Atėnų „AEK“ – apgaulinga autsaiderių etiketė 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį Kauno sporto halėje priims Atėnų „AEK“ krepšininkus. Lietuvos čempionai bandys atsirevanšuoti už nesėkmę abiejų komandų pirmojo rato dvikovoje. Tuomet žalgiriečiams dar negalėjo padėti kojos traumą turėjęs ekipos kapitonas T.Beardas. Kaip po tų rungtynių sakė Kauno klubo vyriausiasis treneris A.Sireika, būtent šio legionieriaus nebuvimas buvo viena iš pralaimėjimo priežasčių – „Žalgiris“ būtų buvęs daug geresnis, jei komandoje būtų galėjęs žaisti komandos kapitonas T.Beardas, kuris galėtų neutralizuoti  „AEK“ aukštaūgius Bourousį ir Coppenrathą.” – po mačo sakė strategas.

Po devynių Eurolygos turų Graikijos klubo padėtis nėra labai palanki. „AEK“ savo sąskaitoje turi tik tris pergales ir A grupėje yra prieš paskutinėje, septintoje vietoje, todėl kiekvienas sėkmingai pasibaigęs mačas Atėnų ekipai yra kone aukso vertės. Tą graikai jau pradėjo įrodinėti – paskutiniame mače „AEK“ ekipa namuose septyniais taškais  sugebėjo palaužti Bolonijos „Climamio“ krepšininkus, kurie yra vieni iš šios grupės favoritų. Panašu, kad italai per anksti Atėnų „AEK“ komandai uždėjo autsaiderių etiketę ir nepasimokė iš karčios Kauno „Žalgirio“ patirties.

Graikijos klubo gretose labiausiai pastebimi yra du krepšininkai – abu legionieriai, abu amerikiečiai. Rezultatyviausias „AEK“ klube yra L.Chalmersas, kuris per kiekvienas Eurolygos rungtynes įmeta po 14.2 taško ir atlieka po 2.6 rezultatyvaus perdavimo bei atkovoja tris kamuolius. Puolėjas 50% taiklumu meta dvitaškius, tačiau negali pasigirti taiklia ranka nuo tritaškio zonos. Tik 23.3 % L.Chalmerso metimų buvo taiklūs. Kitas amerikietis T.Coppenrathas yra antras pagal rezultatyvumą „AEK“ gretose. Puolėjas per kiekvieną mačą vidutiniškai įmeta po 10.3 taško ir po krepšiais sugriebia 3.6 kamuolio. Rungtynėse su Kauno “Žalgiriu” T.Coppenrathas savo taškų vidurkį viršijo daugiau nei per pusę – legionierius į Lietuvos čempionų krepšį įmetė 21 tašką.

Savo šalies čempionate „AEK“ įsitaisė turnyrinės lentelės viduryje. Būsimieji „Žalgirio“ varžovai po dešimties sužaistų rungtynių turi penkias pergales ir tiek pat pralaimėjimų bei užima šeštą poziciją. HEBA lygoje rezultatyviausiai žaidžia S.Rimacas, kuris pelno po 13 taškų ir atlieka po 2.1 rezultatyvaus perdavimo. 12.2 taško prideda T.Coppenrathas. Y.Bourousis įmeta dar  9.8 ir atkovoja 2.1 kamuolio. 

Nuotraukos:www.euroleague.net

Komentarai