„Climamio“ barjeras buvo per aukštas (papildyta) 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ sužaidė paskutiniąsias pirmojo rato Eurolygos rungtynes Italijoje. Lietuvos čempionai svetimoje aikštėje susitinko su vienais neparankiausių A grupės varžovų – Bolonijos „Climamio“ ekipa.

Pirmąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo šeimininkai, pelnę keturis taškus iš eilės. Žalgiriečių gretose pirmasis pasižymėjo L.Ayuso, kuris atidarė savo sąskaitą taikliu tolimu metimu. Svečiai dažniau klydo ir atakavo ne taip sėkmingai kaip „Climamio“. Sužaidus dvi minutes, rezultatu 8:3 pirmavo Bolonijos klubas. „Žalgiris“ nespėdavo laiku grįžti į gynybą. Įpusėjus kėliniui italai įsiveržė į priekį – 10:3. Po L.Ayuso dar vieno tolimo metimo žalgiriečiai sušvelnino atsilikimą iki 6 taškų – 12:6. „Žalgiris“ pasiaukojamai kovojo dėl atšokusių kamuolių ir taip susikurdavo „antruosius šansus“, kuriuos kartas nuo karto pavykdavo realizuoti. Abi komandos nemažai klydo. Daugiausiai taškų žalgiriečiams pelnė L.Ayuso ir D.Lavrinovičius. Baigiantis kėliniui Kauno klubas sugebėjo skirtumą sumažinti iki dviejų taškų – 16:14. Kauniečiai iki pirmosios rungtynių dalies pabaigos nesugebėjo persverti rezultato savo naudai, V.Ginevičiaus paskutinis tolimas metimas buvo nesėkmingas – 18:17.

Antrąją mačo dalį „Žalgiris“ pradėjo keliais netaikliais metimais, tačiau per pirmąją minutę nesugebėjo pasižymėti ir „Climamio“ krepšininkai. Italai dažniau atakavo nuo tritaškio zonos, žalgiriečiai – nuo dviejų taškų distancijos. Kauno klubas ir toliau labai sėkmingai kovojo po krepšiu. Sužaidus tris minutes, rezultatu 23:19, pirmavo „Climamio“. Žalgiriečių puolimas gana dažnai strigo Bolonijos ekipos gynyboje, o varžovų krepšys buvo tarsi užrištas. Įpusėjus kėliniui, po D.Lavrinovičiaus tritaškio metimo – 25:22 savo persvarą vis dar išlaikė „Climamio“. Kiek vėliau D.Lavrinovičius sudrebino varžovų krepšį dėjimu iš viršaus ir išlygino rezultatą – 25:25.

Iki didžiosios pertraukos vyko labai atkakli kova dėl kiekvieno aikštės centimetro. Nei viena, nei kita ekipa nenorėjo atiduoti mačo iniciatyvos. Ir toliau labai sėkmingai žaidė D.Lavrinovičius, kuris buvo „Žalgirio“ lyderis. Skirtumas tarp abiejų komandų svyravo nuo vieno iki dviejų taškų. Antrasis kėlinys baigėsi minimalia Lietuvos čempionų persvara rezultatu 33:34.

Trečiajame kėlinyje pirmieji savo taškų sąskaitą papildė svečiai, du taškus pelnė D.Lavrinovičius. Sužaidus pirmąją minutę, žalgiriečiai padidino savo persvarą iki penkių taškų – 33:38. Tačiau „Climamio“ krepšininkai neleido nutolti „Žalgiriui“ , po dar dviejų minučių kauniečių persvara ištirpo iki vieno taško – 39:40. Abi komandos rungtyniavo apyligiai, labai naudingai, tiek puolime, tiek gynyboje žaidė „Žalgirio“ aukštaūgiai, kurie tempė savo ekipą į priekį. Likus žaisti tris minutes, Lietuvos čempionai atsilikinėjo keturiais taškais – 47:43. Per likusį laiką žalgiriečiai prarado keletą kamuolių, padarė keletą klaidų ir Bolonijos klubas buvo susikrovęs net 8 taškų pranašumą. Visdėlto trečiojo kėlinio pabaiga „Žalgiriui“ susiklostė gana sėkmingai, po V.Ginevičiaus tritaškio metimo – 51:50. Paskutinioji „Climamio“ ataka buvo netaikli.

