Rytoj „Žalgiris“ bandys reabilituotis 0

Rytoj Kauno „Žalgirio“ laukia svarbios ir sunkios Eurolygos rungtynės su Trevizo „Benetton“ krepšininkais iš Italijos. Nors žalgiriečių gretas išretinusios traumos kelia nemažai rūpesčių, tačiau Lietuvos čempionai nesiruošia pasiduoti be kovos.

„Žalgirio“ treneris G.Krapikas: „Pasiketimai Trevizo „Benetton“ ekipoje nuo praėjusio sezono yra nemaži – trenerių kolektyvas, komandos ašis, kurią sudarė klubą palikę M. Bulleri ir D.Marconato. Apie šį centrą ir įžaidėją anksčiau sukosi italų klubo žaidimas. Tačiau varžovų komanda yra tradiciškai gerai sukomplektuota. Aišku, iš pradžių tokie pasikeitimai klube įtakoja žaidimą – kaip ir kiekvienai ekipai reikia laiko, kad treneriai spėtų įdiegti savo idėjas, kad žaidejai jas įsisavintų ir galėtų perteikti aikštelėje.“Benetton“ turi individualiai tikrai stiprių žaidėjų, gerų snaiperių, turi jauną Serbijos rinktinės žaidėją, kuris neblogai kompensuoja D.Marconato.

Trevizo „Benetton“ pelnytai užima pirmąją mūsų pogrupio vietą. Komanda nepralošė nei vienų rungtynių, nors tie mačai ir nebuvo lengvi – po pratęsimo laimėta dvikova Vokietijoje prieš „Bamberg“, „Benetton“ žaidė labai gražias rungtynes, ne tik rezultato, bet ir kokybės atžvilgiu, prieš „Climamio“. Pasakyti, kad laukia sunkus priešininkas būtų per daug banalu, nes kiekvienas mūsų grupės priešininkas yra pajėgus. Šiuo atveju atvažiuoja pogrupio lyderiai, neslepiantys ambicijų pirmoje vietoje likti ir po šių rungtynių. Tokio žaidimo, kurį mes demonstravome Atėnuose, tikrai neužteks, reikės jį pagerinti visais atžvilgiais. Kaip tai pavyks įgyvendinti, parodys pačios rungtynės.

Man atrodo, kad kiekvienam žaidėjui yra aišku, išskyrus gal D.Šilinskį, kuris Graikijoje kiek galėjo, tiek atstovėjo vietoje nežaidusio Tanokos Beardo, kad jie turi daug daugiau prisidėti, daugiau savęs atiduoti, tiek ginantis, tiek puolant.

Tanoka dalyvavo tik vienoje treniruoteje ir sunku pasakyti, ar jis žais. Tik rungtynių dieną nuspręsim, ar legionierius galės padėti savo komandai. Tačiau toks šansas išlieka, bent jau iš dalies bandysime jį panaudoti, jei bus galima. Tą patį galima pasakyti apie S.Serapiną, kuris atsigauna po traumos, tačiau ar jis galės ir kiek galės prisidėti prie komandos draugų, dar neaišku.

Ginevičiaus praradimas taip pat skaudus, todėl reikės panaudoti kitus žaidejus, ruošiame įvairius variantus.

Pradėjo kristi žaidėjai, tačiau tai galima suprasti – jaučiasi didelis krūvis. Per kiek daugiau nei mėnesį sužaista šešiolika rungtynių, iš kurių vienuolika – išvykoje.

Žaidėjai nespėja atsistatyti, todėl tokios traumos yra logiška krūvių paseka. Netektis tenka kompensuoti, perstatant žaidėjus į kitas padėtis, mačui turi būti ir yra pasiruošę tie žaidėjai, kurie iki šiol rungtyniavo mažiau, jie turi kuo daugiau prisididėti prie pergalių.

Kiekvienas save gerbiantis mūsų krepšininkas turi suprasti, kad Atėnuose buvo blogos rungtynes, todėl žaidžiant namie, pati situacija reikalauja noro reabilituotis.“

Tanoka Beardas: „Aš nesu visu šimtu procentų pasirengęs išbėgti į aikštelę, kiekvieną dieną keičiasi sprendimai – žaisiu aš ar ne. Rytojaus rungtynių rezultatas priklauso nuo komandos noro laimėti, turime būti vieningi. „Žalgiris“ tikrai puikiai Kauno sporto halėje rungtyniavo prieš „Tau Ceramica“ krepšininkus, tačiau Graikijoje aš mačiau visai skirtingą, kitokią komandą ir tas vaizdas man nepatiko. Rytojaus rungtynių sėkmė priklausys nuo to, kuri komanda žais – ar ta, kuri kovėsi ir nugalėjo „Tau Ceramicą“, ar ta, kuri pralaimėjo „AEK“. Man labai sunku žalgiriečių žaidimą stebėti tik nuo atsarginių suolo, noriu žaisti, noriu padėti komandai.

Apie „Benetton“ žinau tiek, kad vienas iš komandos trenerių yra lietuvis, kad šioje komandoje žaidžia R.Šiškauskas, labai pavojingas yra puolėjas M.Goree. Jie turi daug talentingų krepšininkų. Laukia didelis mūšis.

Svarbiausia, ką mes turime padaryti – žaisti iš visų jėgų ir žaisti kartu.

Lyderiu rytojaus rungtynėse gali tapti bet kuris žalgirietis. Būtina, kad kiekvienas atliktų savo darbą kuo geriau.“

Komentarai