Į Kauno “Žalgirį” grįžta Eduardo Cota 0

Lietuvos čempionų gretose, po vienerių metų pertraukos ir vėl matysime amerikietį Eduardo Cota, kuris pakeitė į Kauno ekipą neatvykusį tautietį Rod’ą Strickland’ą. 29erių metų įžaidėjas su “Žalgiriu” pasirašė vienerių metų kontraktą. Pasak Kauno “Žalgirio” trenerio G.Krapiko, Ed’as yra pažįstamas, stabilus ir jau “patikrintas” žaidėjas, kurio kokybė yra neabejotina. “Jis buvo puikus mūsų komandos vedlys Eurolygoje bei nepamainomas Lietuvos čempionate.” – sakė G.Krapikas.

Ypač sėkmingas bus Ed’o Cota ir Tanokos Beard’o, tendemas, kuris taps grėsmingu ginklu bet kuriam varžovui. “Mes su Tanoka Beard’u kalbėjomės apie E.Cotą ir jis buvo “už” “ – teigė G.Krapikas.

2002/2003m. sezone rungtyniaudamas “Žalgiryje” E.Cota LKL čempionate vidutiniškai pelnydavo po 11.9 taško, atlikdavo po 4.4 rezultatyvaus perdavimo. Eurolygos turnyre “Žalgirio” įžaidėjas buvo dar naudingesnis – vidutiniškai įmesdavo po 12.1 taško ir atlikdavo 6.5 perdavimo. 2003/2004 sezone E.Cota Lietuvos čempionate vidutiniškai pelnydavo po 9.1 taško ir atlikdavo 4.9 rezultatyvaus perdavimo. Eurolygoje amerikiečio žaidimas taip pat buvo labai sėkmingas. Legionierius pelnydavo po 13.4 taško ir atlikdavo po 5.7 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusiame sezone E.Cota rungtyniavo Sankt Peterburgo “Dinamo” ekipoje ir buvo vienas svarbiausių žaidėjų šiame klube. Rusijos čempionate amerikietis vidutiniškai įmesdavo po 10.9 taško ir 6.5 karto rezultatyviai perduodavo kamuolį komandos draugams. Rungtyniaudamas “FIBA Europe” turnyre, E.Cota vidutiniškai pelnydavo po 10.5 taškų ir atlikdavo po 6.1 rezultatyvaus perdavimo. Patikimas E.Cota žaidimas padėjo Sankt Peterburgo klubui tapti “FIBA Europe” turnyro nugalėtojais.

Nuotraukos: Euroleague.net

Norint naudoti pateiktą informaciją, būtina nuoroda www.zalgiris.lt.

Komentarai