Lemiama buvo ketvirtoji rungtynių dalis, žaidimas vyko taškas į tašką. Po dviejų minučių 56:52 pirmavo „Climamio“. Po D.Lavrinovičiaus taiklaus tolimo metimo šeimininkų persvara sumažėjo iki minimumo – 56:55. Žalgiriečiams sunkiai sekėsi pozicinis puolimas, daug metimų skriejo pro šalį.Tačiau svečius gelbėjo gera kova dėl atšokusių kamuolių ir gera gynyba. Įpusėjus kėliniui rezultatu 64:58 pirmavo „Climamio“. Žalgiriečiai atakavo tik 30% taiklumu. Po taiklaus tolimo S. Mancinelli metimo, „Climamio“ persvara šoktelėjo iki vienuolikos taškų – 69:58. Tuo pačiu atsakė ir L.Ayuso. Likus žaisti dvi minutes Lietuvos čempionai atsilikėjo dešimties taškų skirtumu. Iki pat mačo pabaigos „Climamio“ nebepaleido sėkmės iš savo rankų ir finalinė šių rungtynių sirena paskelbė Bolonijos klubo pergalę rezultatu 75:64.

„Žalgirio“ gretose naudingiausiai žaidė D.Lavrinovičius, kuris pelnė 24 taškus, atkovojo keturis kamuolius ir blokavo 4 varžovų metimus. Po 14 pridėjo L.Ayuso ir P.Jankūnas. E.Cota nors ir taškų nepelnė, tačiau atkovojo net 11 kamuolių ir atliko tris rezultatyvius perdavimus. Žalgiriečiai nuo dviejų taškų zonos atakavo 35.1% taiklumu, nuo tritaškio – 24.1%. Lietuvos čempionai atkovojo daugiau kamuolių, tačiau taip pat daugiau kartų suklydo.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė D.Bagaričius ir M.Belinelli, pelnę po 15 taškų. 9 pridėjo E.Lorbekas. Jis po krepšiais sugriebė penkis kamuolius. Po 8 taškus įmetė K.Garrisas ir S.Mancinelli. Italai nuo dviejų taškų zonos atakavo 53.8% taiklumu, nuo tolimų distancijų – 23.5%.

Po antrosios nesėkmės Eurolygos turnyre, Kauno „Žalgiris“ su penkiomis pergalėmis A grupėje užima trečiąją vietą, dėl geresnio taškų santykio į priekį praleisdamas pirmoje vietoje esančią Vitorijos „Tau Ceramicos“ ekipą ir Trevizo „Benetton“, kurie yra antri.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje „Climamio“ vyr. treneris J.Repeša sakė, kad antroje mačo dalyje jo komanda pakeitė rungtynių eigą agresyvios gynybos dėka. „Tai vienintelis ginklas laimėti prieš tokią talentingą ekipą ir klasikinę lietuvišką krepšinio mokyklą. Mes nežaidėme gerai atakuodami, tačiau atlikome daugiau rezultatyvių perdavimų ir rasdavome kelių link varžovų krepšio.“ J.Repeša gyrė S.Mancinelli, kuris puikiai sužaidė rungtynių pabaigą.

D.Bagaričius: „Aš labai džiaugiuosi pergale. Kova buvo sunki, labai gerai žaidė D.Lavrinovičius, jis puikus krepšininkas, tačiau aš negalvojau apie asmeninę mūsų dvikovą. Komandos pergalė yra svarbesnė. Mes šiame sezone neturime tokių žaidėjų, kurie gali lengvai pelnyti daugiau nei 20 taškų, pavyzdžiui, toks praėjusiame sezone buvo J. Basile. Mes turime būti vieninga ekipa, turėti komandinę dvasią. Tik taip mes pasieksime dar daugiau laimėjimų. Šio vakaro pergalę skiriu savo komandos draugui Rombaldoni, kuris šiandien švenčia savo gimtadienį.“

Vyriausiasis „Žalgirio“ strategas A.Sireika pasveikino „Climamio“ su pelnyta pergale. „Negaliu priekaištauti savo komandai, galbūt po didžiosios pertraukos mums pritrūko jėgų, kad šis mačas baigtųsi mums sėkmingai. Mes atkovojome daugiau kamuolių, tačiau to neužteko pergalei. Reikėjo daugiau taiklių metimų. Mes kovojome, tačiau lemiamais momentais atrodėme pavargę.“

L.Ayuso: „Jie laimėjo, nes darė mažiau klaidų paskutiniame kėlinyje. Taip mes daugiau atkovojome kamuolių, tačiau jie daug sėkmingiau atakavo nuo dviejų taškų zonos. Tai yra viena pagrindinių pergalės priežaščių, nes nuo tritaškio zonos jie pataikė vos keturis metimus iš septyniolikos. Dabar mes turime pamiršti rungtynes Bolonijoje ir ruoštis kitoms Eurolygos rungtynėms.“

Komentarai