„Žalgiryje“ – patyręs NBA įžaidėjas 0

Lietuvos čempionės Kauno “Žalgirio” komandos vadovai baigė derybas su pagrindinio įžaidėjo pozicijoje rungtyniausiančiu krepšininku. Į Kauną atvyks 17 metų NBA lygoje rungtyniavęs amerikietis Rodas Stricklandas. 39 metų 191 cm ūgio krepšininkas su stipriausiu Lietuvos klubu pasirašė vienerių metų sutartį.

1988 metais NBA naujokų biržoje pakvietusi 19 šaukimu, teises į R.Stricklandą įsigijo “New York Knicks” ekipa. Per savo ilgą karjerą NBA amerikietis rungtyniavo devyniuose klubuose – “New York Knicks”, “San Antonio Spurs”, “Portland Trail Blazers”, “Washington Wizards” ir kituose.

1995-1996 metų sezone rungtyniaudamas “Portland Trail Blazers” ekipoje, R.Stricklandas žaidė kartu su Arvydu Saboniu. Noras žaisti A.Sabonio klube, o gal ir kartu aikštelėje, buvo vienas iš apsisprendimo prisijungti prie “Žalgirio” klubo motyvų. Per 9 iš 17 stipriausioje pasaulio lygoje praleistų sezonų R.Stricklandas atlikdavo vidutiniškai po 8 ir daugiau rezultatyvius perdavimus, o per tris susitikimus yra atlikęs net po 20 rezultatyvių perdavimų. Sėkmingiausias įžaidėjo sezonas buvo “Washington Wizards” ekipoje 1997-98 metais, kuomet per kiekvieną susitikimą pelnydavo po 17.8 taško, atkovodavo po 5.3 kamuolio bei atlikdavo po 10.5 rezultatyvaus perdavimo.

2004-2005 metų sezone R.Striklandas žaidė “Houston Rockets” komandoje, kurioje per 16 rungtynių vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 12 minučių, pelnydavo po 1.8 taško, atlikdavo po 2.7 rezultatyvaus perdavimo, taip pat atkovodavo po 1.7 kamuolio.

R.Stricklandas iš viso sužaidė 1094 NBA rungtynes, vidutiniškai per susitikimą pelnydavo po 13.2 taško, iš dviejų ir trijų taškų zonos atakuodamas 45.4 proc. taiklumu, atlikdavo po 7.3 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 3.7 ir perimdavo po 1,48 kamuolio.

Apie naujausią pirkinį zalgiris.lt tinklalapis pasiteiravome “Žalgirio” komandos trenerių:

Kaip vertinate naujausią klubo pirkinį?
Antanas Sireika: Labai džiugu, kad klubui pavyko susitart su tokio lygio žaidėju. Tai puikus pirkinys, kuris tikrai sustiprins komandą. Įžaidėjas su 17 metų NBA patirtimi bus vienas svarbiausių mūsų ekipos žaidėjų artėjantį sezoną.

Gal pavyko sužinoti kokiomis nuotaikomis krepšininkas atvyks į Kauną?
Gintaras Krapikas: Smagu, kad šis žaidėjas nenusiteikęs sėdėti ant suolo ir laukti savo eilės išeiti į aikštelę. Jis dar nėra „pasisotinęs“ krepšiniu, todėl stengsis kiek galės, kad pasiektų užsibrėžtus tikslus. Krepšininkas puikiai žino Eurolygos turnyro lygį ir nori save išbandyti jame. Nežiūrint į tai, kad R.Stricklandas yra praeityje buvęs tikra NBA žvaigžde, jis yra labai patyręs ir tikime, kad gali puikiai žaisti.

Ar galėtumėte palyginti šį didžiulę NBA patirtį turintį krepšininką su prieš tai “Žalgirio” komandai atstovavusiais įžaidėjais?
A.Sireika: Palyginti yra sunku. Tačiau tai yra tikras įžaidėjas, turintis gerą metimą, puikiai matantis aikštę ir kontroliuojantis kamuolį. Turėti įžaidėją su visomis jam būtinomis savybėmis yra smagu kiekvienos komandos treneriui. Manau, kad tokio žaidėjo atėjimas į komandą yra labai gero klubo vadovybės darbo rezultatas.

Kada planuojama pradėti komandos pasiruošimą artėjančiam sezonui?
G.Krapikas: Žaidėjai, kurie neatstovaus nacionalinei Lietuvos rinktinei Europos čempionate, į pirmąją stovyklą rinksis rugsėjo pirmąją dieną ir pradės intensyvų pasiruošimą sezonui. Krepšininkai, kurie atstovaus Lietuvą Senojo žemyno pirmenybėse, prie komandos prisijungs iškart po čempionato.

Komentarai