Kauno „Žalgiris“ iš Kėdainių išsivežė pergalę (papildyta) 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ sužaidė penktąsias LKL čempionato rungtynes, kurios bus įskaičiuotos ir į BBL turnyro įskaitą, su Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkais. Pastarieji buvo mačo šeimininkai. „Žalgirio“ varžovai iki šios dvikovos iškovojo dvi pergales ir patyrė tiek pat pralaimėjimų. „Nevėžis“ įtikinamai nugalėjo Kauno „Atletą“ ir Panevėžio „Panevėžį“, tačiau nesugebėjo atsilaikyti prieš LKL prizininkus Šiaulių „Šiaulius“ ir vicečempionus Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus.

Pirmąjį kėlinuką kiek sėkmingiau pradėjo Kėdainių klubas. Sužaidus dvi minutes 5:3 pirmavo mačo šeimininkai. Dar po keturių minučių kėdainiškiai sugebėjo išlaikyti trapią dviejų taškų persvarą – 13:11. Iki pat pirmosios rungtynių dalies pabaigos „Nevėžio“ krepšininkai neleido svečiams įsibėgėti ir išlaikė minimalią persvarą – 20:19.

Antrajame kėlinyje Kėdainių klubas su „Žalgiriu“ kovojo kaip lygus su lygiu – po dviejų minučių 26:22 pirmavo šeimininkai. Intriga išliko ir dar po keturių žaidimo minučių – kėdainiškiai išlaikė savp pranašumą – 28:25. Iki pat didžiosio pertraukos vyko atkakli ir apyligė kova, žalgiriečiai neleido šeimininkams perimti mačo iniciatyvos, tačiau nesugebėjo persverti rezultato savo naudai. Po antrojo kėlinio minimalią vieno taško pranašumą vis dar išlaikė Kėdainių „Nevėžis“ – 36:35.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai tarsi pabudo ir pamažu pradėjo diktuoti varžybų eigą. Sužaidus dvi minutes trečiajame kėlinyje Lietuvos čempionai jau pirmavo rezultatu 36:43. Tačiau „Nevėžio“ krepšininkai nesiruošė nuleisti rankų ir neleido per daug atitrūkti svečiams. Iki trečiojo kėlinio pabaigos likus žaisti dvi minutes kėdainiškiai sumažino Kauno klubo pranašumą iki vieno taško – 50:51. „Nevėžio“ krepšininkai ir toliau neleido žalgiriečiams atsipalaiduoti. Po trečiojo kėlinio, rezultatu 53:54, pirmavo Kauno „Žalgiris“.

Lemiama buvo paskutinė mačo dalis, kuri prasidėjo lygiai taip atkakliai. Visdėlto Lietuvos čempionai susikaupė bei mobilizavosi ir po keturių minučių, turėjo septynių taškų pranašumą – 57:64. Dar po dviejų žalgiriečiai padidino persvarą jau iki dvylikos taškų – 57:69. Per likusį laiką Kauno „Žalgiris“ jau nebetampė likimo už ūsų ir, sužaidę užtikrintai likusias minutes, šventė pergalę rezultatu 80:66.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris A. Sireika po rungtynių sakė, kad šis mačas ir negalėjo būti lengvas, mat Kėdainių klubas pastaruoju metu demonstruoja kokybišką krepšinį. „Mūsų komandoje nebuvo dviejų pagrindinių centro pozicijos žaidėjų – T.Beardo ir P.Jankūno, todėl gerai, kad taip naudingai pasirodė J.Mačiulis ir D.Lavrinovičius, pastarojo stabilus žaidimas jau nebestebina. Taip pat būtų galima išskirti L.Ayuso ir V.Ginevičių. Šiame mače man teko daug eksperimentuoti, netgi S.Serapinas žaidė ketvirtuoju numeriu. Mūsų krepšininkai yra aukšto meistriškumo ir įrodė, kad gali žaisti ir ne savo pozicijoje, jei to reikalauja situacija. Per pirmuosius du kėlinius daugiau laiko aikštelėje praleido jaunieji krepšininkai, norėjome ekipos lyderius kuo šviežesnius išlaikyti iki pat rungtynių galo, saugojome J.Mačiulį, kuris jau trečiajame kėlinyje turėjo tris pražangas. „

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo D.Lavrinovičius, pelnęs 29 taškus ir atkovojęs 9 kamuolius. 23 pridėjo J.Mačiulis, jis po krepšiais sugriebė aštuonis kamuolius. 12 taškų į savo sąskaitą įsirašė L.Ayuso. Devynis rezultatyvius perdavimus atliko ir septynis taškus įmetė V.Ginevičius.

Naudingiausiai šeimininkų gretose pasirodė M.Sakalauskas, kuris savo komandai pelnė 17 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. 14 pridėjo P.Počiuipa, jis atkovojo 7 kamuolius. 13 įmetė G.Maceina, jis atliko penkis rezultatyvius perdavimus.

Komentarai