Kauno „Žalgiris“ sutriuškino uostamiesčio krepšininkus 0

Šiandien, LKL čempionato rungtynėse, Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje, be vargo, rezultatu 110:78, sutriuškino Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus. Prieš pat dvikovą, Kauno „Žalgirio“ kapitonui T.Beardui buvo įteiktas BBL pirmenybių naudingiausio sausio mėnesio žaidėjo prizas

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo Lietuvos čempionai, tris taškus pelnė D.Lavrinovičius. Kiek vėliau pastarasis „Žalgirio“ aukštaūgis pataikė dar vieną tolimą metimą – 6:0. Sužaidus dvi minutes Kauno klubo pranašumas buvo jau aštuoni taškai. Šeimininkai dominavo aikštėje ir diktavo savo taisykles. Uostamiesčio ekipos krepšininkai atakavo netaikliai, dažnai jų puolimas buvo skubotas ir neparuoštas, tuo tarpu kauniečiai vis didino atotrūkį nuo svečių. Po T.Beardo dvitaškio su varžovų pražanga – 19:5. Klaipėdos „Neptūno“ ekipą į priekį vedė ir didžiąją dalį taškų pelnė amerikietis J.Colemanas. Baigiantis ketvirčiui įsismarkavo „Neptūno“ snaiperiai – po V.Pridotko tolimo metimo – 22:15 „Žalgirio“ naudai. Per pirmąsias dešimt minučių Kauno „Žalgiris“ įrodė savo pranašumą prieš varžovus – 34:19

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nepasikeitė, žalgiriečiai aikivaizdžiai pranoko uostamiesčio krepšininkus pagal visus žaidybinius komponentus ir įpusėjus ketvirčiui pirmavo rezultatu 46:28. Mačo šeimininkai agrsyviau gynėsi ir taip priversdavo gana dažnai klysti klaipėdiečius.Rezultatyviausias Kauno klubo gretose, šioje rungtynių dalyje likus žaisti kiek daugiau nei keturias minutes, buvo P.Jankūnas. „Žalgirio“ puolėjas savo komandai jau buvo pelnęs 15 taškų. Klaipėdos klube per du pirmuosius kėlinius išsiskyrė J.Colemanas kuris įmetė 12 taškų. Likus žaisti dvi minutes – 56:34 „Žalgirio“ naudai. Iki pat didžiosios pertraukos žalgiriečiai neturėjo didesnių problemų su „Neptūno“ ekipa. Po dvidešimties minučių – 60:38.

Trečiajame ketvirtyje po K.Andersono dvitaškio metimo – 64:40 „Žalgirio“ naudai. Po pastarojo legionieriaus tolimo metimo – 69:42. Lietuvos čempionai ir toliau kontroliavo mačo eigą, sėkmingiau kovojo dėl atšokusių kamuolių, buvo geresni tiek gynyboje, tiek puolime ir šių varžybų nugalėtojas jau buvo aiškus dar nesibaigus trečiajam kėliniui. Sužaidus penkias minutes šioje rungtynių dalyje, žalgiriečiai turėjo trisdešimties taškų persvarą. Po trečiojo kėlinio rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose buvo T.Beardas ir P.Jankūnas, pelnę po 18 taškų. Likus žaisti paskutinąsias dešimt minučių – 88:61.

Ketvirtasis kėlinys buvo tik formalumas, Kauno „Žalgiris“ pirmaudamas solidžiu skirtumu neatsipalaidavo ir demonstravo solidų žaidimą. Po P.Jankūno įspūdingo dėjimo – 98:63. Iki mačo pabaigos likus žaisti penkias minutes, šimtąjį tašką kauniečiams pelnė D.Lavrinovičius. Lietuvos čempionai be vargo įveikė savo varžovus ir uostamiesčio – finalinė šių rungtynių sirena, kuriai aidint S.Serapinas nuo aikštės vidurio pataikė įspūdingą tritaškį, paskelbė triuškinančią Kauno „Žalgirio“ pergalę rezultatu 110:78.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo po 20 taškų pelnę D.Lavrinovičius (8 atk. kam.) ir P.Jankūnas (7 atk. kam.). Prie pergalės 18 taškų pridėjo T.Beardas (10 atk. kam.), 12 – J.Mačiulis (7 atk. kam.).

Ekipos naujokas K.Andersonas per 27 minutes pelnė 9 taškus (3/5 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai) ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų. Amerikietis taip pat atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius bei padarė 2 klaidas.

Svečiams po 16 taškų įmetė J.Colemanas (2/10 tritaškiai, 4 rez. perd.) ir L.Williamsas (6 atk. kam.). 14 taškų pelnė V.Pečiukas (5 atk. kam.).

Komentarai