„Žalgiris“ „nušlavė“ „Piritos BM“ ekipą 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ namuose sužaidžė antrąsias šio savaitgalio BBL čempionato rungtynes, kuriose įtikinamai nugalėjo savo varžovus, Talino „Pirita BM“ krepšininkus iš Estijos, rezultatu 106:63 bei iškovojo 19-ąją pergalę iš eilės šiame turnyre.

Pirmasis kėlinys sėkmingiau prasidėjo svečiams, sužaidus kiek daugiau nei minutę „Pirita BM“ pirmavo 0:4. Po D.Sabaliausko tritaškio metimo, estai padidino savo persvarą iki penkių taškų – 7:2. Kauniečiai rungtyniavo šiek tiek atsipalaidavę, skubotai atakavo, bet jau trečią susitikimo minutę išlygino rezulatą – 7:7. Po V.Ginevičiaus tolimo šūvio Lietuvos čempionai įsiveržė į priekį – 10:7. Įpusėjus kėliniui šeimininkų persvara buvo keturi taškai. Žalgiriečiai pamažu įsibėgėjo ir pradėjo spausti savo varžovus, tačiau ne viskas ėjosi taip sklandžiai kaip vakar dienos varžybose. Likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes Kauno klubas pirmavo dviem taškais – 15:13. Šeimininkai gana prastai kovojo dėl atšokosių kamuolių, strigo ir žalgiriečių puolimas, rezultatą įtakojo ir prastas baudų pataikymas bei klaidos. Po dešimties susitikimo minučių – 22:17 „Žalgirio“ naudai.

Antrajame kėlinyje „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė T.Beardas, pataikęs dvitaškį metimą. Šeimininkai suaktyvino puolimą bei kovą po krepšiu ir po S.Serapino tolimo metimo, rezultatu 29:17, priekyje buvo Kauno klubas. Po T.Beardo tritaškio komandas skyrė jau šešiolika taškų. Likus žaisti tris minutes žalgiriečiai turėjo akivaizdžią persvarą – 49:30. Panašu, kad baigiantis antrajam ketvirčiui baigėsi ir šio mačo intriga. Iki didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai įrodė, kad yra gerokai stipresnė ekipa už savo varžovus, po antrojo ketvirčio – 57:33.

Trečiajame kėlinyje kauniečiai toliau nemažino rungtynių tempo, po T.Beardo dvitaškio – 61:43 „Žalgirio“ naudai. „Pirita BM“ krepšininkai dar stengėsi kažką pakeisti šioje dvikovoje, tačiau jiems nesisekė stabdyti kauniečių puolimo, Kauno klubo aukštaūgiai karaliavo baudos aikštelėje, todėl estai bandė gelbėtis pavieniais tolimais metimais. Aidint trečiojo kėlinio sirenai, D.Lavrinovičius pataikė įspūdingą tritaškį ir Kauno „Žalgiris“, likus žaisti paskutinėms dešimt rungtynių minučių, pirmavo rezultatu 81:55.

Ketvirtasis kėlinys buvo tik formalumas. Niekas jau neabejojo Lietuvos čempionų pergale, o žalgiriečiai džiugino visus į Kauno sporto halę susirinkusius žiūrovus gražiu žaidimu. Įpusėjus kėliniui Kauno klubo pranašumas buvo 37 taškai. Iki pat rungtynių pabaigos šeimininkai dominavo aikštėje, o finalinė mačo sirena paskelbė dar vieną įspūdingą „Žalgirio“ pergalę rezultatu 106:63. Taip žalgiriečiai pasveikino komandos gydytoją R.Narkų, kuris šiandien švenčia savo 47-ąjį gimtadienį.

Komentarai