„Žalgiris“ – reguliaraus čempionato nugalėtojas 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien Sporto halėje po atkaklios ir įtemptos kovos vieno taško skirtumu įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ 79:78 (19:16, 15:15, 23:26, 22:21). Vilniečiai eilinį kartą nesėkmingai sužaidė susitikimo pabaigą. Taip buvo ir ULEB taurės rungtynėse su Salonikų „Ariu“ ir PAOK (Graikija) bei Valensijos „Pamesa“ (Ispanija). Žalgiriečiai pademonstravo, jog Eurolygos lygio klubai tokių klaidų nedovanoja.
Po šios pergalės „Žalgiris“ užsitikrino pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone. Tad visose atkrintamųjų varžybų etapuose, įskaitant ir finalą, kauniečiai turės savos aikštės pranašumą. BBL pirmenybėse „Žalgiris“ taip pat yra užsitikrinęs pirmąją vietą.
Nugalėtojams taškus pelnė: Dainius Šalenga – 20, Mindaugas Timinskas – 16, Tanoka Beard – 13 (8 atkovoti kamuoliai), Robert Pack (4 rezultatyvūs perdavimai, 7 prarasti kamuoliai) ir Ainars Bagatskis – po 7, Darjušas Lavrinovičius – 6 (10 atkovotų kamuolių), Paulius Jankūnas – 4 (8 atkovoti kamuoliai), Vidas Ginevičius ir Simonas Serapinas – po 3.
Pralaimėjusiųjų ekipoje pasižymėjo: Tyrone Nesby – 21 taškas, Robertas Javtokas – 14 (8 atkovoti kamuoliai), Tomas Delininkaitis ir Gintaras Einikis – po 12, Andrius Šležas – 9, Roberts Štelmahers (5 rezultatyvūs perdavimai) ir Simas Jasaitis – po 4, Saulius Kuzminskas – 2.

“Manau, kad pralaimėjome jau beveik laimėtas rungtynes. Prastai sužaidėme paskutinę susitikimo minutę. Praradome kelis kamuolius, netaikliai atakavome. Visą mačą žaidėme neblogai, tačiau tragiška pabaiga palaidojo mūsų viltis. Antradienį “Lietuvos ryto” laukia labai svarbi atsakomoji dvikova su Valensijos “Pamesa” ULEB taurės pusfinalyje, tad rungtynėms su “Žalgiriu” skyrėme mažesnį dėmesį. Šiandien norėjome išleisti į aikštelę daugiau krepšininkų, tačiau susitikimo eiga pareikalavo remtis komandos lyderiais. Tikrai norėjome iškovoti pergalę šiame mače”, – spaudos konferencijoje kalbėjo “Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Tomo Mahoričius.

Pasak “Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos, šios varžybos kauniečiams buvo svarbios dviem aspektais. Pirmiausia ši pergalė užtikrino pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone. „Taip pat stengėmės apginti mūsų vyrišką garbę po pralaimėjimų Eurolygoje. Džiaugiuosi, jog mano vyrai surado jėgų kautis iki pat pabaigos ir nugalėjo. Mus vis dar persekiojo traumos ir šiais metais tik keliskart treniruotėje dalyvavo dešimt krepšininkų. R.Pack’as dvi savaites sirgo gripu ir neturėjo kamuolio rankose. Martynas Andriuškevičius jau daugiau kaip savaitė negali sportuoti dėl sumuštos kojos. T.Beard’as ir D.Lavrinovičius rungtyniauja nepaisydami kojų skausmų. Būna situacijų, kai M.Timinskas turi įžaidinėti kamuolį. Komandos kapitonui, kaip ir D.Šalengai. tenka pagrindiniai krūviai LKL ir BBL varžybose, tad jiems reikia poilsio. Todėl nuoširdžiai džiaugiuosi, jog tokioje padėtyje vyrai iškovojo pergalę”, – sakė A.Sireika.
Po Eurolygos susitikimo su Vitorijos “Tau Ceramica” amerikietis T.Beard’as pradės čiurnos gydymo kursą, kuris tęsis iki balandžio 10 dienos. Taip pat kurį laiką ilsėtis bei gydysis traumas ir kiti susižeidę žalgiriečiai.

Mindaugo Kavaliausko nuotrauka
Light.lt

Komentarai