė antrasis kėlinukas. Per dešimt minučių pelnyti 11 taškų – labai mažai. Retai taip atsitinka. Vėliau viskas buvo normalu, „Žalgiris“ rado jėgų pavyti varžovus. Robertas Packas įrodė, kad gali gerai žaisti. Jis atrodė nuostabiai, nors ir neišvengė keletos klaidelių. Amerikietis puikiai išnaudojo savo privalumą – greitį. Ko gero, R.Packas sužaidė geriausias rungtynes.
Manau, kad „Žalgiriui“ pritrūko laimės. Viskas buvo gerai padaryta, teliko Tanokai Beardui įmesti iš po krepšio. Deja… Gal Tanokai vertėjo dėti į krepšį? Reikia pripažinti, kad kauniečiai pralaimėjo stipriai, gerai subalansuotai komandai. Man „Climamio“ paliko puikų įspūdį, ypač priekinė linija. Patiko varžovų greitas puolimas, jie bematant išnaudodavo aikštės šeimininkų klaidas. Greitai pulti įmanoma tik tokiu atveju, jei gerai valdai kamuolį. Greitas puolimas – meistriškumo požymis.
„Žalgirio“ treneriai beveik visą laiką aikštėje laikė pagrindinius žaidėjus. Tokiose varžybose remtis tik jais yra pavojinga. Bet treneriai geriau žino apie savo auklėtinių sportinę formą. Jauni žalgiriečiai kartais sužaidžia šauniai, bet jiems trūksta patirties, meistriškumo. Todėl Antanas Sireika negali jais bet kada pasitikėti. O Bolonijos ekipos strategas racionaliai paskirstė savo auklėtinių žaidimo laiką.
Negalvojau, kad „Žalgiris“ antrajame Eurolygos etape pralaimės tris kartus iš eilės. Tačiau reikia pripažinti, kad kauniečiai Eurolygoje jau įvykdė savo užduotį – pateko į TOP-16. Komandoje nemažai jaunų, nepatyrusių žaidėjų, todėl tikėtis labai skambių pergalių gal ir nevertėtų“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Dėl pralaimėjimo neverta daryti tragedijos ar ieškoti kaltų. Reikia džiaugtis, kad žalgiriečiai žaidžia TOP-16 varžybose, nes komanda buvo per vėlai sukomplektuota. Prisiminkime: sezono pradžioje daug kas netikėjo, jog „Žalgiris“ iškops į kitą Eurolygos etapą.
Žinoma, apmaudu, kad vakar LKL čempionai nusileido Italijos klubui. Tereikėjo paskutinio taiklaus metimo ir viskas būtų gerai. Bet Fortūna mūsiškiams atsuko užpakalį. Lemiamo metimo neįmetęs Tanoka Beardas šį kartą rungtyniavo prasčiau nei visada. Neparodė, ką gali ir Dainius Šalenga. Aikštės šeimininkai neišvengė elementarių vaikiškų klaidų, kurios ir sutrukdė laimėti. Gal tam turėjo įtakos psichologinė įtampa.
Norint Eurolygoje pasiekti aukštų rezultatų, reikia turėti ilgesnį suolelį. Pažiūrėkime, kokių galingų žaidėjų turi kitos komandos. „Žalgiriui“ dar reikia užsiauginti, užgrūdinti jaunus krepšininkus. Tačiau viskas juda gera linkme, komanda turi perspektyvių vaikinų“.

Komentarai