Kauno „Žalgiris“ sutriuškino Latvijos čempionus (papildyta) 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“, Ventspilio “Olympic Center” arenoje,  sužaidė penktąsias 2005/2006 m. LKL/BBL rungtynes. Lietuvos čempionų varžovas – šešiskart Latvijos čempionas  „Venspils“ klubas.

Šiose varžybose pergalę, rezultatu 79:60, šventė žalgiriečiai. „Venspils“ intrigą sugebėjo palaikyti tik du pirmuosiu kėlinius, tačiau po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai tiesiog nušlavė savo varžovus.

Rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidė T.Beardas, pelnęs 20 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius, R.Freemanas – 13, Paulius Jankūnas – 11 (5 atk. kam.), Darjušas Lavrinovičius (9 atk. kam.) ir S.Serapinas – po 10, Edas Cota – 5 (4 rez. perd.), Jonas Mačiulis ir Vidas Ginevičius (6 rez. perd.) – po 4, Andrius Aleksandrovas – 2.
Ventspilio klube išsiskyrė Terrance Williamsas – 12 taškų (6 atk. kam.), Janis Blums ir Kristaps Purnis – po 8, Marijus Petravičius (8 atk. kam.) ir Rasheedas Brokenburoughas – po 7.

Kauno „Žalgirio“ treneris G.Krapikas po rungtynių sakė, kad per pirmuosius du kėlinukus komandą slėgė įtampa, žaidėjai buvo nesusikaupę. „Mūsų krepšininkai mėtė daugiausiai iš toli, negaudavo kamuolių Tanoka Beardas, todėl prisidarėme nemalonumų. Po didžiosios pertraukos žaidėjai susikoncentravo ir susitelkė kaip komanda – agresyvi gynyba ir kokybiškesnis puolimas atvėdė mus į puikią pergalę.“

Trečiame ir ketvirtame kėliniuose ypač naudingai pasirodė komandos kapitonas Tanoka Beardas, kuris atgavo žaidybinį ritmą po gana blankios pirmosios rungtynių dalies.

„Tanoka labai impulsyvus, todėl nesėkminga pradžia išvedė jį iš vėžių. Kai T.Beardas pradėjo gauti kamuolius patogiose padėtyse, jo žaidimas pasikeitė. O įsibėgėjusio kapitono jau nebuvo įmanoma sustabdyti.“  Treneris G.Krapikas pripažino, kad žalgiriečiai šiose rungtynėse labai prastai metė baudas ir blogai kovojo dėl kamuolių. “Tačiau apskritai, mūsų žaidėjai nusipelno tikrai gerų žodžių, nes pergalę pasiekė ne vienas, o visa komanda.“

Geriausia latvių ekipa šį sezoną (iki šio mačo) jau buvo sužaidusi penkias rungtynes – iškovojo keturias pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą. Pirmąsias tris pergales Vespilio klubas šventė prieš ekipas iš Estijos. Pirmoje dvikovoje Venspilio krepšininkai sutriuškino Talino „Kalev“ ekipą – 84:52, antrose – rezultatu 73:65 įveikė „Dalkia/Nybit, o trečiame mače, be didesnių sunkumų, latviai 92: 59 palaužė „Pirita BM“ komandą. Pirmąjį pralaimėjimą Venspilio klubas patyrė savo aikštėje. Latvijos čempionus, rezultatu 72:67, palaužė Vilniaus „Lietuvos rytas“. Savo žiūrovų akivaizdoje „Venspils“ reabilitavosi jau kitose rungtynėse – rezultatu 79:67 nugalėta latvių Gulbenės „Bumerangs“ ekipa.

Naudingiausiai Venspilio „Venspils“ klube kolkas rungtyniavo Ivars Timermanis. Pastarasis krepšininkas savo komandai vidutiniškai pelno po 14.4 taško ir atkovoja 8.2 kamuolio.

Kauno „Žalgiris“ iki šių rungtynių dar nepatyrė nei vieno pralaimėjimo – pirmame mače, Kauno sporto halėje,  žalgiriečiai sutriuškino Valmieros  „Lačplėša alus“ krepšininkus. Iš Estijos Kauno klubas atsivežė dar dvi pergales – prieš Tartu „Rock“ ir Talino „Kalev“ ekipas.

Pirmoje 2005/2006 m. LKL čempionato dvikovoje Lietuvos čempionai  solidžiu skirtumu įveikė Klaipėdos Neptūną.

Naudingiausiai Kauno „Žalgirio“ gretose ir toliau žaidė komandos kapitonas, amerikietis Tanoka Beard‘as. Stabiliausias Kauno „Žalgirio“ žaidėjas per kiekvienas rungtynes vidutiniškai pelno po 18.5 taško ir po krepšiais sugriebia 9 kamuolius.

Komentarai