Galutinė krepšinio diagnozė 0

 

Šį savaitgalį baigėsi Europos krepšinio kelionė po serbiškas žemes. Nuo šiol europietiškais krepšinio karaliais bus graikai, kurie šį tutulą susigrąžino po aštuoniolikos metų pertraukos. Apmaudu, kad Lietuva, pralaimėjusi vos vienerias rungtynes, liko už “didžiojo ketverto”. Lietuvos rinktinės achilo kulnu tapo Prancūzija, kuri tarsi riešuto kevalą “sutraiškė” ir Serbijos krepšinio mokyklą bei sumindė “bronziniame kelyje” pasipainiojusius ispanus.

“Bausti negalima pasigailėti” – kur  padėsime kablelį Lietuvos rinktinei?

 Po ketvirtadienį pralaimėtų rungtynių prancūzams, skaičiau komentarus ir pokalbius vadinamuosiuose “chat’uose”. Dar kart įsitikinau, kad pagrindinė žmogaus problema – piktumas. Lietuva, paragavusi pergalių skonio, tampa per daug godi. Iš tikrųjų “gėda” būtų nepasveikinti krepšininkų, kurie atvežė kelialapį į pasaulio čempionatą, “gėda” būtų nepasveikinti krepšininkų, juk mūsų šalies krepšinis susilaukė labai daug komplimentų, skambėjusių  iš visos Europos lūpų. “Gėda” būtų nepasveikinti krepšininkų, nes jie žaidė  “ne pagal kontrakto sąlygas” , ne už pinigus, o už Lietuvą.

“Gėda” galima pasakyti tiems, kurie tampa MA1 klubo nariais. “Gėda”  kai  D.Šalenga, atsisako žaisti rinkinėje dėl tariamos traumos, tačiau nuvykęs į Ispaniją akimirksniu stebuklingai pasveiksta ir “uoliai” sportuoja naujajame klube.

O Lietuvoje, artėjant krepšinio čempionatui,  panašiai taip stebuklingai ir labai paslaptingai  viename klube vėl keičiasi treneriai. Kauno ”Žalgiris” net per šešiasdešimt metų tiek trenerių neturėjo…

Pabandykime paskaičiuoti….A.Vainauskas, M.Paulauskas, Š.Sakalauskas, R.Paulauskas, J.Kazlauskas, K.Kemzūra, R.Kuncaitis, diktatoriumi pramintas V.Djurovičius ir pagaliau…T.Mahoričius su visa savo palyda…Atrodo treneriai šiame klube yra tarsi produktas su nustatyta pardavimo data “geriausias iki…”

Tačiau galima ir netgi, matyt, būtina prisiminti, kokias intrigas, kokias istorijas ir skambias antraštes kūrė to paties  pavadinimo laikraštis, 2004 metų gegužės pabaigoje, skelbęs apie neva galimas A.Sireikos ir “Žalgirio” skyrybas: “Žalgirio akibrokštas trenerio neišmušė iš vėžių” arba “Užkulisių intrigos subliuško”…O dabar nieko??? Juk pats geriausias metas saviraiškai arba savikritikai, pavyzdžiui..”T.Mahoričiaus akibrokštas išmušė iš vėžių”, “T.Mahoričiaus intrigos subliuško”, o ateičiai, matyt, jau reikėtų pagalvoti, kokia liga susirgs naujasis treneris, kroatas N. Spahija.

Dzūkijos sostinėje Alytuje atsirado naujas “Napoleonas”, kuris turbūt labiau panašus tik į “liūdnojo vaizdo riterį”.

Tačiau jam visa tai netrukdo ir toliau didžiuotis nuveiktais “dideliais” darbais –  rinktinei išaugintais septyniais žaidėjais, kurie šį vietinį veikėją prisimins veikiausiai tik dėl kelis metus neišmokėtų atlyginimų. Į  “gerų” darbų sąrašą pastarasis taip pat turėtų  įsirašyti ir  dar vieną “sėkmingą projektą” –  parašų klastojimu apkaltinto klubo vadovo paskyrimą.

Ir vis dėlto “gėda”, kad Lietuvoje galima rasti tokius žmones, kurie niekad nesirausia savo šiukšlėse, tačiau nepraleidžia nė menkiausios progos purvu apdrabstyti kitus. Serga jie  –  melo, didžiulio apmaudo, pavydo liga, kuri šioje stadijoje, yra nepagydoma.

 

 

 

 

 


1 “Marazmų asociacija”

Komentarai