Po „Žalgirio“ pralaimėjimo Graikijoje – krepšinio ekspertų tyla 0

Kauno „Žalgiris“ vakar pralaimėjo antrąsias Eurolygos TOP 16 rungtynes ir susikomplikavo savo padėtį atkrintamosiose varžybose. Lietuvos čempionai išvykoje, puikiai pradėję dvikovą, per likusias trisdešimt minučių nesugebėjo išlaikyti iniciatyvos savo rankose ir turėjo pripažinti Pirėjo “Olympiacos” krepšininkų pranašumą rezultatu 69:78. Šie skaičiai ir žalgiriečių žaidimas pasako daugiau nei žodžiai, todėl ir krepšinio ekspertai nepanoro komentuoti vakarykščio Kauno „Žalgirio“ pasirodymo. Šįkart pateikiame tik vieną komentarą apie „Žalgirio“ ir „Olympiacos“ akistatą ir pagrindines kauniečių pralaimėjimo priežastis.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas: „Vakarykštėse rungtynėse susidarė toks įspūdis, kad vieni žalgiriečiai jau galvoja apie kitą sezoną, nebenori žaisti ir stengtis dėl savo komandos. Šįkart stengėsi tik „Žalgirio“ jaunimas – J.Mačiulis, S.Serapinas ir P.Jankūnas, pastarieji kovojo ir norėjo namo parsivežti pergalę. Mačo pradžia kauniečiams susiklostė sėkmingai, nes J.Kazlauskas per pirmąsias dešimt minučių nerado optimalios sudėties, Graikijos klubo krepšininkai rungtyniavo be gynybos, nepataikė daug metimų. T.Edney pirmajame kėlinyje buvo nepastebimas ir atsipalaidavęs, todėl iš pradžių šis įžaidėjas nepridarė tiek problemų, tačiau pastarasis amerikietis su kaupu atsiskleidė likusiose dvikovos dalyje.

Tačiau šeimininkų strategas antrajame ketvirtyje priėmė reikiamus ir savalaikius sprendimus, žaidėjai suaktyvino gynybą, kuri buvo labai kieta ir perėmė iniciatyvą į savo rankas. Iš baudos aikštelės buvo išstumtas tiek T.Beardas, tiek D.Lavrinovičius. Svečiai neprisitaikė prie „Olympiacos“ primesto žaidimo braižo, padarė labai daug neleistinų klaidų. Mano manymu, K.Andersonas, gana sėkmingai pasirodęs pirmajame kėlinyje, vienu metu buvo per ilgai užlaikytas ant atsarginių suolo.

Pavyzdžiui, labai į akis krito V.Ginevičiaus dvi padarytos klaidos iš eilės tuomet, kai kauniečiai buvo sumažinę atsilikimą iki keturių taškų. Kauno klubo priekinės linijos žaidėjų gynybą prieš S.Schortsianitis buvo labai prasta, „Žalgirio“ aukštaūgiai leido Pirėjo milžinui daryti ką jis norėjo po savo krepšiu. Lietuvos čempionų puolimas taip pat buvo labai skurdus, žalgiriečiai bandė problemas išspręsti pavieniais individualiais veiksmais, pavyzdžiui, po aikštę tik blaškėsi R.Freemanas, kuris yra vienas naudingiausių „Žalgirio“ puolėjų. Trūko pozicinio, komandinio žaidimo, kuris visuomet gelbėdavo „Žalgirį“.

Tačiau svarbiausia, kad trūko užsidegimo, noro laimėti. Tuo tarpu graikai atvirkščiai, degė ryžtu, kovingumu ir tai atsispindėjo visur – jų akyse, jų žaidime. Aišku, visada lengva apdrabstyti purvais, sunkiau ieškoti optimalių sprendimų. Mano manymu, reikia daugiau padirbėti su žaidėjų psichologiniu pasirengimu, reikia, kad krepšininkai neužgestų, kai prasideda lemiamos ir svarbiausios sezono kovos.“

Komentarai