D.Lavrinovičius: „Labiau pasitikiu savimi“ 0

Arijus ŽAKAS, Krepsinis.net

Prieš šios dienos Kauno “Žalgirio” rungtynes su Venspilio „Venspils“, D.Lavrinovičiui buvo įteiktas BBL čempionato naudingiausio gruodžio mėnesio žaidėjo apdovanojimas.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos žurnalistai Kauno “Žalgirio” aukštaūgį išrinko absoliučiai naudingiausiu krepšininku jau antrą kartą. Gruodžio mėnesio rungtynėse D.Lavrinovičius vidutiniškai surinkdavo 14 taškų, 12 atkovotų kamuolių, 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 3,6 blokuoto metimo. „Labai malonu,“ – ištarė aukštaūgis, sužinojęs, kad jis buvo pripažintas naudingiausiu.

– Ar tikėjausi antrą kartą tapti naudingiausiu mėnesio žaidėju? Visada tikiuosi ir stengiuosi žaisti kuo geriau. Jeigu įdedi daug pastangų ir tave pripažįsta naudingiausiu tai yra labai malonu. Ir toliau stengsiuos būti naudingiausias.

– Kas padėjo taip sėkmingai žaisti?

– Tikriausiai tam įtakos turi ir vasarą su rinktine praleistos treniruočių stovyklos, kuriose gerai pasiruošėme fiziškai ir įgijome patirties. Teigiamai veikia sėkminga rungtyniavimas sezono pradžioje bei geri ekipos rezultatai. Pradėjau labiau pasitikėti savimi, be to, jaučiu, kad ir treneris manimi pasitiki, yra pasirenkama tokia taktika, kad galėčiau labiau save realizuoti.

– Kurios rungtynės gruodžio mėnesį buvo sunkiausios?

– Sunkiausiomis rungtynėmis galėčiau pavadinti principinę dvikovą prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Buvo kelios sunkesnės rungtynės išvykoje, be to, Kėdainių „Nevėžis“ kovodamas prieš mus rodė daug ambicijų iškovoti pergalę.

Stengiamės žaisti komandinį žaidimą, todėl sunku įvertinti prieš kurias komandas man asmeniškai buvo sunkiau ar lengviau rungtyniauti. Skirtingai krepšininkus veikia ir tas dalykas, kad dar nesame patyrę pralaimėjimo nei Lietuvos, nei Baltijos krepšinio lygose. Vieniems atrodo, kad nebus labai sunku, o kiti, kaip ir aš, kiekvieną kartą išėję į aikštelę kovoja ir stengiasi sužaisti kuo geriau bei iškovoti savo komandai pergalę.

– Nors Tanoka Beardas grįžo į rikiuotę ir jums teko pradėti rungtynes nuo atsarginių žaidėjų suolelio, nepanašu, kad tapo atsarginiu vidurio puolėju.

– Matote, Tanoka pusantro mėnesio nesportavo ir esu tikras, kad jis dar pasveiks bei atsigaus. Pasiekęs buvusią sportinę formą, jis parodys, ką moka. Be abejo, esu patenkintas, kad kol Tanoka buvo traumuotas mano ir komandos rezultatai nesuprastėjo. Man nėra skirtumo ar žaisti pagrindiniu vidurio puolėju, ar pradėti rungtynes nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Jaučiu, kad į sporto halę susirinkę sirgaliai labai palaiko mane ir tai yra labai svarbu. Tada supranti, kad turi žaisti dar geriau bei stengtis, kad komanda nuolat laimėtų. Juk negalima nuvilti žiūrovų.

– Neseniai tapote tėvu. Kaip atšventėte sūnaus gimimą?

– Kol kas dar nebuvo laiko atšvęsti, nes sausio pirmąją gimė sūnus, o kitos dienos rytą turėjau dalyvauti komandos treniruotėje. Pasveikinau žmoną gėlių puokšte. Spėjom tik šampano išgerti. Nemanau, kad šeimos pagausėjimas atsilieps žaidimui. Darysiu viską, kad pailsėčiau, tačiau be abejo skirsiu nemažai dėmesio ir naujagimiui.

Komentarai